Ümraniye Belediyesi’nin 12. Geleneksel Resim, Hikâye Ve Şiir Yarışması Başladı

umraniye belediyesi ust

Ümraniye Belediyesi’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği resim, hikaye ve şiir yarışmalarının 12.si başladı.

Ümraniye Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yapılan resim, hikaye ve şiir yarışması bu yıl 12. defa düzenleniyor. Dereceye girenlerin her yıl olduğu gibi para ödülü ve çeşitli hediyelere sahip olacağı yarışmaların seçici kuruluysa yine tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşmakta.

Edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan yarışmanın bu yılki resim yarışmasının teması Göç olarak belirlenmiş. Tema kapsamında; Balkan Göçleri, Mülteci Göçleri (Suriyeliler) gibi somut göç olgularının yanında, insanın varlık alemindeki yolculuğu, hüzün ve yalnızlık gibi soyut temalar da resimleştirilebilecek.

Resim yarışmasında birinciliği elde eden esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 7,5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL olmak üzere toplam 50 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Ayrıca ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserlerin, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışında sergilenmesi planlanıyor. Resim yarışması için son başvuru tarihi 19 Şubat 2016 Cuma.

Bu yılki hikaye yarışmasının teması ise Serbest olarak belirlenmiş. Yurt dışından da önemli oranda katılımın gerçekleşmesi beklenen hikaye yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7,5 bin, üçüncüye 5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere, toplam 40 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi ise 25 Aralık 2015 Cuma.

Teması Kardeşlik ve Yardımlaşma, Birlikte Daima olarak belirlenen şiir yarışmasındaysa, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 1,5 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL’nin üzerinde para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak. Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 25 Aralık 2015 Cuma.

Ümraniye belediyesi olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade eden belediye başkan Hasan Can, her yıl artan bir heyecanla gerçekleştirdikleri yarışmaların kendi alanlarında birer marka haline geldiklerini belirtiyor. 2004 yılından beri 50 bini aşkın katılımcının eserlerinin değerlendirildiği yarışmada bakalım bu yıl ne gibi eserler dereceye girebilecek.

Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyoruz.