Ejdergemileri Serisi’nin Dördüncü Kitabına Az Kaldı

doom-of-the-dragon-ust

Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisinin kaleme aldığı son fantastik macera serisi Ejdergemileri hayranları, uzun zamandır merakla beklenen dördüncü kitabına kavuşmak üzere.

Sizlerin de bildiği üzere ülkemizde İthaki Yayınları tarafından basılan Ejdergemileri Serisi, başlangıçta toplam altı kitaptan oluşacaktı. Bununla birlikte Weis & Hickman ikilisi 2012’de maceranın üçüncü cildi Ejderhanın Hiddeti’ni yazdıktan sonra uzun süreli bir sessizliğe gömüşmüş, o zamandan beri de kendilerinden haber alınamamıştı. Daha sonra beşinci ve altıncı kitabın iptal edildiğinin açıklanmasıysa serinin hayranlarını endişe sürüklemişti.

Neyse ki geçtiğimiz günlerde Margaret Weis’ın bizzat kendisi dördüncü kitap Doom Of The Dragon’un (Ejderhanın Felaketi) şu sıralar baskıya hazırlandığını müjdelemekle kalmadı, üstüne bir de kitabın Michael Komarck imzalı kapak görselini yayınladı.

doom-of-the-dragon-art

Sizce de harika görünmüyor mu? Weis ve Hickman’ın açıklamasına göre Doom Of The Dragon gerçekten de serinin son kitabı olacak ve macerayı nihayete erdirecek.

Yurtdışında 5 Ocak 2016’da Tor Books tarafından basılacak romanı kısa sürede ülkemizde de görmeyi umuyor, İthaki Yayınları’na buradan en şirin (olduğunu umduğumuz) hâlimizle el sallıyoruz.