Masumiyet Müzesi Londra’da Sergi Oldu!

masumiyet-muzesi-londra

Nobel Ödüllü romancımız Orhan Pamuk‘un, 2008 yılında yayımladığı ve daha sonra müzesini de kurduğu “Masumiyet Müzesi” kitabı, konuşulmaya devam ediyor!

Thames Nehri kıyısındaki tarihi Somerset House‘da açılan sergi, Avrupa basınında da büyük ilgi uyandırdı. BBC‘den, The Times ve The Guardian‘a kadar pek çok seçkin basın organı, Masumiyet Müzesi‘ni gündemine taşıdı. Sergi açılışındaki resepsiyonda Anadolu Ajansı muhabirlerine açıklamalarda bulunan Pamuk, şöyle konuştu:

“Müzede, romandaki 83 bölüme tekabül eden 83 kutu var. Bunların 13 tanesini Londra’ya getirdik. Bizim için zorluk; Masumiyet Müzesi İstanbul’un tam içine oturmuş, yerleşmiş, oranın bir parçası. Bir müzeden 13 tane kutuyu, resim gibi aldık, İstanbul’un havasını yansıtmaya çalışarak, bir bütün sergi oluşturduk. İlgiden, herkesin yakınlık göstermesinden memnunuz. Masumiyet Müzesi’nin bir şehir müzesi, İstanbul müzesi olma özelliği de var. Küçük de olsa 20. yüzyılın İstanbul müzesi. Hepsi bir paket olarak buraya geldi, memnunuz.”

İstanbul’daki Masumiyet Müzesi, 2014’te Yılın Müzesi ödülünü kazanmıştı. İşte o müzeden 13 vitrin, 3 Nisan 2016‘ya kadar Somerset House’da meraklılarını bekliyor olacak.