Joe Abercrombie’den ‘Kadim Kanunlar Serisi’ne Yeni Kitap Geliyor

The First Law

Şu sıralar Shattered Sea serisi ile uğraşmakta olan yazar Joe Abercrombie, Kadim Kanunlar evrenine geri dönüyor!

Türkiye’de Kadim Kanunlar adıyla yayınlanan serinin yazarı Joe Abercrombie bir süredir Shattered Sea serisi ile uğraşmaktaydı. Aldığımız bir habere göre, yazar bu seri biter bitmez Kadim Kanunlar evrenine geri dönüyor. Haberin en güzel tarafı ise yeni çıkan kitabın kısa bir süre içinde okuyucu ile buluşacak olması.

Nisan 2016’da çıkması beklenen ve Sharp Ends: Stories from the World of First Law adı ile yayımlanacak kitap 13 adet kısa hikayeden oluşacak. Hikayeler serinin kronolojisine göre ilk ve son kitapların arasındaki zaman dilimine geçiyor. Bazıları önceden yayınlanmış olmakla beraber bazıları ise yepyeni olayları anlatacak.

joe jabercrombieYazarın kendi açıklamalarına göre öyküler, bir yandan oldukça dağınık bazı bölümleri bir araya getirip birkaç eski dost ve düşmanın maceralarını anlatırken, diğer yandan da Kadim Kanunlar dünyasının haritasındaki bazı boşlukları dolduracak ve önemli olaylara farklı bakış açıları getirecek. Ciltteki kısa öykülerde yeni karakterlerin yanı sıra bolca sevilen ve çokça nefret edilen bazı eski karakterleri de tekrar göreceğiz.

Bundan sonrası için yayıncı şirket Gollancz’nin yazarla yeni bir Kadim Kanunlar üçlemesi beklediğini de biliyoruz. Dünya çapında yarım milyondan fazla satmış olan yazarın bu üretkenliğini hiç kaybetmemesini diliyoruz.