Witcher’ın Yazarı Andrzej Sapkowski, Yeni Kitaplar ve Gelecek Film Uyarlaması Üzerine Konuştu

the-witcher

Witcher’ın yaratıcısı ve 7 kitaplık serinin yazarı Polonyalı usta Andrzej Sapkowski, son oyunu Wild Hunt ile gündeme bomba gibi düşen Witcher için olası kitaplar ve gerçekleşmekte olan film projesi hakkında soruları cevapladı.

Witcher’ın üçüncü oyunu Wild Hunt’ın ortalığı kasıp kavurduğu ve Witcher’la yatıp Witcher’la kalktığımız şu günlerde, heyecan verici haberlerle karşınızdayız Rıhtım takipçileri. Yakın zamanda gerçekleştirilen Early Access Gamer’ın birinci bölüm videosunda kesitlerini görebileceğimiz Andrzej Sapkowski röportajından yola çıkarak Witcher kitapları, oyunları ve ufuktaki filmi ile ilgili haberleri sizler için derledik!

andrzej-sapkowski-witcher

[stextbox id=”black”]Yeni Witcher Kitapları Üzerine

Soru: Yeni bir Witcher kitabı yazacak mısınız?

Sapkowski: Tek bir seçeneğim var. Tutup bir köprünün altında yaşamak veya Witcher serisine yeni bir kitap yazmak. 

Yanlış duymadınız. Witcher Serisi’ne yeni bir kitap geliyor. Bu yeni gelen kitabın serinin devamı mı olacağı yoksa 2013 yılında yayınlanan Season of Storms (Fırtınalar Mevsimi) gibi seri öncesinde geçen olayları mı konu alacağı ise meçhul. Şahsi kanaatim ikinci seçeneğin ağır bastığı yönünde.

(Soru kısmı videoda çıkmamış, yorumlarda yazılmıştır. Yazan kişinin doğru söylediğini varsayarak bu çıkarımlarda bulunduğumu da belirteyim sevgili okurlar.)

the-witcher-3
[stextbox id=”black”]Olası Yeni Oyunlar Üzerine

Soru: Üçüncü Witcher oyunu hakkında… Yapımcılar size hikaye konusunda herhangi bir şekilde danıştılar mı? Ve oyunlarda anlatılan hikayeyi Geralt’ın öyküsünün gerçek bir devamı olarak görüyor musunuz?

Sapkowski: İlk, ikinci ve üçüncü oyunda herhangi bir işbirliğimiz olmadı. Muhtemelen dördüncü ve beşinci oyunun çıkması durumunda da böyle bir birliktelik olmayacak gibi görünüyor.

Buradan bir üzücü, bir de sevindirici sonuç çıkarabiliriz sevgili okurlar. Üzücü olanı, her ne kadar Witcher oyunlarını ve anlattıkları hikayeleri başarılı bulsak da, Sapkowski gibi usta bir kalemin kendi materyali üzerine kurulu bir medyaya katkısının minimal seviyede tutulması. Sevindirici olan kısmı ise, Sapkowski’nin, kesin olmamakla birlikte, yeni Witcher oyunlarının habercisi olmasını gösterebiliriz. CD Projekt Red bu kaliteyi koruduktan sonra hangimiz yeni bir oyuna ‘Hayır!’ diyebiliriz ki? Gerçi yapımcı firma geçtiğimiz haftalarda yaptıkları bir açıklamayla şimdilik böyle bir niyetlerinin olmadığını açıkça belirtmişti. Ama ne derler bilirsiniz: Umut, Dandelion’ın ekmeği…

Sorunun ikinci kısmının cevabı röportajın izleyebildiğimiz kısımlarında bulunmuyor; fakat Sapkowski’nin konu hakkında bundan önceki sözlerinden yola çıkarak, kendisinin oyunların anlattığı hikayeyi kitaplarının devamı olarak kabul etmediğini biliyoruz.

tomasz-baginski

[stextbox id=”black”]Witcher Filmi Üzerine

Soru: Yakın zamanlarda Tomasz Baginski’nin yeni bir Witcher filminin yönetmeni olacağına dair bizleri heyecandan şaşkına çeviren bir haber aldık.

Sapkowski: Daha önce de söyledim. Ne doğruluyorum ne de yalanlıyorum.

Soru: Peki… Bu bilgi zaten doğrulandı; fakat sizin filmin prodüksiyon kısmıyla her hangi bir alakanız var mı?

Sapkowski: Hiç kimse bunun için bana gelmedi.

Hımm… Yazarımız yine kendi materyali üzerinden yürütülen bir projenin dışında bırakılmış görünüyor. Durumlar bu açıdan vahim görünse de, Polonyalı Witcher hayranları, ‘Cathedral’ lakabını verdikleri yönetmen Tomasz Baginskiye oldukça güveniyor gibiler. Baginski’nin önceki projelerine ve kreatif yönetmen olarak çalıştığı Pletige Image’ın portfolyosuna (kendileri Cyberpunk 2077’nin ve Witcher oyunlarının ağzımızın suyunu akıtarak baktığımız birçok sinematiğini yapan firma) bakıldığında, insanlarda en başta bol CGI destekli, gözleri bayram ettiren bir film görecekleri beklentisi oluşsa da, yönetmenin bütçe konusunda yaptığı yorumlar filmin bu konularda mütevazı kalacağını gösteriyor. Ayrıca, yönetmen kendisine filmle ilgili yöneltilen birkaç soruyu, projenin tam bir gizlilik içerisinde yürütüldüğünü ve başrolde kimlerin olacağı da dahil, hiçbir bilgiyi veremeyeceğini de söyleyerek yanıtlamıştı. Sapkowski’nin filmin dışında bırakılmasını kabul edilemez bulsak da, insan heyecanlanmadan da edemiyor sayın Rıhtım sakinleri.

Haberimizi filmin yönetmeni Tomasz Baginski’nin birkaç projesini sizlere sunarak tamamlayalım. Aşağıdaki linklerden bu kısa filmlere ulaşıp, kendisi hakkında biraz fikir sahibi olabilirsiniz.

Unutmadan! Eğer Witcher evreni hakkında daha çok şey bilmek istiyor ya da her şeyin kaynağı olan kitaplarını merak ediyorsanız hemen Biz Bunu İstiyoruz 2 projemize göz atın! Oradaki ön okuma ve incelemeler yetmediyse, sizler için çevirdiğimi Witcher Öyküleri’ne (Mantığın Sesi, Mümkün Olanın Sınırları, Daha Küçük Kötülük) de göz atmak isteyebilirsiniz.