Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Catrouble

Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15
196
Bir paragraf RP için 1-2 hafta beklemek omg :) umarım arkadaşlar daha hızlıdırlar :)

197
Bende birşey sorayım, turlar kaç günde bir olacak?

198
Eh artık istanbula döndüğünüzde açık adresi verirsiniz bu durumda.. Bu arada Laika yayınları UD ve EMnin bütün Türkçe kitaplarının haklarını aldılar mı? Yoksa arada eksik kitaplar var mı?
Geçen gün özenmeden baktığımda birkaç kitap eksik gibi gördüm ama kesin bilgiyi sizden alabiliriz sanırım?

199
Erymnys ilgin için teşekkür ederim :)

200
ne bahtsız halkım varmış
hemen dibimde kurda tapan sayko türk topluluğu var :)
huzur içinde yaşayamıcaz :)))

201
Şişedeki Mısralar / Ynt: Kaybolan Çocukluk
« : 07 Ekim 2011, 18:25:03 »
Bu çok derin bir konu burda konuşulacak gibi değil :) yinede herşey göründüğü kadar kötü olmayabilir. Ve ne olursa olsun hayat anlattığın kadar kötü olamaz olmamalı diye düşünüyorum. Yinede saygı duymak lazım tabi düşüncelerine :)

202
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 07 Ekim 2011, 18:22:58 »
Bu ikili arasında bir seçim yapılacaksa tartışmasız Tolkien. Gerçi üstlendiği misyondan dolayı bence herkese karşı Tolkien bir adım öndedir ama Weis ve Salvatorenin kitaplarını okurken kendimi daha çok kaptırdığımı söylemeden geçemeyeceğim. Yinede dediğim gibi Tolkien'i fantastik dünyanın babası olarak görüyorum dolayısıyla onlarla bile kıyaslansa (kalbim tersini söylemesine rağmen) Tolkien derim.

203
Şişedeki Mısralar / Ynt: Kaybolan Çocukluk
« : 07 Ekim 2011, 18:16:17 »
Mutlu olmak istiyorsanız düşüncelerinizi ve kelimelerinizi "mutlu"laştırmaya çalışmanızı öneririm. Mesela kendinizi zorlayarak 3-5 tane "mutluluk" veya "yaşama sevinci" temalı şiirler yazmaya çalışın. Kendinizi daha iyi hissedeceğinize eminim. Bu kadar karamsar olmak bir insanın kendi yarattığı bataklıkta kendini ölüme terk etmesi gibi birşey.. Tabiki benim haddime değil o yüzden burada kesiyorum yorumumu ama eğer mutlu olmak gibi bir hayaliniz varsa önce sizin bir adım atmanız gerekli bunu söylemeyide insanlık vazifesi olarak görüyorum :)

204
Şişedeki Mısralar / Ynt: Yeni Dünya'nın Öyküsü
« : 07 Ekim 2011, 18:12:43 »
gayet güzel olmuş tek eleştirim şiir fazlasıyla kafiyeli giderken arada bir kafiye fazlasıyla kaçmış. normalde edebi olarak bir sıkıntı mıdır onu bilemem ama benim gibi kafiye seven birisinin dikkatini çekti :) sonuç olarak zevkle okudum

205
Şişedeki Mısralar / Ynt: Kaybolan Çocukluk
« : 07 Ekim 2011, 18:05:51 »
Gerçekten hissettiğin şeyler bunlar mı?

206
Istanbuldayım evet, fuarınızın iyi geçmesini dilerim. Döndüğünüzde bir ayarlama yaparız bu durumda.

Kolay gelsin,

207
Bunu kişiselleştirmenin doğru bir şey olduğunu sanmıyorum. Edebiyatta benzetme sanatı kullanılarak bunun gibi, bundan daha hafif yada bundan çok daha ağır bir çok benzetme yapılmıştır. Tolkienin bizi orclarla bir tuttuğuna dair herhangi bir kanıt yok tabiki olsaydıda bence bu onu kötü alçak bir adam yapmazdı. Hatta bence Türk düşmanı olduğu falan anlamınada gelmez. Ama ben olaya tamamen anlatım şekli ve benzetme sanatı olarak bakıyorum. Bilmiyorum bana çok kötü birşey gibi gelmiyor. İyi ve kötüyü anlatmak için böyle bir metot seçmiş sonuçta ve kendisini iyi olarak görmesi gayet olası bir durum gibi. Ama sanırım ben kendimi ifade etmeyi başaramadım dolayısıyla anlatmak istediğim şeyide tam olarak anlayamamış oldunuz.

208
FRP Genel / Ynt: Pathfinder Yorum Başlığı
« : 05 Ekim 2011, 16:46:48 »
Ah keşke bir tane bulsakta ikna etmek için neler yapmam :D

209
Ejderha Mızrağı / Ynt: Favori Karakteriniz?
« : 05 Ekim 2011, 16:15:34 »
Sturm bir tanedir. Tass'ıda çok severim. Yinede cevabım Kitiara olacak :) Kadın dediğin öyle olacak yoksa fantastik edebiyatta var olmak zor :)

Buarada Lauranadan bahseden bile çıkmamasına şaşırdım :) ve Raistlinin bukadar çok seveni olduğunu gördüğüm için üzüldüm. Açıkçası Raistlinin herşeyinden nefret ediyorum hatta sırf onu var ettiği için Caramonu bile sevmiyorum.

210
Benzer bir senaryo daha var Dünya Savaşında çektiği sıkıntıları romanında anlattığı dolayısıyla Orclarla Naziler arasında bir bağlantı kurduğuyla ilgili. Hatta savaşta kaybettiği arkadaşları ile kitaptaki karakterler arasında bağlantı kurduğuyla ilgili. Yinede ben Yüzüklerin Efendisinin senaryosunun yaşamdan esinlenilmiş olsada bir bilinçaltı göndermesi olduğuna inanmıyorum.

Yalnız bir arkadaşın eklediği haritayı detaylı olarak inceleyince bariz bir şekilde Avrupa haritasından esinlenilmiş olduğu hatta esinlenmektende öteye geçerek fazlasıyla benzediğini söylemek lazım. Ki eğer bu görüşüm doğru olarak kabul edilirse mordor kesinlikle Anadolu sınırlarında gözükmüyor. Doğu Avrupaya denk geliyor ve bu en baştaki iddiayı çürütüyor gibi..

Yinede eğer Uruk Haileri Türkleri düşünerek yada Nazileri düşünerek canlandırdıysada kafamızda bunu büyütüp gurur meselesi haline getirmenin bir anlamı yok. Yazarlar kendi fikir özgürlüklerine sahiptir ve Tolkienin açıkça Türkler Orktur gibi bir açıklaması olmadığına göre bu durum hakarete girmez :)

PS: Hangi tarafta olursa olsun bir Türk olarak ırkımın böyle bir yapıtta taraf olmasını fazlasıyla isterdim doğrusu :)

Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15