Nilüfer Belediyesi’nden Engelliler İçin Evlere Kitap Servisi

nilufer-belediyesi

Bursa‘nın Nilüfer ilçesinde, belediye harika bir hizmete imza atıyor. Engellilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak isteyen Nilüfer Belediyesi, evlere ücretsiz kitap servisi başlattı. Projenin ilk yazarı ise Sunay Akın oldu.

Nilüfer sınırları içinde yaşayan engelli bireylerin evlerini ziyaret eden Sunay Akın ve Başkan Bozbey projenin ilk kitabı olarak Sunay Akın‘ın Bir Çift Ayakkabı adlı eserini engelli vatandaşlara armağan etti.

2,300 engelli vatandaşının varlığına kayıtsız kalmayan Nilüfer Belediyesi Başkanı Bozbey“Kitap okumak isteyen engelli ve engelli yakınlarımıza bir telefon kadar yakınız,” dedi ve açıklamasına şöyle devam etti:

“Engellilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak adına engelli ailelerini evlerinde ziyaret etmek istedik. Nilüfer Belediyesi olarak Kütüphane Müdürlüğümüz ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve bundan böyle Nilüfer’de bulunan 2 bin 300 civarında bulunan engellimizin kitaba ulaşımını kolaylaştırmak, hatta görme engellilerimiz için de onların yararlanabileceği kitapları iletmek üzere bir çalışma başlattık. Başvuru yapılmasının ardından 3 gün içerisinde tüm engelli vatandaşlarımız ve yakınları bu kitaplara ulaşabilirler.”

Engelli bireylerin bu hizmete nasıl erişebileceği konusunda ise Nilüfer Belediyesi sitesinde şu açıklama yapıldı:

Bünyesinde 70 bin kitap bulunduran Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerindeki kitaplardan 500 farklı kitap belirlenerek, Nilüfer’de yaşayan engellilere kurye aracılığıyla gönderilecek.

Görme engelli vatandaşlar için de mp3 çalar ve istedikleri sesli kitap verilecek. Projeden yararlanmak isteyen engelli ve yakınları 441 02 42 numaralı telefondan ya da Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri ve İhsaniye’de bulunan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden başvuru yapabilecek.

Nilüfer Belediyesi‘nin bu harika adımı, dileriz ki diğer belediyelere de örnek olmayı başarır. Başkan Bozbey ve ekibini kutlarken ayrıca sizlerle daha önceden paylaştığımız bir talebimizi yeniden hatırlatmakta da fayda görüyoruz: Görme Engelli Takipçiler İçin Çizgi Roman.

Bütün engelleri hep birlikte aşmak için buradayız.