Muppet Show’da Boy Göstermiş 6 Bilimkurgu İdolü

Yoda.muppets 1

Eğer Muppet Show’a aşinaysanız (ne mutlu size!) muppetların paralel evrenlerde gezinme huyundan da haberdarsınızdır. Programın yüzlerce bölümüne sayısız ünlü konuk oldu ve tüm kuklalar pek çok şeye dönüştü. Ama bazı bölümler var ki bilimkurgu hayranları için çok daha özel bir yere sahip. Neden mi? Çünkü Asimov’dan Mark Hamill’e (Luke Skywalker) kadar öyle flaş isimler onlarla şova çıktı ki şu anda bile insanın içinde karşı konulmaz bir heyecana yol açıyor!

Biraz nostaljiye ve bol gülücüklere hazır mısınız? O zaman kemerlerinizi bağlayıp kalkanları çalıştırın, çünkü bir yıldız yağmuruna tutulmak üzeresiniz.

 

1. Mark Hamill (Luke Sykwalker)

“Pigs in Space” (Uzaydaki Domuzlar) bölümü, aslında Star Wars’a saygı bölümünden çok Star Trek/ Lost in Space parodisine daha çok benziyordu. Ancak Luke Skywalker’ı canlandıran Mark Hamill de muppetların arasına karışınca Star Wars’a daha çok benzedi.

Mark Hamill 417.bölüm olan bu kısımda hem Luke Skywalker, hem de onun kuzeni Mark Hamill karakterine bürünerek çıkmıştı karşımıza. Bölümün adı da kısa ve öz biçimde “Star Wars” idi. Sonrasında Chewbacca, C-3PO ve R2-D2 da ekibe katılarak Darth Vader kılığındaki Gonzo’ya karşı olan mücadelede yer aldılar. Ama söylemekte fayda var, Gonzo’nun Darth Vader formunun adı Dearth Nadir olarak uyarlanmıştı.

Peki hiç Miss Piggy’siz olur mu? O da Leia biçiminde toplanmış saçlarıyla bizlere tüm kaprislerini sunmuştu.

2. Christopher Reeve (Superman)

Reeve, aslında Muppet Show’a uzak bir isim değil. 1979’da şovda fiziken görünmeden önce muppetlar için çeşitli seslendirme işleri üstlenmişti.

Muppets Go to Hollywood” (Muppetlar Hollywood’a Gidiyor) bölümünde artık kamera ona dönüyor ve sıra Superman’ımıze geliyor. Ancak bu bölümde kinayeli bir Superman kendisi. Çünkü telefon kulübesinde yenilmez kahramana değil, Hamlet’e dönüşüyor. Sonrasıysa tamamen bir kahkaha tufanı.

3. James Bond (Roger Moore ve Pierce Brosnan)

Ajan 007 oldukça esprili şekilde tam 2 kere muppetlara konuk olmuş. İlk olarak Roger Moore, onun arkasından iş çeviren muppetlara ve sevgilisi Miss Piggy’ye karşı bir mücadele veriyor. İlerleyen yıllarda Pierce Brosnan ile çekilen yeni bir James Bond-Muppets bölümündeyse Brosnan tüm izleyicileri kahkahaya boğuyor.

Bir yandan ajan Bond, diğer yanda sakar Bond. Her ikisi de birbirinden eğlenceli.

4. Lynda Carter (Wonder Woman)

Lynda Carter deyince akla ilk gelen kesinlikle Wonder Woman olacaktır. Bu ünü muppetlara kadar gitmiş olacak ki, Amazon kraliçesi kırbacını o diyarlarda da şaklatmak için davet edilmiş. Ancak Miss Piggy yine yapıyor yapacağını ve “Wonder Pig” olarak rol çalışıyor. Ama bölüm sonundaki Alice Harikalar Diyarında göndermesi de ne öyle?

Muppet Show’un en eğlenceli bölümlerinden biri 419. bölüm olan bu bölümdü sanırız.

5. Patrick Stewart (Kaptan Jean-Luc Picard)

Stark Trek’te Kaptan Jean-Luc Picard ve X-Men’de Profesör Xavier olarak tanıdığımız Patrick Stewart aslında Muppet Show’da teknik olarak hiç görünmedi. Kendisi aslen Susam Sokağı’ndaki vampir Kont ile sayı sayarken objektiflere yakalandı.

Bu sevimli tabloyu hatırlayanlar var mı?

6. Isaac Asimov

Asimov muppets

Asimov maalesef Muppet Show’da fiziken hiç görünmedi, ama Muppet Magazine dergisi için bir röportaj verdi. Hem de en eğlenceli türden bir tane!

1983’te yapılan bu röportajda şovun sevilen karakterlerinden Swinetrekli Dr.Strangepork, Asimov ile uzay yolculuğu üzerine neşeli bir röportaj gerçekleştirmiş. Asimov ise sadece insanoğlu arasında barışın kozmozu keşfetmede en büyük yardımı sağlayabileceğine vurgu yapmış. Bundan birkaç yıl sonra, Star Trek’in yaratıcısı Gene Roddenberry, Star Trek: The Next Generation için Asimov’a danışmış.

Asimov’la olan bu röportaj muppetların dergicilik kariyerindeki, kuşkusuz, en önemli adım.

Muppet Show uzun yıllar önce sona erdi, ancak kaliteli işleri bugün bile gündeme gelmeye devam ediyor. Temelleri sağlam eserlerin sonsuzluğu buradan da belli oluyor.