Dünya İblis Döngüsü Serisi’nde 4. Kitaba Kavuşuyor: The Skull Throne

The-Skull-Throne-top

Peter V. Brett’in dünya çapında çok satan serisi İblis Döngüsü’nden bizler de mahrum kalmamıştık. Epsilon Yayınevi tarafından dilimize çevrilen seriyle 2011’de Dövmeli Adam ile tanışmıştık. Ardından ikinci kitap olan Çöl Mızrağı, Dövmeli Adam ile başlayan büyük merakımızı 2013 yılında daha da zirveye çıkardı. Ancak üçüncü kitap olan The Daylight War (Günışığı Savaşı) bir türlü çıkmak bilmedi. Yurt dışında Eylül 2013’te yayınlanmış olmasına karşın, ülke sınırlarından bir türlü giriş yapamayarak seriye tutkuyla bağlanmış olanları oldukça üzdü.

Biz üzüle duralım, serinin diğer hayranları oldukça şanslı gibi görünüyor. Çünkü 4. kitap olarak duyurulan The Skull Throne (Kafatası Tahtı), 31 Mart 2015’te hayranlarıyla buluşacak. 

Konusunu da hemen paylaşalım.

The-Skull-Throne-by-peter-v-brettKafatası Tahtı serinin gidişatını yepyeni bir yöne doğru değiştirmeye hazırlanıyor. Krasia’nın Kafatası Tahtı bomboş duruyor. Yenilmiş generaller ve iblis prenslerin kafataslarından yapılmış bu taht, köşeye sıkışmış iblisleri tutan eski ve büyük bir büyünün onur tahtı. Tahtın tepesinde Ahmann Jardir, onun yalnız kalmış halkını birleşmiş bir orduya dönüştürerek iblis savaşını ebediyete kadar sonlandırmak istiyor. Bilinen dünyaya da hükmederek.

Aslında konu bununla da sınırlı değil, ancak spoiler’a girebileceği için devamını getirmiyoruz.

Ne diyelim, belki bu kitabın çıkışı Epsilon Yayınevini harekete geçirir ve hayranların beklemekten bitap düşmüş seslerini duyar.