İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Belli Oldu!

34-istanbul-tuyap-kitap-fuari

Bu sene 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı onur konuğu olarak Romanya‘yı davet etti.

34. Uluslararası İstanbul Kitap FuarıUluslararası Salon afis-istanbul-kitap-fuarikapsamında fuarın ilk 4 günü Romanya ülke standında Romanya Edebiyatı ve kültürüne ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikler dahilinde söyleşi, panel, şiir dinletileri, müzik dinletisi, yayıncılarla buluşmalar ve çocuklar için etkinlikler düzenlenecek.

Aralarında Nobel Edebiyat Ödülü Adayı Mircea Carterescu ve Matei Visniec gibi yazarların da bulunduğu pek çok isim, bu etkinlik esnasında Romanya ülke standında bizleri bekliyor olacak.

İstanbul Kitap Fuarı ayrıca 100. yaşını kutladığımız Aziz Nesin’i anmak için Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları işbirliğiyle bir program hazırlıyor. Aziz Nesin’in edebi kişiliği, hayatı ve eserleri üzerine söyleşi, panel ve sergi gibi etkinlikleri içeren program, bu seneki fuarın önemli parçalarından birisini oluşturacak gibi gözüküyor.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur çizeri olarak belirlenen isim ise Tan Oral oldu. Tema olarak “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” işlenecek.

Fuar programı, tarih yaklaştıkça netleşmeye başlayacak. Her sene olduğu gibi bu seneki fuar için de aylar önceden heyecanlanmaya başladık.