Cuarón, Harry Potter Spin-off’unu Yönetmeyecek

alfonso cuaron

Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz şu haber, Harry Potter hayranlarının heyecanlanmasına sebebiyet vermişti. Ne yazık ki çok kısa bir süre sonra üzücü bir haber geldi.

Harry Potter serisinin spin-off’u “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar“ın yönetmelik koltuğuna Alfonso Cuarón’ın oturabileceği söylentileri vardı ve hatta sağlam kaynaklardan Cuarón’ın, Warner Bros. ile anlaşmak üzere olduğu haberleri geliyordu. İşte tüm bu dedikodular bizzat Cuarón’ın açıklamaları ile netlik kazandı:

“Azkaban Tutsağı filmini çekmek benim için çok güzel bir deneyimdi. Harry Potter evrenini ve J. K. Rowling’i çok seviyorum fakat şu sıralar görsel efektlerle bezeli projeler ilgimi çekmiyor. Yıl boyunca görsel efekt dolu bir filmin üzerinde çalıştıktan sonra artık kendimi temizlemem gerektiğini düşünüyorum, görsel efektten arınmak için başka tarz film çekeceğim.”

Yıllarca üzerinde çalıştığı Gravity filmi ile Oscar’a uzanan Alfonso Cuarón, bu cümleler ile net bir dille Harry Potter spin-off’unda yer almayacağını belli etmiş oldu ve serinin hayranlarının büyük bir kısmını da üzdü.

Filmin gösterim tarihi ile ilgili haberimize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Konu hakkındaki yeni gelişmeleri de aktarmaya devam edeceğiz.