“Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?”da Şaşırtıcı Bilgiler Bitmiyor!

fantastic beasts ust

Amerikalı büyücülere dair yeni bilgiler ve film hakkında küçük fakat önemli gelişmeler geldi!

Setten gelen son haberde, Amerikalı büyücülerin Muggle’lara No-Maj dediğini öğrenmiştik. Hatta söylenişini ve daha fazlasıyla ilgili bilgileri de yine aynı haber aracılığıyla sizlere aktardık. Ancak biz filmle ilgili diğer ayrıntıları merak ededuralım, onlar bizden fazla uzak kalmak istemiyor gibi. Çünkü Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ekibinden yepyeni açıklamalar gelmeye devam ediyor!

Bakın neler öğrendik:

  1. Bizler büyüzooloji uzmanı Newt Scamander’ı tek başrol bekliyorken, öyle olmayacağı bilgisi geldi. 4 kişilik bir ekibin parçası olacak olan Newt ile birlikte bir takım çalışması izleyeceğiz gibi görünüyor.
  2. Amerikalı büyücüler, Muggle’lardan (ya da onların deyimiyle No-Maj) gizlenme konusunda çok daha dikkatli ve gizliliklerine daha çok önem vermek zorundalar. Muggle’ların onların üzerlerindeki baskısı ve eziyeti, İngiliz meslektaşlarına göre (meslek?) çok daha fazla.
  3. Bir üstteki maddeye binaen söylemek gerek, Salem cadı mahkemeleri büyücülük ve cadılık tarihinde korkunç bir yere sahip. Bu 4 kahramanımız da Salem’in yeni bir versiyonu olan Yeni Salem Hayırsever Topluluğu (New Salem Philanthropic Society) ile uğraşmak zorunda. Eh, adları “hayırsever” ama kendileri Amerika’daki her büyücü ve cadıyı ortaya çıkarmak gibi hayırsevmeyen bir amaca sahip.
  4. Amerika’da Büyü Bakanlığı mevcut değil. Onun yerine Büyü Meclisi bulunuyor.

Filmin New York’ta geçeceğini düşünürsek bu alanda daha çok bilgi edinmemiz şaşırtıcı değil. Fakat iştah kabartıcı!