“Kara Kule” Filmi, Ejderha Dövmeli Kız’ın Yönetmenine Emanet Edilebilir

dark-tower-movie

Stephen King’in epik roman serisi Kara Kule’yi beyazperdede izleyeceğimiz an gitgide yaklaşıyor. Sony Pictures filmi yönetecek isim için Ejderha Dövmeli Kız’ın yönetmeni Nikolaj Arcel’i düşünüyor.

Bildiğiniz üzere Stephen King’in başyapıtı sayılan ve hayranlarının gönlünde özel bir yere sahip olan Kara Kule Serisi’nin film uyarlaması yıllarca talihsizlikler yaşadı. Projeyi üstlenen yapım şirketlerinin son anda vazgeçmesiyle birlikte bu iş artık iyice yılan hikayesine dönmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz nisan ayında ise nihayet bu konuyla ilgili sevindirici bir haber geldi ve Sony Pictures ile MRC işbirliğiyle serinin hem filminin hem de (tamamlayıcı nitelikte olacak olan) televizyon dizisinin yapılmasına karar verildiği duyuruldu. Hatta senaryonun ilk taslağı bile hazır. Akiva Goldsman ve Jeff Pinkner tarafından yazılan senaryo, serinin ilk kitabı olan Silahşor’a odaklanacak ve daha çok Roland ile Jake arasındaki ilişki üzerine yoğunlaşacak.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sony Pictures film için uzun süredir yönetmen arayışındaydı. Gelen haberlere göre film için Ejderha Dövmeli Kız’ın Danimarkalı yönetmeni Nikolaj Arcel düşünülüyor. Yapımcıların Arcel’i seçme nedeni olarak da yönetmenin büyük bir Kara Kule hayranı olduğu ve Ejderha Dövmeli Kız’da görüldüğü üzere korku-fantezi karışımı bir hikayeyi çok iyi harmanlayabileceği söyleniyor.

Nikolaj Arcel’in film için doğru bir seçim olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz. Açıkçası Kara Kule’nin film olmasını o kadar çok bekledik ki artık yönetmen koltuğuna kim geçerse geçsin razı olacağız gibi görünüyor.