Civil War’dan Gelen Yeni Sinopsisle İşler Karanlık Bir Hal Alıyor!

civil war ust

Captain America 3: Civil War ile birlikte “ulurlararası hadise” olarak belirtilen bir kriz kapıda. Buna göre filmde karanlık ve ciddi bir olay yaşanacak.

Son gelen haberlerde Captain America ve Iron Man’in tarafında kimlerin yer alacağına dair söylentileri öğrenmiştik. Peki bu bahsedilen kriz de ne?

Önce son yayınlanan resmi sinopsisi sizlerle paylaşalım, sonra da rahatsız olabilecekler için detaylandıralım. Detay kısmı bazı kişiler için spoiler olarak görülebilir. Biz uyarımızı yapmış olalım.

Resmi sinopsis şöyle:

Avengers’ı kapsayan bir başka uluslararası hadise sivil kayıplarla sonlanınca, siyasi baskı Avengers’ın hizmetlerine ne zaman başvurulacağına karar veren, izlenebilir ve  hükümetçe yöneliten bir sistemi hayata geçirir. Yeni statüleri Avengers’ta çatlaklar yaratırken, onlar yeni ve hain bir kötüye karşı dünyayı savunmaya çalışmaktadır.

Tam burada dönüp Martin Freeman’ı hatırlayalım. Ne alaka, değil mi? Aslında bu yeni sinopsiste geçen “sistem“e biraz yakından bakmak için. Avengers’ın ne zaman çağrılacağına ve açıkça onların denetlenmesine yarayacak bu sistemin adamı, Martin Freeman’ın yeni rolünden başkası değil! Kendisinin rolüyle ilgili sözlerini hatırlayacak olursanız siz de bize hak vereceksiniz.

Şimdi gelelim spoiler kısmına. Aşağıda yazılı olanlar söylenti olmakla birlikte, filme dair önemli bir noktaya ışık tutmaktadır. Karar sizin. Biz spoiler uyarımızı yapmış olalım! Bu sinopsis üzerine Marvel dünyasındaki Sokovia olayları akıllara gelmeye başladı. İşte, şimdi bu sinopsis için öngörülen çözümleme şöyle:

Güvenilir bir kaynaktan gelen söylentiye göre, Avengers’ı da kapsayan uluslararası hadise, Crossbones’u yakalamaya çalışan Captain America Ve Scarlet Witch’in de dahil olduğu sivil kayıplarla sonlanacak. Tek sorun, Crossbones’un üzeri patlayıcılarla dolu bir yelek giymesidir. Sivilleri korumak için Captain America Scarlet Witch’e, Crossbones’u yerde yukarı kaldırmasını emredecektir. Scarlet Witch de öyle yapar, fakat maalesef bu büyük patlamayı frenleyemez ve patlama içi insanlarla dolu binaların yakınında patlayarak ölümlerle yıkıma neden olur.

Eğer bu güvenilir kaynak doğruysa işler çok ama çok daha karışacak! Dahası, Civil War beklediğimizden de karanlık bir hal alacaksa biz buna hayır diyemiyoruz.