Singapur’da Bir Işın Kılıcı Okulu: The Force Academy

force-academy

Gerçek yakın dövüş ustaları tarafından işletilen ve öğrencilerine Işın Kılıcı kullanmayı öğreten The Force Academy yayınladığı videolarla izleyenlere parmak ısırtıyor.

İster Jedi ister Sith yanlısı olsun, hemen hemen her Star Wars hayranının en büyük hayali gerçek bir ışın kılıcı kullanmaktır muhtemelen. İdeallerinize ve sınıfınıza göre mavi, sarı, yeşil, mor ve tabii ki kırmızı renge bürünebilen, savurunca havada o kendine has sesi çıkaran bu silahları kullanmayı kim istemez ki?

Singapur’daki bir grup kılıç hocası da aynı şeyi düşünmüş olacak ki uzmanlık alanları olan yakın dövüş eğitimini ışın kılıçlarıyla birleştirerek The Force Academy’yi kurmuşlar. Akademiye katılan herkese temel kılıç eğitimi, adımlama ve vuruş hamleleri öğretiliyor. Üstelik illaki Singapur’da yaşamanız gerekmiyor, okul ziyaretçilere de açık.

Her hafta öğrenciler arasında bir de düello müsabakaları gerçekleştiriliyor ve Youtube kanalları üzerinden yayınlanıyor. Dilerseniz padawanların kapışmasına hemen buradan ulaşabilirsiniz. Ama haberimizin sonunda bulacağınız videodaki Jedi Ust… ehem… hocaların sergilediği kılıç gösterisinin daha etkileyici olduğunu da belirtelim.

May the force be with you…