Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gilderoy

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27
46
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 17 Kasım 2012, 19:38:45 »
Bir arkadaşım Zaman Çarkı hakkında övgüyle söz ederken laf arasında "dişliler, çarklar, makineler, fizik..." gibi terimleri kullanmıştı. Robert Jordan da nükleer mühendis olunca ihtimal verdim sözlerine. Gerçekten kitaplarıyla mesleğini harmanlamış mı? Eğer öyleyse ve kompleks bir kurgu yaratmışsa büyük saygımı kazanır. Daha önce pek araştırmamıştım bu seriyi fakat okumak aklımda hep vardı.

47
Konuyu bulmama gerek kalmıyor. O kendisi bana geliyor. Çoğu kişi buna ilham der ama bu biraz daha farklı. Bir anda, televizyon izlerken, yolda yürürken, otobüs yolculuğunda şahane fikirler dolduruyor kafamı ancak bir türlü yazıya geçir(e)mediğimden ya unutuluyorlar beynimin tozlu köşelerinde ya da çıkacak zamanı bekliyorlar. Bu yüzden uzun süredir bir şey yazamıyorum.

48
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 14 Kasım 2012, 23:53:51 »
Ted. Nam-ı diğer Ayı Teddy. Komik, eğlencelik bir film. Daha önce Paul'ü izlemiş olanlar daha iyi anlar, bu sefer Paul yerinde oyuncak ayı Ted var. Olaylar falan tabii ki aynı değil, yanlış anlaşılma olmasın. Neden Paul'e benzettim? Çünkü davranışları, konuşmaları onu andırıyor ve izlerken de aklıma ilk o gelmişti. imdb'deki puanı 7.4, bana göre en az 8'i hak ediyor. Ayrıca bir sitede türüne 'fantastik, komedi' demişler. Eh, fantastik bir yanının da olduğu söylenebilir.

49
Müzik / Ynt: Beğendiğiniz Film Şarkıları?
« : 14 Kasım 2012, 23:44:28 »
En kaliteli epik müzikleri bir araya getirmişler ve tam arşivlik olmuş. Hepsi filmlerde geçiyormuş o yüzden burada paylaşmayı uygun gördüm.[*]Bazılarını hiç duymamıştım.[/*] Gerçekten saygı duydum.

Great Epic Music I - Songs of the Archangels and the Mighty Kings!
Great Epic Music II - Hell is here and it's HOT!
Great Epic Music III - The Claws of a Dragon!
Great Epic Music IV - Unstoppable Forces

50
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 14 Kasım 2012, 20:53:56 »
Ah acımasız, nalet talihim! :P

Oylama açıldıktan sonra geleceği görerek koşturup Frankenstein almıştım D&R'dan. Maalesef her şeyi görmek mümkün olmuyor tabii ki. :D

Artık 5.yıl kutlamalarında şansımı denerim.

51
Sinema / Ted (2012)
« : 14 Kasım 2012, 20:19:26 »
a.k.a Ayı Teddy.


8 yaşındaki John bir Noel gecesi sevgili oyuncak ayısının canlanmasını, kendisiyle konuşmasını diler ve ertesi sabah en iyi arkadaşı olan oyuncak ayı Ted, konuşan canlı bir ayıcığa dönüşür! John artık yalnız değildir aksine çok mutludur ama atladığı ufak bir detay vardır: Herkes büyür! Artık 30'lu yaşlarının ortasında olan John ayı Ted ile bir ömür geçirmiş, aynı evi paylaşmıştır. Dahası Ted de insan hayatına uyum sağlamış, John'dan daha çapkın, daha edepsiz ama bir o kadar da şirin bir yaratık olmuştur. Tek bir sorun vardır, Ted John'u hiç kimseyle paylaşmak istemez; bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'yle bile. John ise kendi hayatına devam edebilmek için Ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder...

'Büyükler için çizgi film' kategorisinin en sevilen ürünlerinden olan Family Guy’ın yaratıcısı Seth MacFarlane'nin beyazperde için ortaya çıkarttığı sıra dışı bir iş olan Ayı Teddy yurtdışında gösterime girdiği her ülkede hem seyircilerin hem de eleştirmenlerden yüksek not almayı başarmış bir yapım. Canlı-aksiyon animasyon türündeki komedide MacFarlane Ayı Teddy'ye sesiyle can verirken diğer başrolleri Mark Wahlberg ve Mila Kunis paylaşıyor. Mizah dozunun oldukça yüksek olduğunu hatırlatalım...

Vizyon tarihi: 21 Eylül 2012 (1s 46dk)
Yönetmen: Seth MacFarlane
Oyuncular: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane devamı...
Tür: Komedi
Ülke: ABD

beyazperde.com'dan alıntıdır.

imdb puanı: 7.4

Fragmanı izlemek isterseniz buraya tıklayın.

52
Kurgu İskelesi / Ynt: Vampir Günlükleri
« : 13 Kasım 2012, 19:01:45 »
Evet, söylediğiniz gibi bilindik bir vampir temasından oldukça uzak. Fakat başlığa verdiğiniz isim tam aksini çağrıştırıyor. Kurguyu iyi yakalamışsınız. Günümüz vampir hikayelerinden daha iyi bence. Karakterleri okuyucuya iyi aktardığınızı söyleyebilirim. Öyle ki hiç sıkmadı beni. Oluşturduğunuz bu kurguyu günümüze bağlamanız farklı bir tat bıraktı bende.
Spoiler: Göster
Bir turistin öyle bir durumda cep telefonuyla video kayıt yapması alışılagelmişin dışında bir davranış.


Biraz aceleye getirilmiş ve bundan kaynaklı noktalama ve yazım hataları var. Aynı şekilde kesme işaretlerinin yer yer olmadığını da görüyorum. Tepeş isminin büyük harflerle yazılması biraz tuhaf olmuş metinde. Sanki bir şeyin kısaltmasıymış gibi duruyor. Son olarak bir şey daha eklemek istiyorum. Vampir akımının ortaya çıkmasını sağlamış efsane Vlad Tepeş'in "Ben bir şey yapmadım. Vampir değilim. Olanlar benim suçum değil." demesi gerçekten ilginç geldi bana.

Ayrıca tamamen kurgusal değil, hikayeniz için araştırmalar yaptığınız aşikar. Tebrikler, devamını dilerim.

53
Sinema / Ynt: Frankenweenie 3D
« : 12 Kasım 2012, 11:05:01 »
Denaro, kusura bakma kaynağı belirtmemişim. Kullanılan teknoloji 2011, gösterim tarihi(yapım) 2012'dir. İlk 29 dakikalık kısa filmle 1984 yılında Disney'den kovulan Tim Burton, bu defa Disney için sinemaya taşıyor. Bunu da belirtmekte fayda var.

54
Sinema / Frankenweenie 3D
« : 12 Kasım 2012, 01:29:14 »

Victor, sevgili köpeği Sparky’yi aniden kaybedince, en iyi dostunu tekrar yaşama döndürmek için bilimden yardım alır ve başarır! Ama yarattığı Sparky orjinalinden birazcık farklıdır. Victor köpeğini evde saklamaya çalışır ama Sparky gün yüzüne çıkınca, Victor’ın çevresindeki herkes bu yeni yaşam ihtimalini keşfetmek için kapışır... Stop-motion animasyonların babası Tim Burton'ın 1984'te çektiği 29 dakikalık kendi kısa filmi Frankenweenie'nin 2011 teknolojisi ile yeniden uyarlaması olan bu yapım, bir oğlan çocuğu ile onun köpeğinin sevimli hikayesini sinema perdesine taşıyor.

Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Charlie Tahan, Winona Ryder, Martin Landau, Martin Short
Tür: Animasyon, Bilim Kurgu, Komedi, Korku
Ülke/Ülkeler: ABD
Süre: 87 dk
Yapım: 2012

Kaynak: cinemaximum

Not: 7+ ve Olumsuz Örnek Oluşturabilecek Davranışlar. [*]Doğaya, hayvanlara zarar verme riski![/*]

Fragmanı.

Spoiler: Göster
Hazır Rıhtım Okuma Etkinliği'nde Frankenstein liderliği götürürken bunu paylaşmam tatlı bir tesadüften başka nedir ki?


55
Sinema / Ynt: Cloud Atlas (Bulut Atlası) 2012
« : 12 Kasım 2012, 00:55:39 »
Karakterler çok farklı. Bunları bir araya getirmek ve güzel bir eser ortaya koymak büyük meziyet. Bir arkadaşım tarafından çok övüldü bu film. Ve kendisi, birçok kişinin ya anlamadığını ya da yanlış anladığını söyleyince iyice merak ettim. Kısa süre içerisinde izlemeye talibim.

56
Ben çıktıktan sonra listem okunmuştur umarım diyerekten yayının kaydını rica etmek istiyorum Hazal abla. ^^

Dı dı dı dın! Hazal abla? :D

Ek olarak bende bir şeyler söyleyeyim. Her ne kadar İstanbul'daki fuara gidemesem de okunacaklar listeme çok değerli eserleri eklemiş olduğumu bildiriyorum. İyi ki böyle bir yayın yapılmış ve iyi ki not almışım. Yoksa epey pişman olurdum vallahi.

57
Televizyon / Battlestar Galactica: Blood And Chrome
« : 11 Kasım 2012, 11:43:46 »

Bazı yapımlar vardır, dizi demeye bin şahit gerekir. Sadece en iyi dizi değildir, insanlığın çıkardığı en iyi şeylerden biridir bazı şeyler. Battlestar Galactica da bunlardan biri, belki de listenin en üstündeki şey.

Üç buçuk yıl önce epik bir final bölümüyle kapanan Battlestar Galactica, başarısız Caprica spin-off'undan sonra bu sefer yine bildiğimiz BSG'yi yaratan David Eick ve Michael Taylor tarafından yaratılan Blood And Chrome ile geri dönüyor. Aslında ilk başta internet dizisi olarak planlanan Blood And Chrome, Caprica'nın iptalinden sonra TV dizisi haline getirilmişti ve geçtiğimiz ay gösterime girmesi gerekiyordu. Lakin SyFy kanalının son anda yan çizmesiyle beraber TV'de gösterime giremeyen Blood And Chrome, webisode halinde internetten yayınlanmaya başladı.

Galactica ekibinin babası William Adama'nın ilk Cylon savaşındaki hikayesini konu alan dizi, bizi BSG'nin öncesine götürüyor ve Caprica'da çocukluğuna tanık olduğumuz Adama'nın, gençlik yıllarındaki Viper pilotluğu dönemine götürüyor. Caprica'nın sadece drama yanının aksine Blood And Chrome biraz daha aksiyona yöneliyor, hatta oldukça fazla aksiyona giriyor. Dizinin ilk bölümünü ofiste izlerken CGI kalitesini oldukça başarılı bulduk. Umarız Caprica gibi patlamaz da, yıllar sonra ağzımızın suyu aka aka bir Battlestar Galactica izleyebiliriz.

Merlin'in Kazanı'ndan alıntıdır.


BSG: Blood & Chrome 7 ile 12 dakika arasında değişen bölümleriyle Machinima’nın YouTube kanalı Machinima Prime'da yayınlanacak.

Fragmana buradan,

İlk bölüme buradan,

Hatta ikinci bölüme de buradan ulaşabilirsiniz.

58
Filmler / Ynt: Hobbit Beklenmedik Bir yolculuk nerede biter?
« : 10 Kasım 2012, 19:43:38 »
İşin içine Radagast da girince tahmin etmek epey zor oluyor. Ayrıca Smaug'un ölümüyle biteceğini sanmıyorum çünkü ilk kamera arkası görüntülerinde hiç yoktu sanki.

59
Bir de sanal kredi kartı diye bir sistem var sanırım. Ama tam bir bilgim yok o konuda. Nakit ödeme bana daha uygundur. Ayrıca, eve getirtmek istemezseniz kargo firmasının bayisinden de alabilme şansınız var.

60
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 10 Kasım 2012, 19:06:55 »
İhsan Oktay Anar daha sonra oylamaya sunulsa bence de daha iyi olur. Bugün D&R'da İthaki'nin Frankenstein'ını görünce dayanamayıp aldığımı sizlere bildiriyorum :D Her an başlayabilirim. Öyle ki mesajlarda yazan 'fantastik' kelimelerini bile Frankenstein olarak okuyunca durumun vahametini anlamış bulunmaktayım. Yani kozumu Frankenstein'a oynadım.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27