Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri Açılışı

seyfettin efendi imza gunu top

Devrim Kunter’in kahramanı Seyfettin Efendi’nin yeni albümü, 22 yazar ve çizerin katkısıyla hazırlandı. Kutlaması ise 20 Nisan Pazar günü Büyülü Dükkan’da bir imza günüyle gerçekleşecek.

Devrim Kunter’in yarattığı çizgi roman kahramanı Seyfettin Efendi yeni kitabıyla raflarda yerini aldı. Üstelik bu sefer farklı yazar çizerlerin desteğiyle oluşturulmuş 22 kişilik bir kadroyla beraber. Kısa maceralardan oluşan bu albümde Seyfettin Efendi ve arkadaşlarının Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminden II. Dünya Savaşına kadar gelen geniş bir zaman diliminden hikayeleri var. Yeni seri “Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri” Seyfettin Efendi ve dünyasını daha yakından tanımak isteyenler için iyi bir fırsat.

10 Farklı Hikaye:

Bir İntihar Vak’ası
Bir Cinayet Soruşturması,
Sabahçı Hasan’ın gece düşleri
Derinkuyu Muamması
Heykeldeki Sır
Ab-I Hayat
Yedi Uyurlar
Katil Palyaço
Gölge Hatun
Schrödinger’in Köpeği

9 Yazar:

Devrim Kunter
Mehmet Berk Yaltırık
Cihan Türe
Ümit Kireççi
İlke Keskin
Kadir Özen
Yalın Alpay
Sadık Yemni
Hakan Tunga Kalkan

13 Çizer:

Devrim Kunter
Hakan Duman
Emir Yardımcı
Yasemin Baran
Elif Kut
Rıza Türker
Mehmet Özen
A. Gökhan Gültekin
Sümeyye Kesgin
Gülden Kunter
Cansın Çağlar Özdemir
Ömer Tunç
Necmi Yalçın

Ege Görgün’ün önsözünden:

“Bana hayal gücünden beslenen, bilinen resmi tarihe takılmadan geçmişin akislerine kendince yorumlar getiren ama bunu yaparken de “gerçek” tarihle ters düşmeden ortaya inandırıcı bir tarih-kurgu koyan kaç tane Türk eseri sayabilirsiniz?”

Arka Kapak Yazısı:

seyfettin efendi ve esrarengiz hikayeleri“…Memleketin içinde bulunduğu buhran sebebiyle bu ve benzeri esrârengiz vak’alar gözardı edilmekteydi.

İmparatorluğun can havliyle yağdırdığı talimatları izleme hususundaki gönülsüzlüğümü idrak eden komutanlar, bu esrârengiz vak’aların arasında benim de kendi rızamla göz önünden kaybolmamdan, harp sırasındaki sahte vefatımdan duydukları kadar olmasa da bir memnuniyet duymuşlardır elbet. Harbin ardından İfşa-yi Sırr teşkilatını kurmama dair tebliği iletmesine değin birkaçını açıklığına kavuşturduğum, aklın ve bilimin sınırlarını zorlayan bu meselelerin, teşkilat bünyesinde çözeceğim bazılarına yol göstereceğini Osman Paşa benden evvel öngörmüştü. Teşkilat ile fevkalâdeliğin ilmikleri arasında o devir için ucu meçhul bir yolda seyretmiş olsam da esrarengizliğin türlerini hayatım boyunca tecrübe edecektim. Dolayısıyla bu yapraklar, teşkilatla alakalı vak’aların haricinde kalmış, evraklara düşülmemiş bu ve benzeri esrarengiz vakalardan aklımda kalanları kayda geçirmeme vesile olacak.”

Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları albümleriyle İfşa-yi Sırr teşkilatının maceralarını Seyfettin Efendi’nin hususi notlarından derleyip bize aktaran Devrim Kunter, meslektaşlarının yardımıyla bu kez aynı notlardaki müstakil esrârları hikâyeleştiriyor.

1911-1935 seneleri arasında Seyfettin Efendi ve dostlarının açıklığa kavuşturduğu, kimisinde o dönemin ve ilerleyen senelerin müstesna zatlarının, eşyalarının ve mekanlarının bulunduğu bu on vak’ayı çizgiye kazandırmış olmanın heyecanını ve sevincini bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Son olarak yine 20 Nisan’daki etkinlikte gösterimi yapılacak tanıtım filminden bir kareyle haberimizi sonlandırıyoruz. Katılanlara şimdiden iyi eğlenceler!

seyfettinefenditanitimfilmkare