“MacGyver” Efsanesi Yeniden Çekiliyor!

macgyver ust

80’li yıllara damgasını vurmuş efsanelerden biri olan MacGyver da yeniden çekilecek diziler furyasına katıldı.

Efsane yapımlar bir bir ekranlara geri dönmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda haberini yaptığımız Takımı’ndan sonra, yine 80’li yılların unutulmaz yapımları arasında olan Lee David Zlotoff imzalı MacGyver da televizyona geri dönüş yapacak olan diziler arasına katıldı.

19851992 yılları arasında ABC kanalında yayınlanan ve toplam yedi sezon boyunca devam eden dizi, izleyicilerine aksiyon ve maceranın kralını yaşatmıştı diyebiliriz. Richard Dean Anderson da Angus MacGyver karakteriyle yüksekten korkan, silah kullanmayı hiç sevmeyen, şiddetten hoşlanmayan, zor durumlarda gösterdiği soğukkanlılıkla ve beklenmedik malzemelerden işe yarar patlayıcılar ve silahlar üretmesiyle oldukça farklı bir kahraman tipi olarak hafızalarımızdaki yerini almıştı.

The Hollywood Reporter’ın yaptığı habere göre CBS kanalı MacGyver efsanesini yeniden uyarlamak için hazırlıklara başladı. Dizinin pilot bölümünün yönetmenliğini üstlenecek isim bile şimdiden belli: James Wan (Furious 7, Aquaman). Henry Winkler ile birlikte dizinin aynı zamanda yapımcılığını da üstlenecek olan Wan bu proje için sürpriz bir isim değil elbette. Çünkü kendisi bundan birkaç yıl önce efsaneyi beyazperdeye uyarlamak için New Line şirketi ile görüşmelerde bulunmuş ama bir sonuç alamamıştı.

Senaryosunu NCIS: Los Angeles dizisinden tanıdığımız R. Scott Gemmill’in yazacağı yeni nesil MacGyver’ın çekimlerinin ne zaman başlayacağı henüz belirsiz. Ayrıca başroldeki ismin kim olacağı da merak konusu, fakat bence Richard Dean Anderson’ın yerini tutamayacağı kesin.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz bilemiyorum, fakat artık bu “yeniden çekilme” furyası kabak tadı vermeye başladı sanki, ne dersiniz? Yakında çocukluğumuzda ya da gençliğimizde tarifi imkansız duygular bırakmış efsanelerin hepsini tek tek ekranlarda yeniden göreceğiz gibi duruyor. Geriye de çok bir şey kalmadı zaten…