James Herbert Ödülü’nün İlk Sahibi Belli Oldu

james-herbert-award-logo

Korku&Gerilim türünün usta yazarlarından biri olarak kabul gören James Herbert onuruna verilen ödüllerin ilki geçtiğimiz günlerde sahibini buldu.

James Herbert Ödülleri bu yıl ilk kez gerçekleştirildi. 2013 yılında kaybettiğimiz yazarı onurlandırmak adına düzenlenen bu ödül, korku&gerilim dalında yazılmış en cesurca ve en iyi kitaplara veriliyor.

the-troop-nick-cutterKanadalı yazar Craig Davidson’ın Nick Cutter mahlası altında yazdığı “The Troop” adlı eseri, bu ödüle layık görülen ilk kitap olma hakkını kazandı. Türkçe karşılığı “İzci Grubu olan kitap, bir izci kampında geçen korkunç maceralara odaklanıyor.

Ödülün sahibi Davidson, daha çok kısa hikayeleriyle bilinen bir yazar olmasına rağmen, Rust and Bone (Pas ve Kemik) adlı romanı sinemaya uyarlanmış ve başrolde de Oscar’lı güzel aktris Marion Cotillard arzı endam etmişti.

Herbert’ın jüri üyeleri arasında yer alan kızı Kerry Herbert, ödülü kazanan kitabı, “İnsanoğlunun kötülüğünün doğanın doyumsuz güçleriyle birleştiği ve bir grup çocuğu, bir izci ekibini felakete sürüklediği bir roman. Babam olsa sandalyesinde otururken bunu kıkırdayarak okurdu; hayranlarının da seveceğine eminim. Daha iyi ne olabilir ki? sözleriyle nitelendirdi.

Ancak sadece kazananla bırakmak olmaz. Bu ilk kez verilen ödülün diğer adayları şöyle:

  • The Troop, Nick Cutter/Craig Davidson (Headline)
  • The Girl with All the Gifts, M R Carey (Orbit)
  • Cuckoo Song, Frances Hardinge (Macmillan)
  • Bird Box, Josh Malerman (HarperVoyager)
  • The Loney, Andrew Michael Hurley (Tartarus Press)
  • An English Ghost Story, Kim Newman (Titan Books)

Adaylar arasında en çok dikkatimizi çeken bu yıl Arthur C. Clarke Ödülleri‘nde de finalist olma başarısını gösteren The Girl with All the Gifts (Her Yetiye Sahip Kız) adlı roman oldu. Hatırlarsanız hem kendisini hem de diğer finalistleri sizler için enine boyuna incelemiştik ilgili haberimizde.

Umarız bir yayınevi çıkar ve hem The Troop’u hem de ödül almaya hak kazanacak kadar adından bahsettirmeyi başarmış tüm bu eserleri dilimize kazandırır!