Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Kitap Adam

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10
121
-İstanbul'da yaşamıyorsanız, aradığınız kitapları raflarda bulabileceğiniz bir kitapçı bulmak neredeyse imkansız.
- Buna rağmen kitapçılar olmayan kitapların siparişini veriyorlar, bu doğru. Ancak vereceğim sipariş ne zaman gelir sorusuna genelde "1 hafta 10 gün" cevabı alıyorsunuz.
- Bunu da sineye çektik, tamam. Sonra fiyatı soruyorsunuz, bilgisayardan fiyata bakılıyor ve fiyat direk indirimsiz liste fiyatı.
Üç maddeyi harmanlarsak; ben en son Centilmen Piç serisinin kitaplarını almak için gittiğimde kitap yoktu, sipariş vermek istedim, ikisi için 57 TL fiyat verdi. İnternetten 34 TL'ye aldım. Bu fark yine az; sayfa sayısı ve kitap adedi arttıkça aradaki fark gittikçe büyüyor ve seçim şansınız kalmıyor. Ha oyunlardaki gibi hile yazıp sınırsız para harcama imkanım olsa, kitapçılardan alırdım tabi o ayrı :)

122
Yeni serilere başlamak için, forumdan fikir edinmeye çalışıyorum, okuyanlar hep açıklayıcı bilgiler veriyor ve kafama göre bir çok kitap buluyorum ancak gözüme çarpan, bende merak uyandıran seriler hep güncelin gerisinde Türkçe'ye çevrilmiş durumda.(scott lynch, jim butcher gibi yazarlar vs.) Çok sinir bozucu bir durum bu. Hatta çevrilmeme riski bile var anladığım kadarıyla. Acaba bir rus, japon, alman içinde geçerlimi bu durum merak ediyorum. Onlarda ingilizce yazılmış serileri okumak için bu kadar beklemek zorunda kalıyorlar mı diye ama pek sanmıyorum :( Yine de verdim siparişi, yavaş yavaş okuyacaz artık..

123
Cevap için teşekkürler. Bi denemek lazım, çok olumlu şeyler yazılmış bu seri için.

124
arkadaşlar, bu seride her kitap ana karakterin bir macerasını anlatarak mı ilerliyor? Yoksa alışık olduğumuz klasik olarak, bir ana hikayenin ilerleyişi ve gelişimi şeklinde mi sürüyor seri?

125
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 21 Mayıs 2015, 00:59:25 »
"Bu ömür boyu sahip olduğum altı yüz kırk birinci balık. Tanrı'nın yarattığı başka bir canlıya bakmayı ve sevmeyi öğrenmem için ailem yıllar önce ilk balığımı almıştı. Sahip olduğum altı yüz kırk balıktan sonra öğrendiğim tek şey, insanın sevdiği her şeyin bir gün öleceği oldu."
Chuck Palahniuk - Survivor



126
Şiddet ve cinsellik, günümüzde her endüstriyel alanda bir ilgi çekme aracı olarak kullanılıyor. Bu bir gerçek. GoT'da hem kitapların içerdiği gereklilikten hem de bu ilgi çekme arzusundan bu aracı kullanıyor. Ama bir eserin iyi olup olmadığı, tek başına ne kadar ilgi çektiğiyle alakalı değil. Benim için önemli olan bu. Tecavüz vb. toplumsal vicdanı rahatsız eden konularda hassas olmak çok doğal, fakat iş "sen bu diziyi böyle yapamazsın" şekline dönüştüğünde veya bir sansür gerekliliğinden bahsedilmeye başlandığında farklı bir boyuta taşınıyor. Hele baskılardan sonuç alınmaya başlanırsa, bu baskıların sonu gelmez, aksine gitgide artar. Çağımızda bireylerin otokontrol mekanizmasını iyi çalıştırması yeterli olmalı. Yani sevmediğin, irite olduğun veya herhangi bir nedenle tepki duyduğun birşeyi (dizi, kitap, müzik, tv vb.) eleştirirsin hatta tüketmezsin, olur biter.

127
Cevabınız ve uyarınız için çok teşekkürler. İncelemeyi okumuştum, oldukça iyi incelemeler yapılıyor zaten burada ve bu da onlardan biri. Ama burda başka yorum göremeyince merak ettim, okuyanlar da kitap hakkında ne düşünüyor diye :)

128
Buradaki yorumların da etkisiyle KKG yi aldım, bu aralar başlayacam. Hazır almışken Sessizliğin Müziği'ni de aldım. Ama burda hiç okuyucu yorumları yok. Okuyan yok mu henüz, yoksa beğenilmedi mi?

129
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 06 Mayıs 2015, 17:58:49 »
Atatürk Üniversitesinin kütüphanesinde de mevcut, yakın olanlar, dünya gözüyle görmek için oraya da bakabilirler :) Kitaplığında bulunmadığı için sıkıntı yaşayanlar için yapacak pek birşey yok ancak "ben bilgisayardan tabletten de olsa şunu bir okuyayım, yeter arık yahu!" diyenler ufak bir internet araştırmasıyla hedefine ulaşabilir :)

130
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 05 Mayıs 2015, 23:57:53 »

Ben üniversitedeyken merkez kütüphanesinden alıp okumuştum Yeni Bahar'ı. Zaman Çarkı'nın orada bulunan tek kitabıda oydu üstelik. Artık şans diyelim :) Yeni basımı yapılır umarım. Bende e kitap hali var onun. Bu tarz olaylara karşıyız ama bulamayınca da başka seçenek kalmıyor bazen :)

131
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 05 Mayıs 2015, 20:29:17 »
Set olarak bulabilirseniz öyle alın derim ben. Çünkü öbür türlü 600 tl civarında bir meblağ ödeyeceksiniz. Set olunca meblağ epey düşecektir. Ayrıca bazı kitapların basımını bulmak zor (özellikle yeni bahar ve kılıçtan taç), tek tek bulmakla uğraşmak istemeyebilirsiniz. Serinin ilk altı kitabını soluksuz okumanız da olası, sonra temposu biraz düşüyor. O yüzden kitaplar elinizin altında bulunsun. Son olarak zaman çarkına yeni başlayanlara verdiğim tavsiyeyi söyleyeyim: sakın yeni bahar adlı kitaptan başlamayın seriye. Ben öyle yapmıştım :) Basım sırasına göre okuyun bence, yani 10. kitaptan sonra. Ya da 5. kitaptan sonra okursanız konu açısından dramatik bi hava da olabilir :)

132
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 26 Nisan 2015, 19:08:18 »
siteye sormak istemedim. Hani yansıtmayacakları varsa da, yansıtırlar diye. Sepete atıp orada bekletmeyeceğim, onaylayacağım da aynı zamanda. 7-8 kitap sipariş vereceğim için, aradaki fark 250 tl civarı olacak. Az bir meblağ değil. Ondan çok merak ediyorum.

133
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 26 Nisan 2015, 18:49:27 »
arkadaşlar, ben ilknoktadan yine sipariş vericem ama bu indirim 3 mayısa kadar olduğundan, şöyle bi sorunum var. Maaş elime 5 inde geçecek, o zaman vermek istiyorum parayı. Siparişi verdikten sonra, havale seçeneğinde 1 hafta içinde parayı yatırmanız gerekiyor diyor sitede. Ben 2 sinde sepeti onaylasam siparişimi indirimli fiyattan. 5'inde de havaleyi yapsam, onay bekleyen kitapların fiyatı da artar mı kampanya bitince? Bilginiz var mı?

134
Güncel / Ynt: Kandil
« : 23 Nisan 2015, 12:53:00 »
Herkese hayırlı kandiller..

135
Güncel / Ynt: Bayram
« : 23 Nisan 2015, 12:49:41 »
Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı önce çocuklara sonra da herkese kutlu olsun..

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10