Alan Rickman Hayatını Kaybetti

severus-snape-ust

Son yıllarda Severus Snape rolüyle akıllara kazınan ünlü aktör Alan Rickman kansere yenik düşerek 69 yaşında aramızdan ayrıldı.

1946 doğumlu oyuncu bugüne dek pek çok filmde ve dizide rol almış, unutulmaz karakterlere imza atmış ve birçok ödüle layık görülmüştü.

Son yıllarda ismi zikredildiğinde akla ilk gelen rolü Harry Potter serisinde canlandırdığı İksir Hocası Severus Snape’ti elbette. Alan Rickman serinin tüm filmlerinde Snape’i oldukça başarılı bir şekilde oynamış, kitaplardan aşina olduğumuz o kanca burunlu ve yağlı saçlı adamı âdeta ete ve kemiğe bürümüştü beyazperdede, gözlerimizin önünde.

Ancak başarıyla canlandırdığı tek rol Snape değildi elbette. 1988’de ilk Zor Ölüm’de Alman terörist Hans Gruber rolüyle çıkmıştır karşımıza. 1991 yapımı Robin Hood: Hırsızlar Prensi filminde Kevin Costner ve Morgan Freeman ile birlikte yer almış, hain Nottingham Şerifi’ni akıllardan çıkmayacak bir performansla beyazperdeye taşımıştır. Patrick Süskind’in Parfüm adlı eserinden uyarlanan filmde zengin Antoine Richis, Tim Burton’un Sweeney Todd filminde ise Yargıç Turpin rolleriyle çıkar karşımıza.

Aynı zamanda Otostopçunun Galaksi Rehberi filminde paranoyak android Marvin’e, Alice Harikalar Diyarında filminde de Tırtıl Absolem’e sesiyle hayat vermiştir, ki yakın zamanda gösterime girecek ikinci Alice filminde yine kendisinin sesini duyacağız, hüzünle.

Alan Rickman bugüne dek bir BAFTA, bir Emmy, bir Altın Küre ve bir Sinema Oyuncular Derneği ödülüne layık görülmüştü. Kendisini saygıyla anıyor, bizlere bugüne dek izlettiği muhteşem roller için teşekkür ediyoruz. Toprağı bol olsun.