Andrés Muschietti “O”yu Yönetebilir

stephen king it

Korku gerilim ustası Stephen King’in en korkutucu (ve aynı zamanda en sevilen) romanlarından olan O’nun (It) yeniden beyazperdeye geleceğini sizlere nisan ayında yazdığımız bir haberle duyurmuştuk.

O haberimizde, yönetmenin kesinleştiğinden ve bu kişinin True Detective’in de yönetmenliğini yapmış Carry Fukunaga olduğundan bahsetmiştik. True Detective’de yarattığı karanlık atmosferi düşündüğümüzde, Fukunaga’nın bu yeni King uyarlamasında ismini görmek bizi heyecanlandırmıştı. Fakat daha sonra gelen haberler, Fukunaga’nın New Line ile anlaşamadığı ve projeden ayrıldığı yönündeydi.

Filmde kesinleşen unsurlara dair yazdığımız şu haberde ise, 2 film olarak çekileceğinden ve Labirent: Ölümcül Kaçış, Narnia Günlükleri Şafak Yıldızının Yolculuğu gibi filmlerden tanıdığımız Will Poulter’ın, korkutucu palyaço Pennywise’ı canlandıracağından bahsetmiştik.

Şimdiki haberimiz ise, filme yeni bir yönetmen bulma çabalarıyla ilgili. The Hollywood Reporter’ın haberine göre yapım şirketi New Line’ın, Andrés Muschietti ile görüşmeleri sürüyor.

andy-muschietti
Andrés Muschietti

Muschiettinin bugüne dek yönettiği 2013 yapımı tek uzun metrajı “Mama“nın başrollerini Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau ve Megan Charpentier gibi oyuncular paylaşmış ve 15 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, gişede bu rakamı 10’a katlamıştı.

Fukunaga’nın, projeden ayrılmadan önce Pennywise’ı oynaması için seçtiği Will Pulter ise şartlara bağlı kalması halinde kadroda kalmaya devam edecek.

O’nun sinemaya uyarlanma serüveni şimdilik biraz karışık ilerlese de, zamanla rayına oturacağına ve günün birinde de sinema salonlarında o gerilim dolu anları tekrar yaşayacağımıza eminiz.