Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 24
91
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 07 Şubat 2013, 19:28:21 »
R.A. Salvatore'un Drizzt Efsanesi kitapları:

Kara Elf Üçlemesi
1)Anayurt
2)Sürgün
3)Göç

Buzyeli Vadisi Üçlemesi
4)Kristal Parçası
5)Gümüş Damarlar
6) Buçukluğun Mücevheri

Drizzt Do'Urden'in Maceraları Serisi
7)Miras
8)Yıldızsız Gece
9)Karanlığın Kuşatması
10)Şafağa Geçit*

Karanlığın Yolları Serisi
11)Sessiz Kılıç
12)Dünya'nın Omurgası
13)Kristal'in Hizmetkarı**
14)Kılıçlar Denizi.

Avcının Kılıçları Serisi
15) Bin Ork
16) Yalnız Drow
17) İki Kılıç

Değişimler Serisi
18) Ork Kral
21) Korsan Kral***
22) Hayalet Kral

Kiralık Kılıçlar Serisi
13) Kristal'in Hizmetkarı
19) Cadı Kralın Vaadi
20)Artemis'in Yolu

Kışgörmez Efsanesi Serisi
23) Gauntlgrym
24) Kışgörmez
25)Charon'un Pençesi

Bu kitaplar RA Salvatore'nin Drizzt ana kahramanlı kitaplardıır.
*Şafağa Geçit'ten önce Ruhban Serisini okumanız tavsiye edilir.Okumasanızda bir şey kaçırmazsınız. Eğer okursanız o kitapta ve ondan sonraki kitaplarda geçecek olan Cadderly adlı kahramanın geçmişini öğrenir, Cadderly'i daha iyi tanırsınız.
**Kristal'in Hizmetkarı başlangıçta Karanlığın Yolları serisinde bir kitap olarak düşünülüp daha sonra Kiralık Kılıçlar Serisine bağlanmıştır.
***Korsan Kral kitabından önce kesinlikle Kiralık Kılıçlar Serisi kitapları okunmalıdır.

Buradan Sonraki kitaplar tek başlarına birer seridir ve öbür serilere bağlı değildir.Kafanıza göre okuyabilirsiniz.
Not: Bunları yukarıda yazdıklarımdan önce veya sonra okuyabilirsiniz hiçbir şey fark etmez.

Ruhban Serisi(RA Salvatore)*
1) İlahi
2) Ormanın Gölgelerinde
3) Gece Maskeleri
4) Düşen Kale

Yıldızışığı ve Gölgeler Serisi(Elaine Cunnigham)
1) Drow Kızı
2) Karmaşık Ağlar
3) Rüzgaryolcusu

Şarkılar ve Kılıçlar Serisi (Elaine Cunnigham)
1) Elf Gölgesi
2) Elf Şarkısı
3) Gümüş Gölgeler
4) Dikenhisar

Danışmanlar ve Krallar Serisi(Elaine Cunnigham)
1) Büyücüavcısı
2) Selgeçidi
3) Büyücüsavaşı

Elminster Serisi(Ed Greenwood)
1) Elminster: Bir Büyücü Yaratmak
2) Elminster Myth Drannor’da
3) Elminster’ın Cezbedilişi

Avatar Serisi:
1) Karanlık Vadi(Richard Awlinson)
2) Tantras (Richard Awlinson)
3) Derinsu (Troy Denning)
4)Yalanlar Prensi(James Lowder)

Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Serisi
1) Dağılma(Richard Lee Byers)
2) Ayaklanma(Thomas M. Reid)
3) Hüküm(Richard Baker)
4) Tükeniş(Lisa Smedman)
5) İmha(Philip Athans)
6) Diriliş(Paul S. Kemp)

92
Eğlence & Mizah / Ynt: Dürbünde gördüğünüz gariplikler
« : 03 Şubat 2013, 23:57:23 »
Dürbünde dokuz-on kişinin(çoğu da kayıtlı üye) Unutulmuş Diyarlar'la ilgili bir yere baktığını gördüm bugün. Ben kayıt olduğum günden beri bu bir rekor galiba. Çok mutlu oldum. Saygılar.

93
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar
« : 03 Şubat 2013, 23:01:58 »
Bence biraz hakkını yiyorsunuz. Yani sadece Kara elf üçlemesi mi iyiydi? Gümüş Damarlar, Karanlığın Kuşatması, Bin Ork, Ork Kral, Hayalet Kral, Cadı Kral'ın Vaadi, Ormanın Gölgelerinde, Düşen Kale gibi güzel bu kitapların hiç mi hatrı yok? Tamam Kristal Parçası, Yalnız Drow kötüydü ve öbürleri çok da iyi değildi ama bu kadar sert eleştirileri hakettiler mi? Bence eleştiriler biraz abartılıyor diye düşünüyorum.

94
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Efsanesi Seçme Öyküler
« : 03 Şubat 2013, 22:43:28 »
Evet Laika çabalıyor ve bu çabasınından mutlu oluyorum. Bu Drizzt ve UD kitaplarında düşük kar marjı olsa da gönül verip uğraşıyorlar. Kışgörmez'in 3. kitabının çıkacağını öğrendik. Ben Egemen Abi ile konuştuğumda Tymora'nın Taşı serisinin ilk kitabı çevrilmiş öbür kitapları da çevrilince tek cilt diye çıkaracakları müjdesini de aldım. Ruhban Serisi beşinci kitabı sorduğumda çevirmenle anlaşamadıklarını söylemişti.

95
Unutulmuş Diyarlar / Drizzt Efsanesi Seçme Öyküler
« : 03 Şubat 2013, 21:49:59 »
İngilizcesi "The Collected Stories: The Legend of Drizzt" olan RA Salvatore'un yazdığı kitap yurt dışında şubat 2011'de piyasaya çıkmış. Drizzt Efsanesi ile ilgili romanlarda anlatılmamış fakat Dragon Magazine'de(D&D'nin dergisi) yayımlanmış kısa hikayeler bu kitapta toplanmıştır.


 Bu kitabı özgün dilinde okumuş bir arkadaşımdan öğrendiklerim kadarıyla bu kitapta; Guenhwyvar'ın geçmişini ve nasıl oniks heykelcikle bütünleştiğini, Irluadoonu -Mielliki'nin Salon'un Yoldaşları için hazırladığı özel cennet- Artemis Entreri'nin Damara'da yaşadığı ve Kışgörmez serisini de etkileyecek olan bir anısını, Bruenor Battlehammer'ın daha sakalsız bir cüceyken yaşadığı yurdu Mitril Salonu'nun gri cücelerin(duergar) eline geçmesi ve Ejderha Shimmergloom'un-Gümüş Damarlar kitabında geçen ejderha- Mitril Salonu'na yerleşmesi gibi bir çok, kitaba konulmamış öykü yer alıyor. Kitap on iki öyküden ve üç yüz yetmiş sayfadan oluşmaktadır.-Arkadaştan sadece bu dört öykünün içeriğini öğrenebildim.-

Türkçe'ye çevrileceğini düşünmesem de insan gene hevesleniyor böyle kitapları görünce.

 

96
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar
« : 03 Şubat 2013, 21:24:55 »
İşin asıl doğrusu birinci olmasıdır Unutulmuş Diyarlar'ın. İnsanı kitaplarıyla doyurur. Akılda soru işareti bırakmaz bir sistemi vardır. Fiyatları öğrenciye,kurgusu  maceraperestlere uygundur. Ben fantastik edebiyata bununla girdim bununla giderim.

En güzel özelliği de sürekli ilerleyen gelişen bir dünya olmasıdır. Türkçe'ye çevrilen kadar da çevrilmeyen kitapları vardır. Talep gelse doyuracak kapasitesi vardır. Ve eğer araştırırsanız bilmediğiniz neler neler vardır. Untulmuş Diyarlar okuyun pişman olmazsınız.

97
FRP Genel / Ynt: Karanlığın Kuşatması Forum FRP
« : 29 Ocak 2013, 20:29:54 »
Ben de burada çok severek Frp oynuyorum. Yüzüklerin Efendisi ve forumda rol yapma oyunları sevenler için Beyazkule Frp'yi şiddetle tavsiye ederim.

98
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 29 Ocak 2013, 20:10:49 »
Bence de bir güncelleme gerek. Laika'nın sitesi kadar kötü durumda burası da. Laika'da hâlâ "Ork Kral çıktı Korsan Kral yakında çıkacak" yazıyor. 

Eğer bana bir yetki verilirse ben düzenlerim. Malum Unutulmuş Diyarları birçok yerden canlı canlı takip ediyorum. Hem forumda yapacak iş de bulmuş olurum kendime.

99
Kristal Parçası Yüzüklerin Efendisine benziyor. Malum RA Salvatore'un bu seride ve fantazyada yazdığı ilk kitap olunca esinlendiği JRR'nin etkilerinin görünmesi pek de şaşırtıcı bir şey değil. Ama Kristal Parçası'ndan sonra hele hele en sevdiğim kitaplarından biri olan Gümüş Damarlar'da özgünlüğe ulaşıyor.  Ondan sonra ise ne ara bitiverdiğini anlamadım kitapları takip ediyor.

100
Tantras/ Richard Awlinson

Avatar üçlemesine tam gaz devam ediyorum. Tanrıların acınacak halleri ve bir grup maceracı ile Tantras yollarında...

101
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: [Alınır] Unutulmuş Diyarlar
« : 21 Ocak 2013, 19:00:28 »
Bunu Kraliyet Meydanı adlı bölüme açacaksın. Bütün alım satım takas işlemleri orada yapılyıor.
Kraliyet Meydanı linki: http://www.kayiprihtim.org/forum/kraliyet-meydany-b97.0/

Ben de kim Unutulmuş Diyarlar'a girer diye şaşırmış ve heyecanlanmıştım. Meğer yanlış alarmmış.

102
Gauntlgrym'i bitirdim. Değişimler Serisinin devamı sayılır. Çok büyük bir değişim yaşandı.Bazı şeyler dışında güzeldi. Soluksuz okudum-heya çok çabuk bitti.- Son bir maceraya atıldım. Hüzünlendim. Ve galip oldum büyük bir zaiatla. 

Not: Bundan Sonrası Spoiler içerir.

   Aradan çok fazla sene geçmiş olması hoş değildi. Neredeyse bir asır geçti.-4. Nesil'de olabilmek için zorla yapılmış ve hoş olmayan bir şeydi-

Pwent'in ayrılmasına çok üzüldüm. Pwent'i bu kadar mı seviyormuşum dedim. En sonunda kol kola ölen o kahraman cücelerin güzel hikayesiydi.  Kristal Parçası ile başlayan Yoldaşlar'dan geriye kimse kalmadı. Drizzt belli başkalarıyla başka maceralara atılacak. RA Salvatore böyle köklü bir değişime gidiyorken keşke Drizzt'i de değiştirseymiş. Yalnız Drizzt pek çekilmeyecek galiba. 

4. Neslin getirilerini ve RA Salvatore'un liç sevdasını gördük. Canavarlar, liç, zombiler, hayaletler nerde o eski ork kesen Drizzt nerede o vatan müdafa eden sakallı cüceler. Bu bakımdan sevmedim. Cadı Kral'ın Vaadi'nden beri liç liç liç. Şahsen beni ama RA Salvatore'u sıkmamış ki devam ediyor.

Ayrıca Cadderly'nin soyuna neler olduğuna dair hiçbir açıklama yapmamış. Öldü mü kaldı mı yazar değil mi insan?

 Kışgörmez'e başlamadım. Belki de başlamam. Zaten 4. Nesli 3. Nesil kadar sevmedim. Anlaşılan başkalarıda sevmemiş ki 5. Nesil bir 3. Nesle geri dönüş olacak.




103
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım 5. Yıl Buluşması
« : 25 Aralık 2012, 15:44:05 »
Pazar günümü daha verimli bir şekilde geçiremezdim. Oradaki herkes çoğunluğu ile pek bi muhabbetşm olmasa hatta bazılarını ilk kez görüyor olsam da orada bana çok yakın geldiler. Sanki kurban bayramı için köye gitmişinde köyün en büyük evinde-dedemin evinde sadece bayramdan bayrama açılır- benim bütün akrabalarımla buluşmuş gibiydim. Oradaki herkes cana yakındı. Şüphesiz ben başka bir ortamda-benden yaşça büyükler var ve çoğunu sadece cismen tanıyorum- bu kadar rahat konuşamazdım :D. Ne tüyap ne sahaf festivali bu hepsinden çok daha güzeldi çünkü amacımız muhabbetti ve birbirimizi dinlemekti. Yönetime ve bu işi organize eden herkese teşekkürler.

104
Tartışma Platformu / Ynt: Benzerlik
« : 21 Aralık 2012, 23:39:07 »
Evet hatta anket bile yapılmıştı ne kadar saçma olsa da :D Ev sahibi kazanmıştı tabi de esin kaynağı iskandinav ve norveç mitolojisi.

Zaten Unutulmuş Diyarlar'da o kadar çok benzer şey-kolpa,çakma artık ne derseniz- var ki sayılmaz.  Örneğin Doğuda, Orda devletinde yaşayan Tuiganlar at üstünde yaşıyor-tam göçebe türk- ve kımız içiyorlar. Bakınız: http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Kumiss  Ya da Calimshanlıların arap özelliklerine sahip olması olması ve sultanlıkla yönetilmesi. Zakhara'da zencilerin yaşaması gibi.

105
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım 5. Yıl Buluşması
« : 15 Aralık 2012, 15:40:17 »
Beni de sayın.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 24