Neil Gaiman “Kıyamet Gösterisi”ni Mini Dizi Yapacak!

kiyamet-gosterisi-ust

Terry Pratchett’ın Neil Gaiman’a bıraktığı bir mektupla birlikte, Kıyamet Gösterisi’nin Gaiman’a emanet edildiği ortaya çıktı.

Kıyamet Gösterisi, bir iblis ve bir meleğin tuhaf mı tuhaf, mizahi mi mizahi bir ortaklığının eseriydi. Üstelik onlar dünyanın sonunun gelmesini engellemeyi borç bilmişlerdi, çünkü ikisi de düyamızda kendince eğlencelere sahipti. Fantastik edebiyatın iki büyük ismi Neil Gaiman ve Terry Pratchett’ın kalemlerinin ortaklaşa çalışmasıyla ortaya çıkan bu eser dünyada büyük yankı uyandırmıştı da.

Her ne kadar BBC Radio 4’teki radyo uyarlaması harika olsa da, şimdi bir de tv için bir mini dizi çalışması başlıyor! Pratchett ve Gaiman’ın “Kıyamet Gösterisi” ile ilgili tüm materyaller üzerinde birlikte çalışacakları gibi bir anlaşmaları vardı aslında. Ancak Pratchett ustanın ölmeden önce yazdığı ve o öldükten sonra Neil Gaiman’a teslim edilecek (ve edilmiş) mektupta, bundan sonraki tüm çalışmalar ve uyarlamalar için hakları Gaiman’a bıraktığını yazdığı ortaya çıktı. Hem de en iyi dilekleriyle…

Peki Gaiman’ın cevabı ne oldu dersiniz?

O an sanırım şöyle dedim, ‘Evet, seni piç’

Neil Gaiman şimdilerde 6 bölümlük bir uyarlama üzerinde çalışıyor. Ancak Terry Pratchett eserleriyle ilgili gelişmeler bunlarla da kalmıyor! Yakın zamanda Delidolu Kitap aracılığıyla yeniden bizlerle buluşan Diskdünya romanı Mort, Terry Rossio tarafından bir filme uyarlanacak. Bitmedi! Terry Pratchett’ın kızı Rhianna da Küçük Özgür Adamlar’ı filme uyarlayarak bu kervana dahil olacak.

Terry Pratchett’ın aramızdan ayrılmasının ardından, onun dünyasına dair güzel haberler geliyor. Özellikle kızının başı çekeceği Küçük Özgür Adamlar uyarlaması bizleri en çok merak ettiren ve heyecanlandıran proje oldu. Kıyamet Gösterisi mi? Gaiman’a güveniyoruz.