Bay Mercedes’in Devamı “Finders Keepers” Çıktı

finders-keepers-ust

Stephen King’in yeni polisiye dizisi Bill Hodges Üçlemesi’nin ikinci kitabı “Finders Keepers” bu ay itibariyle yurt dışında satışa çıktı.

Hatırlayacağınız üzere üçlemenin ilk kitabı olan Bay Mercedes, bu yıl Amerika’da yayınlanmasının hemen ardından Altın Kitaplar tarafından Zeynep Heyzen Ateş çevirisiyle ülkemizde de yayınlanmıştı. Şimdiyse Stephen King, ikinci kitapla polisiye türünde yetkin örnekler vermeye tam gaz devam ediyor.

Üçlemenin her cildinde farklı bir konuya değinen büyük usta, bu kitapta sevdiği yazarı takıntı haline getirmiş bir okuru konu ediniyor.

Uyan dâhi.

Bill Hodges Üçlemesi’nin ikinci kitabı böyle başlıyor. Bu söz romanda ünlü bir kurgu karakter olan Jimmy Gold’u yaratan ve uzun yıllardır kitap yayınlamayan deneyimli yazar John Rothstein’e söyleniyor. Morris Bellamy ona çok kızgın. Sırf kitap yazmayı bıraktığı için değil, aykırı Jimmy Gold karakterini reklam uğruna sattığı için de. Morris, Rothstein’i öldürüyor ve para dolu kasasını boşaltıyor. Kasadan çıkan asıl hazine ise bir Gold romanı daha çıkabilecek kadar çok el yazması defter.

finders-keepersMorris parayı ve defterleri saklar. Daha sonra başka bir suçtan hapse atılır. Uzun yıllar sonra, Pete Saubers adında bir genç hazineyi bulur. Bill Hodges, Holly Gibney ve Jerome Robinson; Pete Saubers ve ailesini korumak zorundadır çünkü ruh hastası ve cani Morris, 35 yıldan sonra hapisten çıkar.

Her ne kadar tür olarak polisiyenin alanına girse de Finders Keepers tam da King’in yazmayı sevdiği konuları içeriyor. Bildiğiniz üzere King, sevdiği yazarı takıntı haline getirmiş hasta ruhlu okur konusunu Sadist adlı romanında da işlemişti. Şimdi bu konuya bambaşka bir açıdan yaklaşan muhteşem, yürekleri ağza getiren bir polisiyeyle karşımızda.

Heyecanla Finders Keepers’ın Türkçeye çevrilmesini ve en yakın zamanda üçlemenin son kitabı The Suicide Prince’ın (İntihar Prensi) King’in ellerinden çıkmasını bekliyoruz.

Finders Keepers’a dair her şeyi bu sitede bulabilir, ilk kitapta yer alan ve Mercedesli katil tarafından Dedektif Hodges’a yollanan mektubun çevirisine de buradan ulaşabilirsiniz.