Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Tartışma Platformu => Konuyu başlatan: Nefertari - 17 Kasım 2008, 20:39:03

Başlık: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Nefertari - 17 Kasım 2008, 20:39:03
Bir karakter yaratsanız bu karakter nasıl olurdu?Hangi özellikleri olurdu?Boy kiloda yazıverin :P Tüm ayrıntıları yalnız. Göz rengine kadar..
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Nihbrin - 18 Kasım 2008, 02:21:37
Dünyanın gri ve beyazdan ibaret olduğu, tozun havada asılı kalmak için yorgun düştüğü ve yolun hiç bir zaman dolu olmadığı bir zamanda küçük bir kız vardı. Onun sahip olduğu tek şey ailesiydi. Babasını yoldaki ölüleri toplarken izliyordu ve elindeki küçük deftere küçük elleri ile küçük resimler yapıyordu. Babasının ensesindeki teri görüyordu ölülerin tozlu yüzlerindeki göz yaşı izlerini değil. Gökdeki soluk bulutu görüyordu, patlamalardan sonraki dumanı değil. Eskiden çok yıpranmış ama şimdi bitik olan kaldırımda açan sarı çiçeği görüyordu annesinin soluk ve soğuk yüzünü değil. O işte öyle biriydi ama günler ailesine iyi davranmamıştı. Şehirde birkaç kişi yaşıyordu artık çünki önceki gün babasının korkaklar dediği birileri kocaman bombalar ile heryeri yok etmişti. Annesini öldüren bu değildi aslında, onu öldüren bazı bombalardan yayılan gazlardı. Bazıları bu gazdan hiç etkilenmedi ve babası "korkakların" bu yüzden onları canlı istediklerini söylemişti. Kaldırımın ucunda durup teri, bulutu ve çiçeği resmederken ateş çıtırtılarının melodikleştiği sokakda hafif adımları duydu. Botların sesi değil dedi babası aniden. Adımların sahibi en yakın köşeden döndüğünde rengi yok olmuş şehirde siyah elbiseleri ile diğer herşeyden daha renkli ve canlıydı. Onları görünce yüzünde açan kocaman gülümsemeye kitlenip kalmıştı küçük kız. "Güzel" olmuştu ilk düşüncesi. Babasının elindeki küreği düşürdüğünü görünce o gün ilk kez güldü çünki oda aynısını düşünmüş olmalıydı. Ah birde göğsü acımasa. Babasına söylemye korkuyordu, anneside en son bunu söylemişti. Babasını tekrar görememek onu korkutuyordu.

Saçları ter ve yağla parlasa ve üstü yolun kiri ile kaplı olsa da o bu dünyaya ait olamayacak kadar temiz ve güzeldi.
Babası genç adamı şaşkınlık ile selamladı ve genç adam da ona karşılık verdi. "Uzun günler ve hoş geceler" demişti, bunu ömrü boyunca unutmayacak küçük kalbi onun sesini duyunca zaten zayıfken daha da yoruldu ve bayıldı. Gözleri kapanırken tek düşündüğü akı görünmeyen derin, kapkara gözlerdi.

Gökdelenlerin en alçağında tünemişti Jack. Saksağan kadar güzel bir kuzgundu. İnsanların değer verdiği ama değerleri ile insanlara sahip olan eşyaları aşırmayı çok seven ve bu sevgisi kadar uzun yaşamış sıradan olmayan bir kuşdu. Radyoaktif serpinti ile aklının biraz ileri olduğunu söyleyen birileri olmuştu geçmişde ama bunu anımsayamayacak kadar kuş beyinliydi halen. Siyahlı adamın baba ve kızına yaklaştığını görünce meraklanmıştı. Aslında adamın küreğini almak istemişti önce ama çok ağır göründüğünden kızın elindeki kömürü almaya karar vermişti, işte bu aşamada siyahlı adam sokağa girmiş ve ona anlık bir bakış atmıştı. Jack çok zeki olmayabilir ama gerektiğinde birşey yapmadan durması gerektiğini bilirdi. Kız bayıldığında ve sevimli kömürü elinden düştüğünde kürekli olan siyahlıya fısıldayarak birşey söylemişti. Onu duyamadı ama siyahlının aniden kızın düşen kafasını desteklemesi aklını o yöne çekmişti.

Küçük kız terliyordu ve ateşi vardı. Babasına ne zamandır böyle olduğunu sorduğunda ifadesinden etkilenip donakalan adam bir zaman  sonra anca cevap verebildi. "o etkilenmemişti." Babanın inkar eden gözleri birkaç metre ötede diğer yığın yapılmış ölülerden ayrı yatan kadına kayınca siyahlı adam titredi. Korku ile değil üzüntü ile. Derin bir nefes aldı ve onu verip cümlesine başladı, "bakın beyefendi kızınız ölmek üzere. Şimdi size ufak bir teklif yapacağım ve o bunu onaylayabilseydi ona sorardım." bu arada sol kolundaki sargıları açıyordu.

Adamın iki koluda sargılıydı. Sargılar açıldıkça sol elinin altında çizgiler ve işaretler ile dolu sembol yığını ortaya çıktı.
bir yandan konuşuyor ve bir yandan sağ elindeki sargıları açmaya başlıyordu."...ben tanrının ve onun yarattıklarının bir insanın kaderi üzerindeki dokunuşunu kaldırabilmek ile lanetlendim. Eğer Marie ye dokunursam asla ayağı takılmadan yolda yürüyemez, asla bir şans oyununu kazanamaz, asla hasta olmasa da etrafındakiler hep olur, asla sevemez ama sevildiğinde bunu anlar ve acı çeker. kısacası mutlu olabilme ihtimali ona sol elim ile dokunmazsam yaşama ihtimalinden az!" ona soran bakışlar ile bakıyordu siyahlı adam. genç yüzünde yaşlı,çok yaşlı, gözleri vardı. Bilen ama anlatmayan bakışlar. Kabul etmesi için ona yalvaran bakışlar. Kızının adını nereden biliyordu bu adam. Belki onlara tanrı tarafından gönderilmiş bir azizdi, belki de sıradan bir deli. Ama rasyonel düşünemeyecek kadar deliydi zaten o anda zavallı adam ve izin verdi.

Jack parlak bir şimşek görmeyi yada büyülü sözler duymayı beklerdi her seferinde. Ama bugüne kadar hiç olmamıştı ve büyük olasılık ile asla olmayacaktı. Ne var ki Onun sol eli ile dokunduğu kimse uzun bir yaşamın ardından kalp yetmezliği dışındaki bir sebepden ölmemişti. Jack bunu bilebiliyordu çünki o insanların değer verdiği yaşamları da alırdı. Siyahlı adamın dokunduğu insanların içinde birşeyler ölürdü ama  hayatta kalanlar daha canlı olurdu. Aynı onun gibi.

Küçük Marie uyandığında babası göz yaşları içinde ona bakıyordu. Güneş yükselmiş ve cesetlerden yayılan kokular ile hava ağırlaşmıştı. Göğsündeki ağır sulu his yok olmuştu ve rahat nefes alıyordu. Babasına soran bakışlar ile baktığında o tanrıya şükrediyordu. Marie onu  anlamadı. Bir daha asla anlamayacaktı çünki onun sesi artık tanrıya ulaşamazdı.

Siyahlı adam şehirden çıkmıştı. Büyük çöle girerken içinde doğruyu yapıp yapmadığını sorgulayan o aynı his vardı.Sadık kuzgun onun omzuna konarken Nihbrin sağ eline baktı ve sordu. "Ona kızına bir daha şeytanın dokunmayacağını söyledim jack." Jack gülümseyebilseydi yapardı. Çünki fısıldanan kelimeleri öğrenmeden geçirdiği her saniye onun için cehennem ızdırabıydı.

Boy yada kilo ile uğraşmak karakterlerin doğasına aykırı ama küçük bir kızın güzel dediği bir adam bence makul ölçüde hayale bırakılmış olur, güzelde olur..böyle işte. Diğer kol ise zamanı bükmeye yarıyor desem biraz ileri gitmiş olurum sanırım :hmm

not: bu yazı denemeler : kırmızı başlığında 5.hikayede giriş yapan karakter için referans olarak kullanılabilir.
Spoiler: Göster
http://www.kayiprihtim.org/forum/kirmizi-t4978.0.html
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: magicalbronze - 18 Kasım 2008, 11:29:58
Nihbrin
Dostum yazıyı denemelere konu olarak açsaydın keşke. Birazcık daha toparlansa güzel bir hikaye ya da tek bölümlük bir hikaye oluşabilirdi. Konu ile pek bağdaşlaştıramadım -hızlı okuduğumdan pek toparlayamadım cümleleri desem daha doğru olur-. Ama denemeler konusunu düşünmelisin. : )

Bende çok yakında karakterim ile ilgili özellikleri belirteceğm efendim.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Nihbrin - 18 Kasım 2008, 16:34:16
bir karakteri hikaye ile anlatmak en mantıklısıdır gibi gelir bana hep. Okuduğumuz o güzel romanlardaki karakterlere sadece kendileri oldukları için mi hayranlık duyarız? Kesinlikle hayır, onları yaptıkları ve yaptıklarını hangi yollar ile gerçekleştirdikleridir önemli olan. Yoksa D&D seti karakteri gibi boy-kilo-ırk-yetenek statlarına yerleştirilmiş puanlar vb.. özellikler saman gibi kalıyor. "Olmak istediğiniz karakter" sorusu "kahramanınız kim?" demek gibi birşey ki çok yalın ve basit olması beklenmemeli. Deneme yazarsam sanırım kimse okumaz zira gereğinden fazla uzun oluyorlar.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: DarLy OpuS - 28 Kasım 2008, 11:48:28
Magical'a katılıyorum. Ve -en azından ben- uzun olsa bile böyle yazacaksan eğer okurum merak etme. :)
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: darkguardian - 29 Aralık 2008, 17:24:18
atack troll olurdum kesin :D
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: MathiLda - 31 Aralık 2008, 21:29:33
  Kara gölgeler parmaklarının altına gizlenmiş, kendisi bunu istemese de çevresindekilere ölümü tattıracak kadar tehlikeli bir kız... Onun kaderinde öldürmek için var olan kara bir güç olsa da içinde saf sevgiyi taşıyan bir kalp var.
  Sanırım böyle bir karakter oluştururdum. Zaten bilinçaltım böyle birini rüyalarımda oluşturmakta usta =/.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Khazidhea - 01 Ocak 2009, 22:58:21
Sanırım ben bir drow olurdum;
İnsanların ölesiye kortuğu, duyguları derisi kadar kara olan bir seri katil olurdum ve öldürmekten her şeyden daha fazla zevk alırdım  >:D
Tahminim bu yönde bilemem ...:D
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Nefertari - 02 Ocak 2009, 19:57:59
Arkadaşlar hangi karakter olursunuz demiyorum karakteriniz nasıl olurdu diyorum! Yani sizin yaratacağınız karakter.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: DarLy OpuS - 08 Ocak 2009, 00:54:16
Bir kere öyle fazla yakışıklı olmazdı. Fiziksel özellikleriyle kesinlikle dikkat çekmemeli. Daha çok ruhani yanıyla öner çıkardı. Ve bu öne çıkış, bir çok şeyin gelişimini değiştirir ve bir anda kendi dünyasında önemli bir karakter olup çıkıverirdi.

Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Khazidhea - 12 Ocak 2009, 14:56:59
Alıntı
Arkadaşlar hangi karakter olursunuz demiyorum karakteriniz nasıl olurdu diyorum! Yani sizin yaratacağınız karakter.

Tamam işte yaratığım karaker anlattığım gibi kafamda.İnsan genelde kafasında yarattığı karakteri kendisi ile özdeşleştirir ya ondan o şekilde anlattım ... :D
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Bonthey - 10 Ağustos 2009, 12:40:00
Ahaha veela olmak değişik olurdu. ;D
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Sirius Red - 19 Ağustos 2009, 20:01:12
böyle acaip yakışıklı yada acaip güzel olmamalı ama kendine özgü bir tipi olmalı karakteristik surat yani.Öyle her konuda en iyi olan,süper kişilikli,zeki,çalışkan,cesur fln da olmasın.Normal biri olsun.Onu özel yapan her koşulda yapması gerekeni yapsın.Korksun,ağlasın hatta ama sorun neyse onla yüzleşme cesaretini bulsun kendinde.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: boromir - 28 Nisan 2010, 21:22:42
benimki zaten var. ve 3 kitabımda da kullandım ve de daha kullanacağım. kitapların ana kahramanıdır.
adı:king darius gilbert(tam adı böyle king de falan kafanız karışmasın)
göz rengi:siyah
boyu:1.62
yaşı:15
saç rengi: siyah uzun
karizmatik (bu arada erkek) ve tembel ve korkak ama iyi bir dövüşcü kardeşi prens arshrab için(yine benim kurguladığım bir karakter ve hikayenin 3. ana karakteri) canını bile verecek olan birisi...(yalnız bu o gayne'ye yani benim mitolojimdeki bir yaratığa dönüşmeden önceki halidir )


gayne ye dönüştükten sonra::::


adı:gyne efendi darius
göz rengi:mavi
boyu: 1.75
yaşı:15
saç rengi: beyaz normal uzunlukta

yine karizmatik (ve yine erkek ama ırkı değişiyor) çalışkan bu kez korkusuz ejderha derili(yani o kadar kalın demek istedim) iyi bir dövüşçü sloone adında bir kılıçı var ve özel güçleri var...



biraz bozuk ve yarım yazdım kafanız karışırsa sorabilirsiniz...
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Vega - 29 Nisan 2010, 00:03:25
valla ben benim de bir cadım var.ehem ehem
adı:Yüce Efendi Lia
sanı:Gölgenin İçindeki,Kule'nin Lordu,Mor Yıldız,Ruhların Hakimi
boyu:1.65
yaşı:200
Ten reni:Esmer
göz rengi:menekşe
yönelim: kaotik kötü
silahı:asası,kırbacı,kılıcı
saç:parlak mor
cinsiyet:erkek
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: LegalMc - 29 Nisan 2010, 19:16:26
Aklımda şimdi güzel bir karakter oluştu.Yazayım bakalım :) :
 Daniel Molipe
 Yaş:14

Fiziksel Özellikler:
Boy: 1.73 m
Kilo: 62
Göz Rengi: Ela
Saçı: Ne çok uzun ne çok kısa,kumral.
Ten Rengi: Esmerimsi,beyazımsı değişik birşey :D
Yakışıklı mı?: Playboy kıvamında :P

Kişisel Özellikler:
 Cesur : Çok az şeyden korkar,her şeyin üstüne gidebilir. Karşısındaki onu öldürecek bile olsa...
 Yetenekli: Çoğu şeyde yetenekli biri.
 Sempatik: Gerektiğinde ve yeteri kadar espri yapabilen,espri anlayışı kuvvetli biri.
 Hazırcevap: Herşeye verilecek bir cevabı olan biri.
 Çılgın       : Her türlü çılgınlığı yapan,bıraksalar sabaha kadar parti yapabilecek biri.
 Güçlü       : Gücünü yerinde kullanamasada gayet güçlü biri.

  Silah(lar)ı :
 Kılıç: Kabzası titanyumdan yapılmış,meşe ağacının kabuğunun derisiyle sarılmış olurdu. Keskin tarafı Yunan kılıçları gibi olurdu. Yani yukarı doğru eğimli bir şekilde gider ve en üstte çok sivri bir şekilde birleşir.
 Ok ve Yay : Yine meşe ağıcından yapılmış bir yay. Ve demir,bronz alaşımından yapılmış oklar.(Ayrıca biraz da ateşli ok)
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Laughing Madcap - 29 Nisan 2010, 19:52:09
Açıkcası karakterin belirli başlı zayıflıkları ya da takıntıları olması çok daha hoşuma gidiyor. Fiziksel ya da ruhsal, bazı yönleri zayıf ya da eksik olmalı.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Amras Ringeril - 29 Nisan 2010, 19:53:27
Fiziksel gücü çok üst düzey olmamalı. Kötü karakterse Pure Evil olmamalı kesinlikle. Bir amacı, bir geçmişi olmalı.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: LegalMc - 30 Nisan 2010, 23:48:03
Şimdi asıl karakterimi koyayım :) Nick Turedo! Kurgumu okuyanlar bilirler..
Bu çocukcağızımın babası Yunan Mitolojisinden tanıdığımız yer altı tanrısı Hades. Annesi normal bir insan. Böylece Nick bir melez oluyor.
            Nick Turedo
            Yaş: 14
        Fiziksel Özellikler:
Boy: 1.64 m
Kilo: 53
Göz Rengi: Siyah
Saçı: Normal boyutlarda (ama okulda istediklerinden uzun :D ,siyah.

        Kişisel Özellikler:
Sinirli: Çok çabuk sinirlenen, saman alevi gibi parlayan biri.
Kin   : Kendisine yapılan bir şeyi asla unutmaz (iyi ya da kötü) eğer yapılan kötü bir şeyse karşısındakinin burnundan getirir.
Cesur: Korkularıyla yüzleşecek kadar cesur.
Hazırcevap: Herşeye verilecek bir cevabı var.
        Silah:
Alevsaçan: Styx Irmağının çeliğinden yapılmış, metalik siyah, sivri uçlu ve damarlarında Hades'in kanı dolaşanların elinde alevleniyor.

Geçmiş:
  Nick'in sorunlu bir çocukluğu vardı. Ölüm tanrısının oğlu olduğu için bahar mevsiminde gittiği yerlerdeki tüm yeşilleri solduruyordu. Bundan öutsuz olup kendisini odasına kapatıyordu. Aynı zamanda babası hakkında bilgisi olmadığı için, onun hakkında konuşulunca ağlamaya başlıyordu. Nick ve annesi bir kaç kez uzak yerlere taşındıkları için (tabii o bunun canavarlar yüzünden olduğunu bilmiyordu) birkaç okul değiştirmişti. Sadece 1 tane doğru dürüst  arkadaşı olmuştu, Ricky. Bir melez olduğunu öğrenince onu da unutmuştu. Yazık :D . Sonra günümüze geldik..

Ohooo bu böyle uzar neyse, şimdilik yeter :)
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Elijah - 30 Nisan 2010, 23:57:02
Benim Yıldırım Yürek adlı hikayemin baş kahramanı:

Severus(soyadı yok çünkü o bir köleydi):
Yaş:17
 
Babası:Tanrıların tanrısı Zeus
Annesi:Kraliçe Leia
Eğitmeni:Sayılamayacak kadar çok kahraman yetiştirmiş sentor(yarı insan,yarı at) biçiminde,yılların tecrübesi Kheiron
Düşmanları:Titanlar

Fiziksel Özellikler:
Boy:1.71
Kilo:65
Göz Rengi:Siyah(kartalımsı 8))
Saç:Siyah,dağınık ve kalkık,ama onu havalı gösteriyo :D
Diğer Özellikleri:Doğum lekesi vardır,sırt kısmında ve kartal biçiminde(o daha bilmiyor).
Ten rengi:Esmer
Benim görüşüm:Yakışıklı ve derin gözleri olan bir kahraman(Benim gibi :P)

Kişisel Özellikler:
İyi yanları:En zor durumda kaldığı anlarda bozuntuya vermemesi,mutlaka bir planı olan(akıllıca veya aptalca),çabuk arkadaşlık kurabilen,dik kafalı,önüne en korkunç kişiler çıksa bile cesurluğunu kaybetmemesi,eğitmenine olan güveni,silahını iyi kullanması,havayı ve rüzgarı kontrol edebilmesi...(daha yazarımda aklıma gelmiyo)
Kötü yanları:Ailesizliğin verdiği üzüntüsü,anne özlemi,biraz kibirli olması(babadan çekmiş),yersiz yerde güzel espriler yapması,öfkesine hakim olamaması,sabırsız olması...

Silahları:
Gökyaran:İlahi bronzdan yapılmış şimşek biçiminde 1.50 metrelik silah.Kimin ona verdiği belli değil
Ok ve yay:Bunu ona Apollon hediye etmişti.Ok atmada iyi değil ama Zeusun oğlu olduğu için rüzgar yardımıyla oku istediği yere atabiliyo




Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: wildgirl_3 - 06 Haziran 2010, 19:12:53
En önemlisi benim gibi olmalı :)
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Jean Valjean - 06 Haziran 2010, 19:34:29
valla ben benim de bir cadım var.ehem ehem
adı:Yüce Efendi Lia
sanı:Gölgenin İçindeki,Kule'nin Lordu,Mor Yıldız,Ruhların Hakimi
boyu:1.65
yaşı:200
Ten reni:Esmer
göz rengi:menekşe
yönelim: kaotik kötü
silahı:asası,kırbacı,kılıcı
saç:parlak mor
cinsiyet:erkek

Spelleri, skilleri ve birkaç ufak ayrıntıyı daha yazsaydın herhalde tam bir FRP karakteri olurdu.  :D
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Vega - 06 Haziran 2010, 19:42:00
valla yazarım şimdide gerek görmüyorum.hatta envanteri bile belli aklımda.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: uzman - 18 Ağustos 2011, 19:20:44
benim karakterim, kendi evrenimde çok önemli olmayan bir ırktan olurdu elfler veya insanlar yerine orklar veya cüceler... kendi karakterim kesinlikle iyi bir dövüşçü olmazdı fakat ya siyasi danışmanlık ya ruhban veya büyücü ya da ticaret konularında hatrı sayılır biri olurdu. Elbette her hangi bir konudan dolayı gezgin olurdu. düşük bir soylu veya ruhban sınıfından gelen bir soya sahip olurduaşırı uzun-kısa şişman-ince gibi uç şeyler olmaz ve biraz daha inandırıcı olurdu
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Valheru - 19 Ağustos 2011, 08:42:23
  Kara gölgeler parmaklarının altına gizlenmiş, kendisi bunu istemese de çevresindekilere ölümü tattıracak kadar tehlikeli bir kız... Onun kaderinde öldürmek için var olan kara bir güç olsa da içinde saf sevgiyi taşıyan bir kalp var.
  Sanırım böyle bir karakter oluştururdum. Zaten bilinçaltım böyle birini rüyalarımda oluşturmakta usta =/.

Sanki Rand Al Thor'un kız halini tasvir etmişsin.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Demigod - 19 Ağustos 2011, 14:57:08
Kesinlikle iyi bir dövüşçü olurdu. Biraz ukala ama kendini beğenmiş değil. Simsiyah dağınık saçları ve mavi gözleri olurdu. Ve de anlaşılacağı üzre erkek. 1,78-1,80 boylarında cılız değil. Hikayede 14-15 yaşlarından 17-18 yaşlarına kadar büyürdü. Daha büyük ve daha küçük yaşları hikayeye dahil etmezdim. Sadece dövüş sanatları pek ilgi çekici değil. Dolayısıyla işin içine biraz özel güçler girse iyi olurdu. Mesela tanrısal güçler? Yani Harry Potter'daki gibi sadece büyü değil.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Kvothe - 29 Şubat 2012, 14:48:38
Hiç karakter yaratmamıştım ama yaratacak olsaydım kesinlikle 15-20 yaş aralığında olmazdı. Fantastik karakter olsa da inandırıcı yönleri olmalı. Mesela kişiliğinden bahsederken yaşıyla orantılı olarak konuşmak gerekiyor. Ayrıca karakterimi insani duyguları olan değilde daha tuhaf özelliklere sahip yapardım. Sonuçta farklı bir ırktan gelecekse duyguları da farklı olmalı. Dünya görüşü ve düşünceleri ile okuyucuyu şaşırtmalı.
Dış görünüşüne gelince; çirkin veya çok yakışıklı tabiri kullanıp ön yargı oluşturmak istemezdim.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Legend - 29 Şubat 2012, 20:37:09
Birinci Adamlar, Chosen One'lar hiç hoşuma gitmiyor. Bir savaşçı mı yaratacağım, Yüce Muhafız Telian'ın en ezik çırağı Udrien olurdu. Kurgulayayım, Usta ölür, saraydaki vezirlerin hepsi kendi yalakalarını Muhafız konseyine sokmak ister. Yardırsın saray entrikaları. Elde kimse kimsenin takmadığı Udrien'den başka kimse kalmaz. 15 yaşında eli kılıç tutmayan çocuk birden Yüce Muhafız olur, Saraya girer. Gerisini ver allah gitsin... Böyle bir karakterin o sarayda sürünüşünü yazmak çok eğlenceli olabilirdi benim için.

Kısa bir tane daha yapayım; Yıllarca çalışmış ve bileğinin hakkıyla bir timin başına geçmeyi haketmiş bir Alev Savaşçısı Danier, başına geçeceği timin başına rüşvet ve iltimasla bir soyluyu ; Ralien'i geçiriyorlar. Teşkilatın büyükleride buna ikinci adam ol elinden tut, aynı zamanda soyluluğunu yücelt pohpohla diyorlar. Danier'se yıllarını heba etmiş çıldır geçiriyor tabii. Bu adamı yazmakta eğlenceli olabilirdi.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Cellox - 29 Şubat 2012, 21:07:52
Yaşadığım şehrin en iyi liselerinden birine gitmeme rağmen dersler ile birbirimizi pek sevdiğimiz söylenemez. Sürekli bu dünyaya ait olmadığımı düşünürüm, fiziksel ve ruhsal kusurlarımı bir yana bırakıp bir kağıda olmak istediğim kişiyi yazarım. Belki de 50 sayfa falan olmuştur.

175-185 boylarında (orta boylu olmak hep avantaj gibi gelmiştir nedense bana), 65-75 kilo (sıradan hayatımda memnun olduğum tek şey kilomun boyuma göre olması), siyah saç ve siyah göz rengi (Tolkien'in kitaplarını ilk okuduğumda; çok önemli karakterlerin genelde bu kombinasyona sahip olduğunu farkettim), açık/beyaz ten rengi (en sevmediğim şey melez bir ten rengine sahip olmak, esmer de değilim, beyaz da; ortası, garip birşeyim), vazgeçilmezlerimden biri de kirli sakal (derler ya erkeğin makyajı diye; bence çok haklılar). Son olarak duyu organları sıradanın üstünde iyi çalışıyor olması lazım (gerçek ile özdeşleşen nadir şeylerden biri de bu sanırım).

Davranışlarına gelince; genelde onurlu fakat umursamaz birini düşünüyorum hep. Bence şahısların başına gelen kötü olayların sebebi; onlara değer vermeyen insanlara fazla değer vermek.

Eğer barutun bulunmadığı bir dünyada ise karakterim, kesinlikle uzun ve ince bir kılıç kullanırdım. Siyah pelerini de unutmamak lazım. Modern çağda bir yerlerde bir dünya ise askeri bot, kalın ve bol cepli bir pantolon, balıkçı yaka ve kaban vazgeçilmezim olurdu. Bir de uyduruktan bir silah.
Başlık: Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
Gönderen: Oghertay - 22 Nisan 2012, 19:10:00
Benim tanıtacağım bir çok karakterim var fakat ben bir tanesini biraz anlatmak isterim
Adı : Prens Segthan
Yaşı : 20 lerde
Boyu:180 cmden fazla
Geçmişi: Babası ölüp kardeşi Dagthan kral olunca sürgün edildi.
Amacı : Sürgün edildikten sonra bir arayış içine giriyor.Bilinmez diyarlarda kutsal amcını öğreniyor
Yetenekleri: Yetenekleri konusunda biraz gerçekçi olmak isterdim ama çokta abartmadan anlattım.Yaşayan insanlar arasında en hızlı ve öldürücü savaşçı
...
Bu karakterin belirli bir dönüşüm süreci oluyor ve karakterimiz belirli sınavlardan sonra yeteneklerinin farkına varıyor.Aynı zamanda bir insan olmanın gereği olarak güçsüz taraflarınıda öğrenmiş oluyor.Bu sınavdan sonra hakettiği ödüller arasında bir kılıç var.Bu kılıcın herhangi bir kılıçtan pek bir farkı yok ama  olaylar kızışınca birşeyleri uyandırmak için harekete geçebilen bir kılıç..