Kule’de Bu Ay Arayış ve Sadık Yemni Var

kule fanzin top

“Yolculuk, sadece yolculuğun kendisi olmaktan çıktığında arayışa hizmet eder.” diyor bu kez ünsüz yazarımız. Aslında daha birçok şey diyor içten içe ama ünsüz olmanın getirdiği eziklikle çoğunu bastırıyor dilinin altında, susuyor. Ama konu yolculuk olunca, arayış olunca gücü yetmiyor artık, tane tane özgürlüğe kavuşuyor kelimeleri. “Her yolculuğun,” diye devam ediyor daha sonra, “Bir amacı olmayabilir, ama her arayış bir yolculuğa ihtiyaç duyar.”

Kule Fanzin, Arayış temalı ikinci sayısıyla raflarda.

kule fanzin 2Bu sayıda korku ve mistik edebiyatımızın öncülerinden Sadık Yemni de çok güzel bir Stephen King incelemesi ile Kule’ye konuk oldu. Kule ekibi de UnicornKnight, Orçun Taşar, Sinan Kahraman, Mert Öztürk, Emrah Yücesan, Elçin Şehitoğlu, Fatih Özkan, Baran Saraç ve Zekeriya Ünal olarak; öyküleri, şiirleri ve fotoğraflarıyla Kule’nin ikinci katını itinayla dekore ettiler.

Fanzinin önsözünden;

“…Yolculuğun hizmet ettiği arayış, bulmak eylemine maalesef her zaman hizmet etmiyor. Çoğunlukla çuvallıyor. Utanması yok, başarısız olsa da durmuyor. Tekrar tekrar başlıyor. O kadar çok başlıyor ki yeniden ve yeniden, yaşamımızın temel anlamı haline geliyor. Bizler arayışı terk edemiyor değiliz; asıl gitmeyen, anlam verdiklerini arkada bırakmayan aramanın kendisi…”

Fanzin, Kadıköy ve Taksim’deki genel dağıtım noktalarına bırakıldı. İlerleyen günlerde Eskişehir ve İzmir’de de gün yüzüne çıkması muhtemel. Kule’nin Ankara dağıtımını yapabilecek yardımseverlere ihtiyaç duyduğunu da belirtelim.