‘Denizler Altında Yirmi Bin Fersah’tan Son Gelişmeler

jules verne ust

Güncelleme (05.02.2015): Yönetmen Bryan Singer, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah filminin çekimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Jules Verne’ün ölümsüz eseri Denizler Altında Yirmi Bin Fersah bir kez daha beyazperdelere konuk olma yolunda önemli bir adım attı.

X-Men filmlerinin sevilen yönetmeni Bryan Singer, dün Deadline’a verdiği bir demeçte 20th Century Fox’la her konuda anlaştıklarını duyurdu:

Fox’taki arkadaşlarımla birlikte çalışacağım için inanılmaz heyecanlıyım, kendileriyle uzun ve verimli bir ilişkimiz var. Çocukluğumdan, Jules Verne’ün 1870’te yazdığı bu eseri keşfettiğimden beri bu klasik hikâyeyi yeniden anlatmayı hayal ediyordum. Çok fazla şeyi açığa vurmadan filmde Kaptan Nemo, Ned Land ve Professor Aronnax gibi orijinal karakterlerin yanı sıra tüm zamanların bu ölümsüz macerasını zirveye çıkaracak bazı yeni ve orijinal karakterler ile bilimkurgusal senaryo sürprizlerinin de yer alacağını söyleyebilirim.

Singer sözlerine filmin çekimlerinin önümüzdeki sonbahar aylarında başlayacağını belirterek son verdi.

Orijinal Haber (19.09.2015): ‘Denizler Altında Yirmi Bin Fersah’ın Yönetmeni Belli Oldu!

X-Men: Apocalypse’in yönetmeni Bryan Singer, Jules Verne’ün kült eseri Denizler Altında 20.000 Fersah’ı yönetecek!

X-Men filmlerinin başarılı yönetmeni Bryan Singer, dün itibariyle kişisel Instagram hesabından yöneteceği bir sonraki projesini takipçileriyle paylaştı ve 50. doğum gününün şerefine Jules Verne’ün kült eseri Denizler Altında 20.000 Fersah’ı yöneteceğini açıkladı.

https://instagram.com/p/7vV5B_RD1D/?taken-by=bryanjaysinger

Bugün benim 50. yaş günüm (of) ve bir sonraki filmimin senaryosu üzerindeki son rötuşları az önce tamamladım. Çocukluğumdan beri anlatmak istediğim bir hikaye. Söz veriyorum, bu her yaş için epik ve duygusal bir macera olacak. Kalbimin en değerli macerası. X-men evrenini terk etmedim. X-Men: Apocalypse ve ötesi için çok heyecanlıyım.

Daha önce de Richard Fleischer tarafından 1954 yılında sinemaya uyarlanmış olan Denizler Altında 20.000 Fersah’ın, son yıllarda yeniden yapımı sürekli gündemdeydi malumunuz. Fakat David Fincher ve McG gibi yönetmenlerin adı geçen projede bir türlü somut adım atılamamıştı.

Nihayet bu ölümsüz eser yönetmenini bulmuş görünüyor. Bryan Singer, Rick Sordelet ve Dan Studney ile beraber senaryosunu yazdığı filmi yönetecek isim oldu.

Fakat hayranlar hemen telaşa kapılmasın, çünkü bu demek değil ki yönetmen X-Men filmlerini çekmeyi bıraktı. Kendisi yaptığı açıklamada bu projeden sonra yeni X-Men filmleri çekmeye devam edeceğinin sinyallerini verdi bile. Anlaşılan Singer, çocukluğundan beri hayalini kurduğu bu film için mutant dünyasına biraz ara vermiş görünüyor.

Kaptan Nemo’nun denizaltısı Nautilus ile çıktığı olağanüstü yolculuğu anlatan Denizler Altında 20.000 Fersah, bakalım Bryan Singer’ın yetenekli ellerinde beyazperdeye nasıl yansıyacak, bekleyip göreceğiz.