Buz ve Ateşin Dünyası’nı Beklerken…

world of ice and fire top

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin hayranları nefeslerini tutmuş bir şekilde yeni kitabı bekleyedursun, George R.R. Martin’in kafasında çok farklı projeler var. Bunlardan biri şu haberimizde de belirttiğimiz gibi seriyi sekiz kitaba çıkarma ihtimalini düşünmek. Diğeriyse Taht Oyunları evreninin geçmişini anlatan “Buz ve Ateşin Dünyası” adlı kitabı tamamlamak.

Buz ve Ateşin Silmarillion’u” olarak tanımlayabileceğimiz, 2008 yılından beri yazılan bu muazzam külliyat bünyesinde Yedi Krallık’ın tarihçesini, o zamanların destansı savaşlarını, Haneler arasındaki rekabetlerin kökenlerini, Fatih Aegon’un Westeros’a ilk ayak basışını ve daha pek çok kadim gerçeği barındırıyor. Kitabın sayfalarını süsleyen görseller de Tolkien’in bazı kitaplarından hatırlayacağınız Ted Nasmith tarafından çizilmiş.

Kitabın bu yılın sonlarına doğru raflardaki yerini alması bekleniyor. Ama Martin hayranlarını üzmemek (ya da ağızlarına bir parça bal çalmak) için geçtiğimiz aylarda kitabın örnek bir bölümünü sitesinde yayınladı. Bizler de “Aegon’un Fethi” adlı bu bölümü sizler için çevirdik.

Okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.