Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - uveybaba

Sayfa: 1 ... 6 7 [8]
106
Duyurular / Ynt: Elric Destanı Eylül'de Geliyor!
« : 09 Temmuz 2015, 20:15:02 »
cehaletimi bağışlayın. orjinal seriden farklı bir seri mi olacak ? yoksa daha önce yayınlanan serinin yeniden yayınlanması mı ?

edit : gözden kaçırmışım ben elendil'in mesajını :/

107
Ben kesinlike Medeniyetin Dört Köşesi'nde geçen bir seri daha bekliyorum. 3. günün sonlarına doğru hikaye bitmiş olacak ve günümüz ile ilgili önemli bir gelişme gerçekleşecek ve kitap o zaman bitecek. Tadı damağımızda kalacak. Arada farklı bir seri ile ilgilenir mi bilmiyorum fakat tüm soruları 3. günün sonunda cevaplaması mümkün değil ki cankutpotter'in dediği gibi günümüzde devam eden bir savaş var. bunu es geçeceğini sanmıyorum.

108
Liman Kütüphanesi / Ynt: En Son Hangi Kitabı Aldınız?
« : 08 Temmuz 2015, 21:39:59 »
Sissoylu - Son İmparatorluk 1
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Steelheart
Ritmatist

Amok Koşucusu
Aylak Adam
Benim Hüzünlü Orospularım
Bülbülü Öldürmek

babil.com ve enpara sağolsun tek seferde çoklu siparişi mümkün kıldı.

109
Tüm yorumları , teorileri , düşünceleri ve haberleri okudum başlık altındaki. Öncelikle ne güzel teoriler çıkmış ortaya , ne güzel yorumlar yapılmış , Kayıp Rıhtım birleşmiş Kralkatili Güncesi'ni övmüş. Ne güzel insanlarsınız :)

Kitap hakkın da hemen hemen her şey yazılmış. Ben de bir iki noktadan bahsetmek istiyorum. Öncelikle mizah anlayışı da oldukça yüksek bir eser. Kvothe , Simmon ve Wilem'in diyalogları oldukça eğlenceli. Üstüne bir de Devi ve Fela katılınca tadından yenmez oluyor. Zaten üniversitede geçen bölümler fazlasıyla keyifli. Bir yandan Elodin , Auri diğer yandan Hemme , en zevkli kısımlardı benim için.

Ayrıca dizi projesini Fox'un alması üzdü beni. HBO veya Netflix'i tercih ederdim. Dilerim Patrick Rothfuss projenin başından sonuna kadar içerisinde olur. Bize ikinci bir Game of Thrones tecrübesi yaşatırlar.

Daha önce paylaşıldığını görmediğim için yazma ihtiyacı gördüm. Kitaptan çok sevdiğimiz iki şarkı seslendirilmiş.

Tinker Tanner

Jackass Jackass (eksik şarkı sözleri Patrick Rothfuss tarafından temin edilmiş.)

Bu arada Adem topluluğu ile ilgili bir düşüncem var.

Spoiler: Göster
Adem topluluğunu okurken aklıma direk Ateist bir toplum geldi. Tanrıları yok , tanrılarının heykellleri yok , dinleri yok. Sadece Lethani onlar için önemli. İlk başta bir felsefe gibi düşündüm fakat okudukça zihnimde en yüzeysel hali ile Lethani = Vicdan sonucuna ulaştım. Çünkü Lethani Ademler'e özgür bir düşünce değil , doğuştan gelmiyor , yaşadığın coğrafya ile ilgisi yok. Bütün insanlar görmek isterse görebilir , hissedebilir. Herhangi bir iş yapmadan , bir karar almadan önce Lethani'ye uygun olup olmadığını düşünüyorlar. Evrensel vicdandan çok farklı değil. Savaşmayı tercih etmiyorlar , zorunda kalmadıkça öldürmüyorlar , barış yanlısılar. Lüks yaşamı tercih etmiyorlar , ihtiyaçları olmayan eşyaları talep etmiyorlar. Sade giyiniyorlar. Toplumda zengin fakir olgusu yok , kast sistemi yok. Sanırım Patrick Rothfuss hayallerde ki sistemi tanıtmış bizlere Ademler ile birlikte.

Örneğin Maer'in verdiği görevde haydutların gizli bölgesine saldırırken Kvothe , Tempi'nin öldürmüş olduğu birisinin cesedine ihtiyaç duyuyordu. Kvothe cesedi kullanmak için yöneldiğinde Tempi ona " kullanmak için benden izin alman lazım " gibi bir şey söylüyordu. Acaba burada kasıt etiiği " o insanı ben öldürdüm , sorumluluğuyla birlikte her şeyi bana ait. "

biraz uç gibi geliyor fakat ikinci kitabı bitirir bitirmez aklımda sadece Ademler ve Lethani düşünce sistemi kalmıştı.



110
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris - Brandon Sanderson
« : 06 Temmuz 2015, 18:08:11 »
blir belki birgun elantris 2 de yazilir (tarihi belirsiz ama planda var)

Emperor's Soul ozellikle guzel ve Kozmere acilan ilginc kapilar sunuyor. Ama tum kozmer kitaplarini okumamis arkadaslar Sanderson yazilarini didiklerken cok dikkat etsinler. Krallarin yolunda bile elantris ve sissoyluya dair minik spoiler var o kadar soylim.
Spoiler: Göster
Elantrisin olusturdugu Aonu revize diyor. O haritaya benzer birsekilde yarik ekleniyor. Bu arada havuza dikkat. Kozmerle ilgili seyler var orda.
Ikinci soru dogrudan Kozmer ile ilgili. Bahsi gecen sey o gezegendeki buyunun tabiatina verilen isim, ek bilgiler diger kitaplardan ipucu seklinde ogreniliyor Bknz. Krallarin Yolu-Mektup. Gezegendeki medeniyetler de bu buyu tipine ulasmak icin degisik yontemler gelistirmisler.
Seonlara ek olarak sonlarda bir yerde"skaze"den bahseder. O da onemli. Kotucul Seon olarak bilinir. Seonlarin neden sahiplerinin ozelliklerini tasidiginin cevabi cok yeni bir bilgi, aciklanmasi Kozmer spoileridir.

Bu tip sorularin cevaplari cogu zaman kitaplarda da bulunmaz, azara sorulan sorularda ortaya cikar.


Yorumunuzdan sonra oldukça heyecanlandım ben. Kralların Yolu hazırda sırasını bekliyor , Ejderhaların Dansı biter bitmez başlayacağım. Bunun dışında Emperor's Soul'u da okumaya çok isterdim fakat ingilizcemin yeterli olacağını düşünmüyorum. Sanderson'ın yarattığı evren çok büyük merak uyandırıyor bende. Olabildiğince içine girmeye çalışıyorum , bakalım artık.

111
Epsilon'a buradan sorduğumuz sorulara herhangi bir cevap verilmiyor, mail mi atsak acaba?

Bu arada ben İbooks Store'dan Günışığı Savaşı kitabını biraz inceledim, kitabın giriş kısmı bayağı uzun ve İnevera'nın geçmişini anlatıyor. Bu da demek oluyor ki, en azından benim tahminim bu yönde, İnevera'nında rolünün büyüyeceği bir macera olacak. :) Sonuçta yazar ana karakterlerinin hepsini detayla işledi, özellikle Arlen ve Leesha bayağı işlenmişti ilk kitapta.

ben biraz spoiler yedim açıkçası goodreads'te ki incelemeleri okurken. Inevera gibi bir karakterin geçmişini öğrenmemiz lazımdı zaten.

Spoiler: Göster
arlen antik saldırı sembollerini keşfederek kendisini savunabiliyor fakat Inevera'nın kullandığı büyüler ,kullandığı kemikler .. çok güçlü bir karakter. yüksek ihtimal olarak diğer karakterlerde olduğu gibi  çocukluğundan başlayarak hayatını anlatacak bize Brett. bunu yaparken aynı zamanda kullandığı kemiklerin , büyülerin kökenine ineceğiz ve çalışma mantığını öğreneceğiz.


dilerim epsilon da ertelemeleri bırakarak net bir cevap verir artık bu seri ile ilgili.


112
okuduğum ilk fantastik seriydi benim. o yüzden anlamı büyük. üçüncü kitabın hala çevrilmemiş olması ise beni oldukça üzüyor. dilerim bu sene içerisinde çıkarırlar da biz de arlen'in maceralarına kaldığımız yerden devam ederiz.

113
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris - Brandon Sanderson
« : 05 Temmuz 2015, 18:35:35 »
Yeni nesil fantastik okur olarak uzun zamandır Brandon Sanderson'u araştırıyordum. Üstüne bir de bütün kitaplarının aynı evrende geçtiğini öğrendiğimde kaçınılmaz oldu. Giriş için Elantris'i okudum. Çok beğendim , bir an bile elimden düşürmedim kitabı.

Kitap gayet akıcı , heyecan ve merak hiç dinmiyor. Bazı yerlerde küçük bir kız çocuğu gibi çığlık attığımı bile hatırlıyorum. Kendi içerisinde ki mantıkta pek ala yerindeydi " ulan şunu niye şöyle yapmadılar " dediğim bir an bile olmadı.

Sanderson fantastik sınırlar çizerek bizlere politika , aristokrasi , monarşi , din gibi kavramları güzelce anlatmış. Hele Hrathen trafından söylenilen şu söz " bizler din adamlarıyız arteht ve bizim düşmanlarımız da dinsel olmalı " oldukça anlam taşıyor.

Spoiler: Göster
Bunun dışında beni en çok üzen Elantrianlar'ın durumu oldu. O küçük çocukları düşünüp , onların en ufak acıyı dahi hatırlayacak olmalı.

ayrıca bir kaç sorum olacak tam olarak anlayamadığım. Raedon havuzdan çıkıp dağdan aşağı koştururken elinde ki çubukla tamamladığı aon rao şu muydu ?

do nedir ? nereden geliyor ? seonları kim , nasıl üretti ? seonlar neden sahiplerinin karakteristik özelliklerini taşıyor ? fjorden'de do'ya açılan bir kapı bulmuştu , yeni bir savaş çıkacak mı ?

eğer ki bu soruların cevapları farklı kitaplarda belirtilmişse söylemeyin lütfen ^^


ayrıca kayıp rıhtım ekibine de özel olarak teşekkür ediyorum Elantris’in Umudu 'nu çevirdikleri için.

114
ilk defa bugün ki yayını dinleyebildim. emeğinize , ağzınıza sağlık. çok güzel bir programdı.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8]