Nashira Krallıkları Serisi Türkçede

nashira-kralliklari-1-ust

İtalyan yazar Licia Troisi’nin Nashira Krallıkları adlı genç-yetişkin fantastik serisi Doğan Egmont Yayıncılık tarafından dilimize kazandırıldı.

Ülkemizde Tiran Ve Genç Kız adlı romanının yanı sıra Ejder Kız ve Yükselen Dünyanın Savaşları serileriyle tanınan Licia Troisi’nin şimdilik dört kitaptan oluşan Nashira Krallıkları adlı fantastik dizisinin ilk cildi Türk okurlarla buluştu.

Talitha’nın Hayali adlı bu ilk kitapta okurlar Talaria adlı, yepyeni bir fantastik dünyanın kapılarını aralayacaklar. Kitap Talitha adında, büyük bir savaşçı olmayı arzulayan genç bir kızın başından geçenleri konu alıyor. Ancak kahramanımızın ablası ansızın öldüğünde genç kızımız kendisini babasının zoruyla bir manastırda rahibelik yaparken buluveriyor. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

nashira-kralliklari-1Ejder Kız Ve Yükselen Dünyanın Savaşları serisinin sevilen yazarı Licia Troisi’den fantastik bir evrenin kapılarını aralayan büyüleyici bir seri: NASHIRA KRALLIKLARI

Tüm şehirlerin gölgeler altında kaldığı, yaşayanların gökyüzünü ve iki güneşini izlemesinin yasak olduğu, havanın nadiren bulunduğu bir dünya: Nashira. Köleler ve özgür insanlar, şüphe ve güven, doğruluk ve karanlıkla ikiye bölünmüş bir evren…

Şimdi yok olma tehlikesi altında. Onu ancak bilinmeyen bir ırktan, gözlerden uzak yaşayan bir tutsak kurtarabilir. Aslında asil bir savaşçı olan ama kaderin itaate zorladığı Talitha bu görevi başarabilecek mi? Düşman gökyüzüyse kaçacak bir yer bulmak mümkün mü?

İrem Önderol’un çevirisini üstlendiği 480 sayfalık kitap Doğan Egmont Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı.