Metucon’da Sıradan Bir Gün

METUCON 2015

Bu yıl 19.’su düzenlenen MetuCON etkinliği cumartesi sabahı itibariyle büyük bir heyecanla başladı. Her yıl teması değişen Metucon’un bu seneki teması Orta Çağ idi. Organizasyon ekibinin convention alanına temaya uygun el yapımı aletler bırakmaları katılımcılar tarafından oldukça hoş karşılandı.

Girdiğimiz ilk noktada bizi The Penetrator 4000 – FEEL THE PAIN adlı ilginç bir mancınık karşılıyor. Bir sanat ve mühendislik harikası olarak tasarlanan, aşağıda da görebileceğiniz bu mancınık ne kadar eğleneceğimizin habercisi gibi. Zaten boyunlarında kan kırmızısı kart taşıyan görevli arkadaşlar eğlenmeyenlerin kafasını giyotin ile vuruyorlar. Giyotindeki kanlar da ekseriyetle temizleniyor, kafalar konuklar için kelle paça yapılmaya yollanıyor.

mancinik metucon Jpeg

FRP için ayarlanan alan geri kalandan daha büyük. İlk başta 20+ oyun olmasına rağmen bir de sabah FRP’ye kayıt yaptıramayanlar için açılan oyunlar ile inanılmaz bir yoğunluk görmek söz konusu. Oyun oynanan masaların birbirinden yeteri kadar uzak olması oyun oynamayı zorlaştıran gürültü kirliliğini yok denecek kadar azaltmış. Bizim oynadığımız Degenesis oyununun oldukça heyecanlı gitmesinin de etrafımıza pek dikkat etmememizde büyük bir payı vardır elbette. Zaman zaman masalardaki toplulukların tanrılarına yüksek sesle tapınmaları, savaş naraları atmaları ile oyunlarınız tatlı bir şekilde kesiliyor. Sürekli gezerek yardımcı olabilecekleri her konuya siz demeden atlayıp çözen Floor Managerlar işleri olabildiğinde kolaylaştırıyor.

con alan

Jpeg

Sadece FRP için yapılmış bir convention değil bu elbette. Mortal Kombat, League of Legends, Heartstone, Counter Strike turnuvaları, kart oyunları, kutu oyunları, farklı ürünler satan standlar… İthaki standı ilk gözümüze çarpan olsa da ne yazık ki fiyatlar yüzümüzü güldürmüyor. Anime eşyaları satan standlar görmek de mümkün. Bunlardan birinde kendi yapıp 3D yazıcıdan çıkarttığı, ışıklı bir Arc Reactor satan bir arkadaşı görmek mümkün. Heyecanlı animecinin el yapımı ürünleri de bir o kadar iyi. Süper kahraman ürünleri satan standa geldiğimizdeyse çizgi roman da görmek mümkün. Ancak birçok yerde çok daha ucuzunu bulabilecekken burada orijinal fiyattan %10 indirim yapmaları hevesimizi kursağımızda bırakıyor. Öte yandan kart ve kutu oyunları satan standa geldiğimizde yüzümüz oldukça gülüyor çünkü Türkiye’deki en ucuz fiyatları Metucon için daha da indirmiş bir satıcı görüyoruz. Her soruya anlayışlı ve güler-yüzlü bir şekilde uzun uzun cevaplayarak yardımcı oluyor.

Jpeg

Jpeg

Peki hiç mi sıkıntılı yönleri yok derseniz? En büyük sorunun içeride içilen sigaralar olduğunu söylemek gerekiyor. Sürekli dışarı çıkıp girmek istemeyen güruha laf dinletemeyen görevliler artık görmezden geldiklerini, kendilerinin temizleyeceklerini söylüyorlar. Bunun yanında Front Desk’te sabah söylenen saatten çok sonra gelmeleri ve sırasız bir şekilde konuklar ile uğraşıyor olmaları ilk göze batan şey oldu.

Bunlar dışında her daim koşturarak yardımcı olan görevliler görmek bu bir iki ufak şeyi size unutturuyor.

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg