Frankenstein Uyarlamasında Daniel Radcliffe ve James McAvoy’a İlk Bakış

victor-frankenstein-header

Bu defaki Frankenstein uyarlaması hepten farklı. “Yaşıyor! Yaşıyor!” diye bağırmadan önce, Victor Frankenstein’ın yardımcısı Igor’un gözünden tüm süreci izleyeceğiz gibi görünüyor. Üstelik Igor rolünde Daniel Radcliffe var.

Mary Shelley’nin ölümsüz eseri Frankenstein’ın kaç uyarlaması yapıldı, kaç farklı senaryosu denendi inanın sayamadık. Ancak çoğunluğunda Frankenstein’ın Canavarı’nın o duygusal açısı, onun o bilinçsiz bir dehşet yaratığı olmadığına dair vurguyu göremedik. Kitaptakiyle oldukça farklı uyarlamalar izledik.

Şimdi bunlara yepyeni bir bakış açısı geliyor. Victor Frankenstein’ın yardımcısı olarak tanıdığımız Igor var sahnede ve bu defa tüm süreci onun gözünden görüyoruz. Üstelik Igor o alışık olduğumuz kambur formunda da değil.

20th Century Fox tarafından yapımcılığı üstlenilen filmde James McAvoy, genç tıp öğrencisi Victor Frankenstein rolünde karşımıza çıkıyor. Harry Potter ile ünlenmiş Daniel Radcliffe ise bize perspektifinden bakacağımız Igor’u canlandıracak.

Adı Victor Frankenstein olarak belirlenmiş filmi bizler merak ededuralım, bu sırada ilk görüntüler de sabırsızlananlar için yayınlandı bile!

victor-frankenstein-set1

victor-frankenstein-set2

Yönetmenliğini Paul McGuigan’ın üstlendiği filmde Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Mark Gatiss ve Freddie Fox gibi isimler de oyuncu kadrosundan bizlere göz kırpıyor. Filmin 2 Ekim 2015’te vizyona girmesi planlanıyor.

Vallahi meraklandık.