Marslı’nın Yazarı, “Başlat: Ready Player One” İçin Yeni Bir Bölüm Yazdı

martian-ready-player-one

Marslı adlı meşhur bilimkurgu romanının yazarı Andy Weir, Ernest Cline’ın nerdtastik eseri Başlat: Ready Player One için yepyeni bir bölüm kaleme aldı.

Hayran kurgusu öyküler (fan fiction) belli seriler dışında ülkemizde pek popüler olmasa da, yurtdışında çok yaygın ve bu işin hayranlarının toplaştığı siteler mevcut. Hatta o kadar yaygın ki, yazarlar bile sevdikleri başka yazarların kitaplarıyla ilgili bu tarz öyküler kaleme alabiliyorlar.

Son birkaç yılın en çok okunan bilimkurgu romanlarından biri olan ve filmi de çok tutulan Marslının yazarı Andy Weir, Ernest Cline tarafından kaleme alınan Başlat (Ready Player One) isimli romanı birkaç yıl önce okuyup çok beğenmiş. Bu beğeninin sonucu olarak, romanla ilgili bir öykü yazıp kendi sitesinde yayınlamış.

Bu durumdan bir şekilde haberdar olan Cline öyküyü okuyup çok beğenmiş ve kitabının yeni baskısına onu da dahil etmeye karar vermiş.

Evet, doğru duydunuz. Andy Weir’in kaleme aldığı hikâye bundan böyle Başlat romanının resmi bir bölümü olarak kabul edilecek! İlginç, değil mi?

Kitabın orijinal metninde anlatılanların öncesini (prequel) konu alan “Lacero” adlı öyküye buradan ulaşabilirsiniz.