Amerikan Tanrıları 10. Yıl Özel Baskısı Nihayet Bizlerle!

american-gods-101783

Çok bekledik, çok istedik, çok sorduk ve sonunda kavuşuyoruz!

Daha önce de İthaki Yayınları tarafından, Niran Elçi çevirisiyle basılmış olan Amerikan Tanrıları, bu defa 10. yıl özel baskısıyla geliyor! Üstelik yine İthaki Yayınları etiketi ve Niran Elçi çevirisiyle basarak ön siparişe açtı!

Basıldığı andan itibaren kısa sayılabilecek bir sürede baskısı tükenen bu kitabın bu özel baskısı, özellikle forumumuzda yer alan soru hattında çok sorulmuştu. Nihayet bu sefer raflara, o merakla beklenen Amerikan Tanrıları Onuncu Yıl Edisyonu ile dönüyor!

Özellikle yurtdışında çok büyük ilgi görmüş ve Hugo, Nebula, Locus, Bram Stoker gibi en prestijli ödüllere layık olmuş bu kitaptan gerek editörlüğünün düzgün olmaması, gerek çeviri sıkıntısı yüzünden Türk okurlar istedikleri tadı alamamışlardı. Bu defa İthaki‘nin yeni baskıda bu sorunları giderdiğini düşünüyoruz.

Bu edisyon neleri mi içeriyor peki? Yayınlanan tanıtım bültenine şöyle bir bakalım,

AMERİKAN TANRILARI GERİ DÖNDÜ!

amerikan-tanrilari-onuncu-yil-ozelYayımlandığı anda çoksatan listelerine giren, Hugo, Nebula, Locus, Bram Stoker ve SFX gibi ödülleri kazanarak zoru başaran Amerikan Tanrıları, bu kez yazarın tercih ettiği metinle karşınızda.

Kitabın onuncu yılı için hazırlanan bu özel çalışma, sadece yeni önsöz ve sonsözlerle değil, metne yapılan eklemelerle de genişletildi ve Neil Gaiman’ın hayal gücünü gözler önüne seren bu başyapıtın benzersiz bir edisyonu ortaya çıktı.

Gölge son üç yılını hapishanede geçirmiştir ve tahliyesine iki gün kala karısının ölüm haberini alır. Cenazeye katılmak için uçağa biner. Yanına en masum tanımla “esrarengiz” denilebilecek Bay Çarşamba oturur. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

“Artık Gölge on yaş daha yaşlı. Amerika da öyle. Ve Tanrı­lar beklemede.”

Kitap diziye çevrilenler furyasına da katıldı. Neil Gaiman‘ın dizi olacak işleriyle ilgili son bilgileri sizlere burada aktarmıştık.  Amerikan Tanrıları’nın dizisi içinse son gelişmeler şöyleydi.

Şu an sadece İlknokta‘da ön siparişe açılan kitabın çıkış tarihi 13 Kasım olarak görünüyor. Bu muazzam ve Gaiman‘ın eklemeleriyle dolup taşan Amerikan Tanrıları Onuncu Yıl Edisyonu‘na kavuşmak için hepimiz sabırsızlanıyoruz!

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.