Amsterdam’da Bir Kitabevi: “Bir Kitapla Körlemesine Tanışın”

blind-date-with-a-book

Amsterdam’da bir kitabevi harika bir uygulamaya imza atıyor. Sizi adeta “görücü usulü” ile kitaplarla tanıştırıyor, kitaplara dair küçücük bilgiler vererek (kitaplarla) ilişkinizde yepyeni bir heyecan yaratıyor. Evde deneyebilirsiniz!

Kapaklarını görmediğiniz, paket kağıdına satılmış bu eserlere dair üzerlerinde sadece türlerine ve içerdiklerine dair etiketler bulunuyor.

“Fantastik”, “İkircikli Ütopya”, “Hükümetsiz Dünya”, ” Bilimkurgu”, “Yaşa/Öl/Tekrar Et” gibi etiketlerle sizlere verdiği ipuculardan bir şeyler çıkarabildiniz mi? Yukarıdaki fotoğrafa iyi bakın. Hadi ama! Hangi eserler olduklarını anladığınızı biliyoruz, saklamayın hiç.

Bu fikri siz evde nasıl kullanabilirsiniz peki?

Kütüphaneniz kitap dolu ve sırada hangi kitabı okuyacağınıza bir türlü karar veremiyorsunuz. Kitaplarınızı kapağı görülmeyecek şekilde sarıp sarmalayın. Sonrasında onları tanımlayan etiketler yapıştırın. Elbette okumadığınız kitaba dair çok şey bilemezsiniz, ama olay da bu ya! Bu kitapları almanıza yol açan nedenler neydi? İşte o nedenlerden birer vurucu kelime seçin.

Son olarak geçin karşısına ve sizi en çok tavlayan sıradaki okunacak kitabınız olsun.

Kayıp Rıhtım’dan kitap çöpçatanlığı da böylece sona erer.