Kayıt Ol

Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« : 17 Kasım 2008, 20:39:03 »
Bir karakter yaratsanız bu karakter nasıl olurdu?Hangi özellikleri olurdu?Boy kiloda yazıverin :P Tüm ayrıntıları yalnız. Göz rengine kadar..

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2008, 02:21:37 »
Dünyanın gri ve beyazdan ibaret olduğu, tozun havada asılı kalmak için yorgun düştüğü ve yolun hiç bir zaman dolu olmadığı bir zamanda küçük bir kız vardı. Onun sahip olduğu tek şey ailesiydi. Babasını yoldaki ölüleri toplarken izliyordu ve elindeki küçük deftere küçük elleri ile küçük resimler yapıyordu. Babasının ensesindeki teri görüyordu ölülerin tozlu yüzlerindeki göz yaşı izlerini değil. Gökdeki soluk bulutu görüyordu, patlamalardan sonraki dumanı değil. Eskiden çok yıpranmış ama şimdi bitik olan kaldırımda açan sarı çiçeği görüyordu annesinin soluk ve soğuk yüzünü değil. O işte öyle biriydi ama günler ailesine iyi davranmamıştı. Şehirde birkaç kişi yaşıyordu artık çünki önceki gün babasının korkaklar dediği birileri kocaman bombalar ile heryeri yok etmişti. Annesini öldüren bu değildi aslında, onu öldüren bazı bombalardan yayılan gazlardı. Bazıları bu gazdan hiç etkilenmedi ve babası "korkakların" bu yüzden onları canlı istediklerini söylemişti. Kaldırımın ucunda durup teri, bulutu ve çiçeği resmederken ateş çıtırtılarının melodikleştiği sokakda hafif adımları duydu. Botların sesi değil dedi babası aniden. Adımların sahibi en yakın köşeden döndüğünde rengi yok olmuş şehirde siyah elbiseleri ile diğer herşeyden daha renkli ve canlıydı. Onları görünce yüzünde açan kocaman gülümsemeye kitlenip kalmıştı küçük kız. "Güzel" olmuştu ilk düşüncesi. Babasının elindeki küreği düşürdüğünü görünce o gün ilk kez güldü çünki oda aynısını düşünmüş olmalıydı. Ah birde göğsü acımasa. Babasına söylemye korkuyordu, anneside en son bunu söylemişti. Babasını tekrar görememek onu korkutuyordu.

Saçları ter ve yağla parlasa ve üstü yolun kiri ile kaplı olsa da o bu dünyaya ait olamayacak kadar temiz ve güzeldi.
Babası genç adamı şaşkınlık ile selamladı ve genç adam da ona karşılık verdi. "Uzun günler ve hoş geceler" demişti, bunu ömrü boyunca unutmayacak küçük kalbi onun sesini duyunca zaten zayıfken daha da yoruldu ve bayıldı. Gözleri kapanırken tek düşündüğü akı görünmeyen derin, kapkara gözlerdi.

Gökdelenlerin en alçağında tünemişti Jack. Saksağan kadar güzel bir kuzgundu. İnsanların değer verdiği ama değerleri ile insanlara sahip olan eşyaları aşırmayı çok seven ve bu sevgisi kadar uzun yaşamış sıradan olmayan bir kuşdu. Radyoaktif serpinti ile aklının biraz ileri olduğunu söyleyen birileri olmuştu geçmişde ama bunu anımsayamayacak kadar kuş beyinliydi halen. Siyahlı adamın baba ve kızına yaklaştığını görünce meraklanmıştı. Aslında adamın küreğini almak istemişti önce ama çok ağır göründüğünden kızın elindeki kömürü almaya karar vermişti, işte bu aşamada siyahlı adam sokağa girmiş ve ona anlık bir bakış atmıştı. Jack çok zeki olmayabilir ama gerektiğinde birşey yapmadan durması gerektiğini bilirdi. Kız bayıldığında ve sevimli kömürü elinden düştüğünde kürekli olan siyahlıya fısıldayarak birşey söylemişti. Onu duyamadı ama siyahlının aniden kızın düşen kafasını desteklemesi aklını o yöne çekmişti.

Küçük kız terliyordu ve ateşi vardı. Babasına ne zamandır böyle olduğunu sorduğunda ifadesinden etkilenip donakalan adam bir zaman  sonra anca cevap verebildi. "o etkilenmemişti." Babanın inkar eden gözleri birkaç metre ötede diğer yığın yapılmış ölülerden ayrı yatan kadına kayınca siyahlı adam titredi. Korku ile değil üzüntü ile. Derin bir nefes aldı ve onu verip cümlesine başladı, "bakın beyefendi kızınız ölmek üzere. Şimdi size ufak bir teklif yapacağım ve o bunu onaylayabilseydi ona sorardım." bu arada sol kolundaki sargıları açıyordu.

Adamın iki koluda sargılıydı. Sargılar açıldıkça sol elinin altında çizgiler ve işaretler ile dolu sembol yığını ortaya çıktı.
bir yandan konuşuyor ve bir yandan sağ elindeki sargıları açmaya başlıyordu."...ben tanrının ve onun yarattıklarının bir insanın kaderi üzerindeki dokunuşunu kaldırabilmek ile lanetlendim. Eğer Marie ye dokunursam asla ayağı takılmadan yolda yürüyemez, asla bir şans oyununu kazanamaz, asla hasta olmasa da etrafındakiler hep olur, asla sevemez ama sevildiğinde bunu anlar ve acı çeker. kısacası mutlu olabilme ihtimali ona sol elim ile dokunmazsam yaşama ihtimalinden az!" ona soran bakışlar ile bakıyordu siyahlı adam. genç yüzünde yaşlı,çok yaşlı, gözleri vardı. Bilen ama anlatmayan bakışlar. Kabul etmesi için ona yalvaran bakışlar. Kızının adını nereden biliyordu bu adam. Belki onlara tanrı tarafından gönderilmiş bir azizdi, belki de sıradan bir deli. Ama rasyonel düşünemeyecek kadar deliydi zaten o anda zavallı adam ve izin verdi.

Jack parlak bir şimşek görmeyi yada büyülü sözler duymayı beklerdi her seferinde. Ama bugüne kadar hiç olmamıştı ve büyük olasılık ile asla olmayacaktı. Ne var ki Onun sol eli ile dokunduğu kimse uzun bir yaşamın ardından kalp yetmezliği dışındaki bir sebepden ölmemişti. Jack bunu bilebiliyordu çünki o insanların değer verdiği yaşamları da alırdı. Siyahlı adamın dokunduğu insanların içinde birşeyler ölürdü ama  hayatta kalanlar daha canlı olurdu. Aynı onun gibi.

Küçük Marie uyandığında babası göz yaşları içinde ona bakıyordu. Güneş yükselmiş ve cesetlerden yayılan kokular ile hava ağırlaşmıştı. Göğsündeki ağır sulu his yok olmuştu ve rahat nefes alıyordu. Babasına soran bakışlar ile baktığında o tanrıya şükrediyordu. Marie onu  anlamadı. Bir daha asla anlamayacaktı çünki onun sesi artık tanrıya ulaşamazdı.

Siyahlı adam şehirden çıkmıştı. Büyük çöle girerken içinde doğruyu yapıp yapmadığını sorgulayan o aynı his vardı.Sadık kuzgun onun omzuna konarken Nihbrin sağ eline baktı ve sordu. "Ona kızına bir daha şeytanın dokunmayacağını söyledim jack." Jack gülümseyebilseydi yapardı. Çünki fısıldanan kelimeleri öğrenmeden geçirdiği her saniye onun için cehennem ızdırabıydı.

Boy yada kilo ile uğraşmak karakterlerin doğasına aykırı ama küçük bir kızın güzel dediği bir adam bence makul ölçüde hayale bırakılmış olur, güzelde olur..böyle işte. Diğer kol ise zamanı bükmeye yarıyor desem biraz ileri gitmiş olurum sanırım :hmm

not: bu yazı denemeler : kırmızı başlığında 5.hikayede giriş yapan karakter için referans olarak kullanılabilir.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2008, 11:29:58 »
Nihbrin
Dostum yazıyı denemelere konu olarak açsaydın keşke. Birazcık daha toparlansa güzel bir hikaye ya da tek bölümlük bir hikaye oluşabilirdi. Konu ile pek bağdaşlaştıramadım -hızlı okuduğumdan pek toparlayamadım cümleleri desem daha doğru olur-. Ama denemeler konusunu düşünmelisin. : )

Bende çok yakında karakterim ile ilgili özellikleri belirteceğm efendim.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2008, 16:34:16 »
bir karakteri hikaye ile anlatmak en mantıklısıdır gibi gelir bana hep. Okuduğumuz o güzel romanlardaki karakterlere sadece kendileri oldukları için mi hayranlık duyarız? Kesinlikle hayır, onları yaptıkları ve yaptıklarını hangi yollar ile gerçekleştirdikleridir önemli olan. Yoksa D&D seti karakteri gibi boy-kilo-ırk-yetenek statlarına yerleştirilmiş puanlar vb.. özellikler saman gibi kalıyor. "Olmak istediğiniz karakter" sorusu "kahramanınız kim?" demek gibi birşey ki çok yalın ve basit olması beklenmemeli. Deneme yazarsam sanırım kimse okumaz zira gereğinden fazla uzun oluyorlar.

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2008, 11:48:28 »
Magical'a katılıyorum. Ve -en azından ben- uzun olsa bile böyle yazacaksan eğer okurum merak etme. :)

Çevrimdışı darkguardian

  • **
  • 183
  • Rom: 6
  • tırı vırı yapmaya gerek yok dimi
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2008, 17:24:18 »
atack troll olurdum kesin :D
вєLuм ηaм aямσηтh, ηaм aямσηтh ωićтσяia
σηє daяк aFтєяησσηLiкє a Shadσw i FLєwтhяσuqh тhє яaiη тhaт FєLL Sićк wiтh Laмєηт
тσ тhiS hσuSє σF iηćєSт
Fσя whєη wє uηdяєSSєd вLaSphємiєS aqaiηSт ωєηuS wєяє яєηт тhσuqh a SiSтєя яємσωєd hєя whiтє вσdγ appяσωєd
тhє paяadє σF мγ hєaωєηLγ quєSтSγєт, aLL тσηquєS aяє ησт тяuє Sσмє aяє Fσякєd σя aSкєw Liкє aη uηćiωiL Sєяpєηт'S aт вєSт Fσя σuSтєd Fяσм єdєη i FauSтєd aLL яєaSση hσσк iη мσuтh Liкє Saiηт pєтєя paη тσ hauηт Faiяγ qяσωєS
aηd hσт ωiяqiη ćσωєS whєяє iη тhє pяσмiSćuσuS Swaм
i єLєćтєd LσωєяS aηd яєjєćтєd σтhєяS мaтhiSтяiSSєS тhaт dση'т qiωє a daмη

вuт Fσя тhσSє тhaт SтiLL dσ
мγ dєєp iηтєяєSт qяєw
тhє яiSє σF тhє тяuє pєηтaqяaм!

Blackthron Society

Çevrimdışı MathiLda

  • *
  • 11
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2008, 21:29:33 »
  Kara gölgeler parmaklarının altına gizlenmiş, kendisi bunu istemese de çevresindekilere ölümü tattıracak kadar tehlikeli bir kız... Onun kaderinde öldürmek için var olan kara bir güç olsa da içinde saf sevgiyi taşıyan bir kalp var.
  Sanırım böyle bir karakter oluştururdum. Zaten bilinçaltım böyle birini rüyalarımda oluşturmakta usta =/.
Don't give up! Just be you, because life is short to be anybody else !

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2009, 22:58:21 »
Sanırım ben bir drow olurdum;
İnsanların ölesiye kortuğu, duyguları derisi kadar kara olan bir seri katil olurdum ve öldürmekten her şeyden daha fazla zevk alırdım  >:D
Tahminim bu yönde bilemem ...:D
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2009, 19:57:59 »
Arkadaşlar hangi karakter olursunuz demiyorum karakteriniz nasıl olurdu diyorum! Yani sizin yaratacağınız karakter.

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2009, 00:54:16 »
Bir kere öyle fazla yakışıklı olmazdı. Fiziksel özellikleriyle kesinlikle dikkat çekmemeli. Daha çok ruhani yanıyla öner çıkardı. Ve bu öne çıkış, bir çok şeyin gelişimini değiştirir ve bir anda kendi dünyasında önemli bir karakter olup çıkıverirdi.


Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #10 : 12 Ocak 2009, 14:56:59 »
Alıntı
Arkadaşlar hangi karakter olursunuz demiyorum karakteriniz nasıl olurdu diyorum! Yani sizin yaratacağınız karakter.

Tamam işte yaratığım karaker anlattığım gibi kafamda.İnsan genelde kafasında yarattığı karakteri kendisi ile özdeşleştirir ya ondan o şekilde anlattım ... :D
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2009, 12:40:00 »
Ahaha veela olmak değişik olurdu. ;D


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı Sirius Red

  • **
  • 66
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2009, 20:01:12 »
böyle acaip yakışıklı yada acaip güzel olmamalı ama kendine özgü bir tipi olmalı karakteristik surat yani.Öyle her konuda en iyi olan,süper kişilikli,zeki,çalışkan,cesur fln da olmasın.Normal biri olsun.Onu özel yapan her koşulda yapması gerekeni yapsın.Korksun,ağlasın hatta ama sorun neyse onla yüzleşme cesaretini bulsun kendinde.
Benim.
Senin Sam'in.
Sam'ini tanımıyor musun?
Yapamıyorum, Sam.
Biliyorum.
Hepsi yanlış.
Normal olarak,burada olmamalıydık bile.
Ama buradayız.
Büyük hikâyelerdeki gibi, Bay Frodo
Gerçekten önemli olanlarındaki gibi.
Karanlık ve tehlikeyle doluydu onlar.
Ve bazen sonlarını bilmek istemezdin çünkü nasıl mutlu bitebilirlerdi ki?
Dünya nasıl daha önce olduğu gibi olabilirdi ki.
o kadar kötü şey olmuşken?
Ama nihayetinde bu sadece geçici bir şey bu gölge..Karanlık bile ölmeli.
Yeni bir gün gelecek
Ve güneş parladığında,her şeyi temizleyecek.
Bunlar aklında kalan hikâyeler;bir anlamı olan.
Nedenini anlamak için çok ufak bile olsan.Ama galiba, Bay Frodo,ben anlıyorum.
Artık biliyorum.
O hikâyelerdeki kişilerin geri dönmek için bir sürü şansı olurdu,ama dönmezlerdi.
İlerlemeye devam ederlerdi...
çünkü tutundukları bir şey vardı.
Biz neye tutunuyoruz, sam?
Bu dünyada kalmış olan bir gıdım iyiliğe, Bay Frodo

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #13 : 28 Nisan 2010, 21:22:42 »
benimki zaten var. ve 3 kitabımda da kullandım ve de daha kullanacağım. kitapların ana kahramanıdır.
adı:king darius gilbert(tam adı böyle king de falan kafanız karışmasın)
göz rengi:siyah
boyu:1.62
yaşı:15
saç rengi: siyah uzun
karizmatik (bu arada erkek) ve tembel ve korkak ama iyi bir dövüşcü kardeşi prens arshrab için(yine benim kurguladığım bir karakter ve hikayenin 3. ana karakteri) canını bile verecek olan birisi...(yalnız bu o gayne'ye yani benim mitolojimdeki bir yaratığa dönüşmeden önceki halidir )


gayne ye dönüştükten sonra::::


adı:gyne efendi darius
göz rengi:mavi
boyu: 1.75
yaşı:15
saç rengi: beyaz normal uzunlukta

yine karizmatik (ve yine erkek ama ırkı değişiyor) çalışkan bu kez korkusuz ejderha derili(yani o kadar kalın demek istedim) iyi bir dövüşçü sloone adında bir kılıçı var ve özel güçleri var...



biraz bozuk ve yarım yazdım kafanız karışırsa sorabilirsiniz...

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik karakteriniz nasıl olurdu?
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2010, 00:03:25 »
valla ben benim de bir cadım var.ehem ehem
adı:Yüce Efendi Lia
sanı:Gölgenin İçindeki,Kule'nin Lordu,Mor Yıldız,Ruhların Hakimi
boyu:1.65
yaşı:200
Ten reni:Esmer
göz rengi:menekşe
yönelim: kaotik kötü
silahı:asası,kırbacı,kılıcı
saç:parlak mor
cinsiyet:erkek