Battlestar Galactica Filminde Yeni Gelişmeler Var

Battlestar-Galactica

Kült bilimkurgu dizisi Battlestar Galactica‘dan uyarlanan sinema filmi, senaristine ve yönetmenine kavuşmuş olabilir!

70’li yıllarda çekilen ilk dizisi istenilen başarıyı yakalayamamış olsa da 2000’lerde yayınlanan Battlestar Galactica büyük beğeni toplamış ve hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmişti. Salt bilimkurgu olmayıp teoloji, ahlak ve felsefe konularındada derin göndermeleri olan diziyle ilgili haberler hayranları tarafından hep heyecanla ve merakla karşılandı.

Kısa süren Caprica ve Blood & Chrome isimli yan dizilerden sonra, şubat ayında duyurulan Battlestar Galactica filmi, serinin hayranlarını heyecanlı, biraz da endişeli bir bekleyişe sürüklemişti. Şimdiyse filmin senaristleri ve yönetmeniyle ilgili gelen haberler, bu heyecanın artmasına sebep oluyor.

Variety‘nin haberine göre, HBO‘nun Westworld dizisinin ödüllü yazarı Lisa Joy‘un Battlestar Galactica filminin senaryosunu yazacağına kesin gözle bakılıyor. Yönetmen olarak görüşülen isimse Ben Efsaneyim (I Am Legend) ve Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisinin son üç filmini yönetmiş olan Francis Lawrance. Ancak gelen haberler, ünlü yönetmenle olan görüşmelerin henüz ilk aşamalarında olduğu ve bunun henüz kesinlik kazanmadığı yönünde.

Scott Stuber ve Dylan Clark ile birlikte The Social Network‘ün Oscar ödüllü yapımcısı Michael De Luca‘nın yapımcılığını üstleneceği Battlestar Galactica filminin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ve kimlerin rol alacağı ise ne yazık ki henüz belli değil.