Mesih’in Dönüşü Raflarda

mesihin-donusu-ust

Marmara Çizgi, X-Men’in meşhur Mesih Üçlemesi’nin son bölümü Mesih’in Dönüşü’yle bizlerle.

Cable ile Hope Summers’ın maceralarını konu alan ve X-Men evreninde hayli önemli bir yere sahip olan Mesih’in Dönüşü (Second Coming), Marmara Çizgi’nin söz verdiği gibi haziran ayı içerisinde bizlerle buluştu.

Mesih KompleXi ile başlayan, ardından X-Force/Cable Mesih Savaşı ile devam eden bu uzun soluklu macera, iki ciltten oluşan Mesih’in Dönüşü’yle birlikte son bulacak. Arka kapak yazıları ve tanıtım bülteni şu şekilde:

mesihin-donusuMUTANT OLMAK HER ZAMAN İÇİN KÖTÜYDÜ AMA ŞU AN EN KÖTÜ ZAMAN OLABİLİR.

Mutant popülasyonu X-geni taşıyan 181 kişiden, bir türün devamlılığını sağlamaya yetmesi imkânsız sayıda bireyden ibaretti. Bir yılı aşkın süredir hiç yeni mutant doğmamıştı; ta ki mutant bebek Hope dünyaya gelene kadar. Hope, kendi can güvenliği için, mutant asker Cable’ın himayesinde geleceğe gönderilmişti. Ama artık geri döndüler.

Hope, pek çok türdeşi tarafından mutant ırkını huzur ve refah dolu bir geleceğe taşıyacak mutant mesihi olarak görülüyordu. Ancak mutantların yok olduğu bir gelecekten gelen mutant avcısı robot Bastion ve önderliğindeki insan konseyi Hope’un mutantlarla buluşmasına engel olmak için varlarını yoklarını ortaya koyuyor. Kızın ölümü mutantların tabutuna çakılan son çivi olacak.

Bütün bir türün geleceği Hope’un omuzlarında. Bu mutant türünün sonu mu olacak yoksa dirilişleri mi?

Her iki cildin de çevirisi Emre Taşkıran’a, editörlüğüyse İlke Keskin’e ait. Keyifli okumalar dileriz.