O’nun Yönetmeni Filmden Ayrıldı

pennywise-it

Stephen King’in en meşhur romanlarından biri olan O’nun yeniden çekilen filmi bu sefer kötü bir haberle karşımızda.

Son zamanlarda çekimleri iyice hız kazanan, iki bölümden oluşacağı kesinleşen, hatta yeni Pennywise’ı kimin canlandıracağı bile belli olan O, yönetmenini kaybetti.

True Detective dizisiyle ünlenen Cary Fukunaga, New Line ile yaşadıkları önemli anlaşmazlıklar sonucunda filmden ayrıldığını açıkladı. Bunun sonucu olarak da film süresiz olarak askıya alındı. Hatta iptal edilmesi bile gündemde. Stephen King de Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla bunu doğruladı.

O’nun yeniden yapımı ölmüş (ya da yaşayan ölüye dönüşmüş) olabilir. Ama biz her zaman Tim Curry’ye sahip olacağız. O hâlâ Derry’nin kanalizasyonlarında yüzüyor.

The Wrap’ta yer alan habere göre filmin bu noktaya gelmesinin üç nedeni var. Birincisi Fukunaga’nın filmi New York’ta çekmek istemesi, ama New Line’ın daha ucuz bir yer tercih etmesi. İkincisi New Line’ın filmin tek kısımdan oluşmasını arzu etmesi ve sadece çocukların başından geçenleri konu alan ilk kısmın izleyicileri sinemaya çekeceğine güvenmemesi. Üçüncü ve son (biraz da şaibeli) nedense stüdyo yetkililerinin Will Poulter’ın Pennywise olarak seçilmesinden duyduğu rahatsızlık.

Fukunaga’nın ayrılığı kitabın hayranlarını ikiye bölmüş durumda. Genç yönetmenin filmi iki kısma ayırmasından ve konuya yaklaşım biçimden memnun olmayan bir kesim bu gelişmeyi sevinçle karşıladı. True Detective dizisinin görsel tarzını, gergin atmosferini ve psikolojik karmaşıklığını sevenlerse üzgün.

Bunların hepsi Pennywise’ın Fukunaga’yı canlı canlı yuttuğunu saklama çabaları da olabilir tabii… Bilemeyiz!