2015 David Gemmell Ödülü İçin Oy Verin. Hepsi Tanıdık İsimler!

david gemmel odulu

David Gemmell (Legend) Ödülü için oy süreci başladı. Listede Patrick Rothfuss’tan Brandon Sanderson’a kadar pek çok tanıdık isim var!

2009’dan bu yana verilen ve David Gemmell gibi, epik ve kahramanlık temalı fantastik edebiyat alt türlerine verilen ödülde sıra geldi 2015 ayağına. Her sene olduğu gibi, yine sizlerin oylarıyla kazanan belli olacak.

Bu senenin listesi gözleri bayram ettiriyor. En İyi Roman dalında Branson Sanderson hemen göze çarpıyor mesela. Kralların Yolu’nun devamı olan Word of Radiance (Parlayanın Sözleri) adaylar arasında. Sonrasında Dikenlikler Prensi ile nihayet ülkemize giriş yapmış Mark Lawrence karşımıza çıkıyor. Dikenlikler Prensi’nin yer aldığı Parçalanmış İmparatorluk Serisi’nden sonra, yeni bir karakterle devam niteliğinde yazdığı Prince of Fools (Ahmaklar Prensi) listeden göz kırpıyor. Bu yeni serinin adıysa Kızıl Kraliçenin Savaşı ve bu da serinin ilk kitabı.

Yine ülkemiz sınırlarına 2 kitabıyla girmiş, ama ne kitaplarına yayınevince özen gösterilmiş ne de kitaplarının “adları dahidüzgün çevrilmemiş Joe Abercrombie’yi görüyoruz. Half A King (Yarı Kral) ile pek çok ödüle aday bu sene. Bu ödül için de aynısı geçerli olmuş.

En İyi Kapak dalına baktığımızda gözümüz gönlümüz açılıyor. Sanderson’ın Words of Radiance’ın müthiş kapağı ve Patrick Rothfuss’un Sessizliğin Müziği kapağı listede haklı olarak yer alıyor. Üstelik ülkemizde yayınlanan kapak bu adaylığı üstlenmiş görsel olarak karşımıza çıkıyor. Prince of Fools ve Half A King, roman dalı dışında kapaklarıyla da iddialılar anlaşılan. Son olarak, kitapları çoktan tükenmiş ustamız Robin Hobb’un da Fool’s Assassin (Aptalın Suikastçısı) kitabı bu dalda tanıdık bir sima olarak göz kırpıyor.

Hadi listeye bakalım! Üstelik kapakları da sizin için derledik.

Not: Ağırlıklı olarak İngiliz yayınevlerinden çıkan baskılar bu ödüle konu edilmiştir.

[stextbox id=”black”]En İyi Roman İçin Legend Ödülü

  • Half a King – Joe Abercrombie (HarperCollins UK)
  • Valour – John Gwynne (Tor UK)
  • Prince of Fools – Mark Lawrence (HarperCollins UK)
  • Words of Radiance – Brandon Sanderson (Gollancz)
  • The Broken Eye – Brent Weeks (Orbit)

[stextbox id=”black”]En İyi Çıkış Romanı İçin Morningstar Ödülü

  • Traitor’s Blade – Sebastien de Castell (Jo Fletcher)
  • The Mirror Empire – Kameron Hurley (Angry Robot)
  • The Godless – Ben Peek (Tor UK)
  • The Emperor’s Blades – Brian Stavely (Tor UK)
  • The Age of Iron – Angus Watson (Orbit)

[stextbox id=”black”]En İyi Kapak İçin Ravenheart Ödülü

Sessizliğin Müziği MFkj6dVtlrpwc0 YJfTXtl http://i.imgur.com/yv3m56p.jpg

Oy vermek için adresimizi bir kez daha hatırlatalım. Bu listedeki isimlere, dahil oldukları kategorileri bazında buradan oy verebilirsiniz. Çorbada bizim de tuzumuz olsun diyorsanız hiç durmayın!