Star Wars: The Force Awakens’taki Işın Kılıcına Ustalardan Yanıt

star wars kilic

Star Wars’ın yeni filmi The Force Awakens’taki üç lazerli ışın kılıcına, kılıç ustalarından yanıt geldi!

O malum sahneyi yukarıda görüyorsunuz. İlk trailer çıktığından beri Star Wars: Episode VII’nin bu karesi büyük tartışmalara konu olmuştu. Hayranların büyük çoğunluğu ortaya çıkan yeni ışın kılıcının ne kadar kullanışsız olduğundan yakınmıştı. Hatta büyük kısım bu konuda öfkeliydi. Mantık hatası olarak görülen bu tasarım, sosyal medyayı sallayıp duruyordu.

Tartışmalarda genel olarak savunulan şey bu üç taraflı ışın kılıcının bir balçaya (kabzanın üzerindeki yatay, demir kısım) ihtiyacı olduğu yönündeydi. Tüm bu olanlara net bir cevap arayışıysa Popular Science’tan geldi.

Popular Science çeşitli kılıç ustalarına hayranların bu endişesini aktardı ve cevapları bizlere aktardı. Gerçekten de bir balçaya ihtiyaç var mıydı? İşte cevaplar!

Japon Toyama Ryu Battodo stili bir balçaya ihtiyaç duymuyor. Kullandıkları katanalar da bu özelliğe sahip değil. Bu stilin uzmanları ve hocalarından Sang Kim, gelen saldırıları bilek hareketleriyle bertaraf ediyor.

Öte yandan tarihsel Avrupa savaş sanatlarının (HEMA) önemli eğitmenlerinden Tristan Zukowski aynı fikirde değil. Bir balçaya sahip Alman uzun kılıcıyla gösterdiği hareketlerde bu parçanın savunma konusunda ne kadar işlevsel olduğunu gösteriyor.

Her iki ustanın da bu hareketleri ve çeşitli teknikleri gösterdiği videolarına buradan ulaşabilirsiniz. Bakalım hayranların ustalara cevabı ne olacak?