Tarzan Uzun Bir Aradan Sonra Yeni Romana Kavuşuyor

tarzan-return-to-pal-ul-don-ust

Dünyanın gelmiş geçmiş en çok tanınan kahramanlarından biri olan Tarzan, 16 yıl sonra yeni bir maceraya atılıyor.

Edgar Rice Burroughs’un ilk kez 1912’de kaleme aldığı ve Dracula’nın ardından beyazperdeye en çok uyarlanan ikinci roman kahramanı unvanını elinde bulunduran Tarzan çok uzun bir aradan sonra yepyeni bir kitaba kavuşuyor.

Edgar Rice Burroughs Vakfı’nın onayıyla çıkan Return To Pal-Ul-Don (Pal-Ul-Don’a Dönüş) adlı roman Will Murray tarafından kaleme alınmış ve Tarzan’ın en çok sevilen maceralarından biri olan Tarzan The Terrible’ın (Korkunç Tarzan – 1921) devamı niteliğini taşıyor.

1968’den beri Tarzan’ın bir hayranı olduğunu söyleyen yazar, kitabı kaleme alırken Edgar Rice Burroughs’un hikâye anlatma tekniğine sonuna kadar sadık kaldığını ve aynı atmosferi yaratmaya çalıştığını belirtiyor.

Kitabın konusuysa şöyle:

tarzan-return-to-pal-ul-donİkinci Dünya Savaşı esnasında, John Clayton (Tarzan)Kraliyet Hava Yolları’ndaki uçuş eğitimini yeni tamamladığı sırada üstleri onu gizli bir göreve gönderir: Uçağı sadece Tarzan’ın girmeye cesaret edebileceği ilkel ormanlarda kaybolan Ilex kod adlı, gizemli bir İngiliz istihbarat ajanını bulmak. Çavuş Clayton üstlerinin onu bu tehlikeli göreve atarken aslında daha büyük bir amaç güttüklerinden şüphelenmez. Her şey sona ermeden önce Ormanların Kralı vahşi geçmişine geri döner ve etobur triceratoplarla kılıç dişli kaplanların kol gezdiği prehistorik kayıp topraklarda hem yeni hem de eski tehlikelerle yüzleşir.

Tarzan’ın yetişkinlere yönelik son romanı 1999’da yayınlanmış, o zamandan beri de genç-yetişkin türünde çıkan bir üçleme haricinde kendisinden haber alınamamıştı. Bakalım Ormanların Kralı yıllara meydan okuyup eski popülerliğini yeniden kazanabilecek mi?