Ridley Scott, Prometheus 2’nin Adını Yine Değiştirdi

prometheus-2-ust

Ünlü yönetmen yeni filmine ne isim vereceği konusunda kararsız görünüyor.

İlk Prometheus kimilerine göre başarılı kimilerine göreyse vasat bir yapımdı. İçerdiği bilimkurgusal öğeler kadar verdiği dini mesajlar da oldukça boldu ve bu durum doğal olarak bazı izleyiciler tarafından pek de ilgi çekici, sürükleyici bir etmen olarak karşılanmadı. Ama bu durum Ridley Scott’ı devam filmlerini çekmekten alıkoymamış gibi görünüyor. Özellikle de şu sıralar Prometheus 2 üzerinde harıl harıl çalıştığı düşünülürse…

Gel gelelim 77 yaşındaki yönetmen filmin adına bir türlü karar verememiş gibi görünüyor. İlk başta Prometheus 2 olarak anılan filmin adını Alien: Paradise Lost olarak değiştirdiğini duyurmuş, bizler de sizin için hazırladığımız özel haberimizde bu ismin arkasında yatan anlamı açıklamıştık. Hatta kendisi de daha sonra verdiği bu röportajda sözlerimizi doğrulamıştı.

Geçtiğimiz haftaysa Prometheus 2’nin, ya da yeni adıyla Alien: Paradise Lost’un ilk Alien filmiyle bağlantılı olacağını ve gizemli ama ölümcül yaratığımızla, hatta Ripley’le ilgili bazı önemli bilgileri açığa çıkaracağını duyurmuştu. Şimdiyse filmi için yepyeni bir isimle çıktı karşımıza. Alien: Covenant.

“Ahit” anlamına gelen Covenant, filmin dinsel öğelerini hâlâ koruduğunu gösteriyor. Bununla birlikte filmin çekimlerine önümüzdeki yılın ilk aylarında başlanacağı için bu isim de her an değişebilir gibi geliyor bize.

Prometheus 2 / Alien: Paradise Lost / Alien: Covenant ya da artık adı her ne olacaksa, 30 Mayıs 2017’de gösterime girecek.