Çok, Çok Uzaklardaki Galaksiyi İnceleyin!

run-to-dagobah

Star Wars evrenindeki gezegenlere doğru bir yolculuğa hazırlanın. Kemerlerinizi bağlayıp arkanıza yaslanın. Kalkış yapmak üzereyiz! 

Star Wars evreni bilindiği üzere yüzlerce gezegenden oluşuyor ve Disney bu evrenin haklarını alıp bir kenara atmadan önce, yıllardır yazıp çizilen hikayelerle ne kadar fazla gezegen, kültür ve canlı hakkında bilgimiz olduğunu bilseniz şaşarsınız. Nlcud adlı bir dizayn acentası bize bu gezegenlerin bir kısmını interaktif haritada toplayarak bizlerin galaksiyi gezegenden gezegene gezerek evreni tanımamıza olanak sağlamış.

Harika bir olayı daha var bu haritanın. Gezdiğiniz gezegenlerin gerçek boyutları, iklimi, yeryüzü, popülasyonu, bir yılın kaç güne denk geldiği, bir gününün kaç saat olduğu ve hangi filmde gözüktüğü ile ilgili bilgi de veriyor szilere. Hatta hangi filmde gözüken gezegenleri görmek istiyorsanız o şekilde sıralamanızı sağlayan bir özelliği de bulunmakta.

Star Wars genişletilmiş evreni için daha önceleri bir çok harita gördük (farklı haritalara bakmak ve biraz bilgi sahibi olmak için buradan Tor.com‘un bir irdelemesini görebilirsiniz) ancak bu harita serinin hayranları için muhteşem bir kaynak olma potansiyelini taşıyor. Özellikle de süregiden bir proje olup yeni filmlerde öğrenilenler de eklenip büyürse.

Ancak bu hali bile göz kamaştırıcı olmuş. Kendinizi çocuklar gibi hissedebilirsiniz efendim.

star-wars-galaxy-map