J.J. Abrams’ın Başı Sızıntılarla Dertte!

episode vii e1399451127615

7’den 70’e herkesin heyecanla beklediği Star Wars Episode VII’nin Duabi’deki çekimleri inanılmaz gizlilikle sürerken dün TMZ’den birinin sızdırdığı set fotoğrafları bir heyecan dalgası yarattı. Abrams’dan bu fotoğrafların sızdırılması hakkında bir açıklama gelmemesi sızıntının bilerek yapıldığı yönünde iddiaları güçlendiriyor. İnsanların bazı yerlerde makineye poz verir durumda çıkmaları bu iddiayı güçlendirir nitelikte.

Biliyoruz ki film çıkana kadar hikaye konusunda bulunduğumuz tahminlerin hiç birinin doğruluğu ispatlanmayacak (Bkz: Episode III’de yeşil sahne önünde Anakin ve Obi-Wan çekimleri. Kimse ne olacağını tahmin edememişti!). Ancak filmin geçeceği yerleri bilmek bile yeteri kadar etkileyici. Örneğin şu an çekimlerin olduğu yerden buranın Tatooine’in market yeri olduğunu tahmin etmek zor değil. Ancak bu fotoğraflarda bizi sevindiren birkaç nokta var. Birincisi orijinal serinin yapımında düşünülen fikirlere saygı gösterilmesi, onların takip edilmesi. Örneğin alttaki fotoda göreceğiniz 1970’lerde orijinal üçleme için planlanmış çizim ve bugün yayınlanan fotoğraflarda görünen sahne dilimizi uçuklattı.

star wars 7 sahne

Bir diğer nokta ise Millenium Falcon ve X-Wing’in gerçekten yaratılması! Edinilen bilgilere göre yönetmen CG kullanımını en aza indirgemeyi planlıyor. Bunun yerine eski filmlerde olduğu gibi gerçek efektler kullanılacak. Buna sevinmemek elde değil. Birçok kişi yeni bir Hobbit faciası yaşanacağını düşünürken CG kullanımının en aza indirilmesi herkesi sevindirmiştir herhalde. Sadece Millenium Falcon ve X-Wing de değil, yaratıklar da gerçekten yaratılıp gerçek insanlar tarafından canlandırılıyor!

Daha fazla uzatmadan sizi tüm set fotolarıyla baş başa bırakalım efendim. Galeriler için BURAYA ve BURAYA tıklayabilirsiniz.