2013 Tudem Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

tudem 2013 edebiyat odulleri

Çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla yola çıkan Tudem Edebiyat Ödülleri, 2003’ten bu yana 11 yıldır düzenlediği yarışmalarıyla kitap dünyasına farklı türlerde toplamda 50’den fazla eser kazandırdı.

Tudem Yayın Grubunun 30 yıllık yayıncılık birikimiyle yoğrulan Tudem Edebiyat Ödülleri, ciddiyetini ve niteliğindeki kalitesini koruyup geliştirerek, okur, yazar, büyük, küçük tüm edebiyatseverler için güvenilir bir “marka” olmaya devam ediyor.

Her yıl öykü, roman, masal, şiir, resimli kitap ve tiyatro gibi farklı edebiyat türlerinde düzenlenen yarışmada Muzaffer İzgü’den Yıldız Kenter’e, Kemal Özer’den Ülkü Tamer’e kadar sanat dünyamızın önde gelen isimleriyle oluşturulan seçici kurullar tarafından değerlendirilen pek çok dosya kitap haline geliyor, okurlarıyla buluşuyor.

Seçici kurul üyeleri, TUDEM’in organizasyon ve içerik anlamında yarattığı altyapıyla, çocuk ve gençlik edebiyatı üzerine düzenlenen benzer yarışmalardan kolaylıkla ayrışan Tudem Edebiyat Ödülleri, farklı kuşakları kucaklayan ödüllü yapıtlarına yenilerini katmayı ilke ediniyor.

Bu yıl roman türü üzerine düzenlenen yarışma için belirlenen seçici kurul her sene olduğu gibi, alanında yetkin isimlerden oluştu: Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Miyase Sertbarut ve Şiirsel Taş.

Kazananlar:

Birinci: “Amber’in Zaman KapsülüFigen Gülü
İkinci: “AtlaMercan Aytuna
Üçüncü: “Kibele’nin GölgesindeYasemin Yücesoy Gündoğan

2013 Tudem Edebiyat ÖdülleriRoman Yarışması” sonuçlarına göre; birinciye 5.000TL, ikinciye 4.000TL, üçüncüye 3.000TL ödül verilecek.

İzmirli sanatçı-heykeltıraş Ozan Ünal tarafından yaratılan ödül heykelcikleri, İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nın açılış günü 2 Kasım 2013 Cumartesi, saat 15.30’da düzenlenecek törende sahipleriyle buluşacak. Ödül törenine tüm okurlar bekleniyor.

Yazının gerçeğe dönüştüğü, yazarın okuyucunun hayallerine dokunduğu kitap dünyasında “Tudem Edebiyat Ödülleri” çocuk ve gençlik yazınımıza yeni eserler, sesler ve nefesler katmaya devam edecek.

Bu vesileyle ikinciliği elde eden sevgili dostumuz Mercan Aytuna’yı da Kayıp Rıhtım olarak can-ı gönülden tebrik ediyoruz.