14. İzmir Öykü Günleri Başlıyor!

izmir-oyku-gunleri

12-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 14. İzmir Öykü GünleriBarış ve Gençlik” temasıyla geliyor!

Konak Belediyesi‘nin desteği ve yazar Ahmet Büke‘nin koordinatörlüğünde gelişecek öykü günlerinin onur konuğu ise Necati Tosuner.

12 Şubatta, geçtiğimiz sene ağustos ayında kaybettiğimiz Tarık Dursun K. anılarak başlayacak. “Tarık Dursun K. ve Edebiyatı” başlıklı oturumunda, Şükran Yücel yönetiminde, Ahmet Önal, Aydoğan Yavaşlı, Özlem Fedai ve Hasan Özkılıç konuşmacı olacak.

Programın ikinci oturumunda ise “Tarık Dursun K. ve Sineması” başlığı irdelenecek.

13 Şubat’ta, “Dünden Bugüne Öykü Günleri” başlığı ile bir sinevizyon gerçekleştirilecek ve Kerem Işık, Dünya Öykü Günü Bildirisi’ni okuyacak. Sonrasında ise “Necati Tosuner’in Öykü ve Edebiyat Dünyası” tartışılacak.

Aynı gün “Mekân (Şehir) ve Öykü” başlığında Mahir Ünal Eriş, Fergun Özelli ve Sinan Sülün‘ü göreceğiz.

Gençliğin Okur ve Yazar Olarak Dergi Macerası” günün bir başka konusu.

izmir-oyku-gunleri

14 Şubat’ta Necati Tosuner’in “Kambur” öyküsü Öykü Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye aktarılacak. Aynı zamanda Karin Karakaşlı, Sibel Öz ve Zafer Doruk’un söyleşisi dinlenebilecek.

Çocuk ve gençlik edebiyatı Mavisel Yener, Hacer Kılcıoğlu ve Saba Kırer
tarafından tartışılacak. “Genç Öykünün Yolculuğu” başlıklı son oturumdaysa Ayşe Kaban, Ercan Yılmaz ve Hande Gürbüz bir araya gelecek.

Aynı zamanda etkinlik kapsamında Tarık Dursun K’nin fotoğraflarından oluşan bir serginin de açılacağını duyurmuş olalım.

Kaynak: Kültür Servisi