Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - dekadans

Sayfa: [1] 2 3 ... 16
1
Kara Kule serisinin 4. kitabı Büyücü ve Cam Küre'yi okuyorum. Şu ana kadar seride okuduğum en sıkıcı ama en önemli kitap. Roland'ın geçmişine dair pek çok şey aydınlanmaya başladı ama bitmek bilmeyen bir flashback olduğundan ötürü beni epey yordu ve sıktı.

Keşke 750 sayfalık kitabın 500 sayfasını flashback'e ayıracağına önceki 3 kitapla pay etseydi diye düşündüm hep okurken. Ama Kara Kule olduğu için her türlü gideri var. Orası ayrı.

2
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 29 Nisan 2016, 10:08:51 »
dizi geliyor arkadaşlar.Robert Jordan'ın eşi Hariet açıklama yaptı kontrat sorunları çözülmüş büyük bir stüdyoyla anlaşmışlar.Açıklama burada https://plus.google.com/u/0/103674399065634804648/posts/1aeEKJiqdeF

Ya bu inanılmaz bi haber! Umarım Shannara gibi pop bir şey yapmazlar. Resmen yıllardır beklediğim bi şeydi bu. Kitabı okurken kafamda az çekmedim sahneleri =)

3
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 08 Nisan 2016, 02:35:23 »
Spoiler: Göster
Bana Abraham göçtü gibi geliyor. Negan onun karşısında ilk duruşunda da horoz gibi kabarmıştı. Negan da "o sakalları tıraş etmemiz gerekecek gibi" falan demişti. Ayrıca ilk darbeyi vurduktan sonra da "vay be aslan gibi karşıladı" diyor. O kadar öküz bünyesi bence bir tek Abraham'da var. Hayırlısı diyelim artık. Bikaç ay sonra görücez =)

4

Grayswandir "manasız iddia" bence "para olmadığına eminim" iddian. N'aptın banka hesaplarına falan mı baktın? Yatırım uzmanıyla mı görüştün? Ben yazarların çok sık yaptığı bir şey olduğunu söylüyorum. Seri tuttuğu zaman, okuyucu sayısını artırmak için bekliyorlar. Güzel taktik, ama onlar için. Bizim için değil.
Ayrıca okunacak milyon tane kitap, atılacak sayısız macera varken, aynı kitabı 4 kere okumaya akıl sır erdiremiyorum ben de. Hadi seriyi okumuş bitirmişsindir, üzerinden yıllar geçmiştir, nostalji olsun diye belki bir kere daha okursun.
Benim heyecanımı bitiren şey aynı kitabı tekrar okuma isteğimle değil, iki kitap arasında 5 sene beklemekle ilgili.


Elodin - Bu arada yazar kitabı yayınlamayı beklettiği için önümüze çok daha iyi bi kitap falan da gelmeyecek. Seneler önce yazdığı taslağın içini doldurup önümüze koyacak. Bu kadar kapitalist bir dünyada, böyle idealizmler maalesef pek yaşamıyor.

5
Ben artık okuduğum iki kitaba dair pek bir şey hatırlamıyorum. 3. kitap gelecekte bir gün çıktığında alıp okuma ihtimalim de artık yok denecek kadar az. O tuğla gibi iki kitabı en baştan okuyamayacağım maalesef. Ticari maksatlarla, sırf daha çok okuyucu biriktirebilmek adına 3. kitabı bekletiyor biliyorum. Ama ilk iki kitabı çıktığı gibi okuyan okuyucularını kaybediyor, bundan bihaber.

Bir de paşam "kitap ne zaman çıkacak" sorularından sıkılmış, okuyucularıyla dalga geçiyor. Ben böyle şeylerden çok soğuyorum. Sen bu işi edebiyat tutkunu, yazar, fantazya aşığı falan olarak yapıyorsun belki ama nihai amacın para kazanmak ya işte. O parayı da okuyucun sayesinde kazanıyorsun, bu tutkuyla yaptığın, sevdiğin işi o sayede sürdürebiliyorsun ya... İşte o okuyucuyla dalga geçtiğin zaman kaybedersin. Beni kaybetti en azından.

6
Yayınevine çok basit bir sorum olacak, son derece nazik bir üslupla sorulmuş çok basit tek cümlelik bir soruya cevap vermeyi bırakın göndermiş olduğum e-postayı bir aya yakındır muhatap dahi almamış olmanızı neye bağlamalıyım? Yayınevinize ulaşmak için kedi mi kesmem bakire kanı mı içmem gerek? Evet bu hesabı sırf bu mesajı atabilmek için açtım ve hayır aslında amacım vereceğiniz cevabı duymak değil yaptığınız ayıbı herkesin duymasını sağlamak.

Kedi keserek veya bakire kanı içerek bugüne kadar neye ulaşabildiğini öğrenebilir miyiz?

7
Liman Kütüphanesi / Ynt: Vikitap - Online Kütüphane
« : 30 Mart 2016, 17:49:05 »
Vikitap'a ne zaman girmeye çalışsam aklıma 90'ların sonu geliyor. 56k modem bağlantısı kullanıyormuşum gibi hissettirdiğiniz için teşekkürler. Eğer şu sorunu düzeltmeyecek ve siteyle ilgilenmeyecekseniz, kapatalım hesabımızı.

8
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 01 Şubat 2016, 09:39:27 »
Bu bir istek değil, teşekkür ve eleştiri mesajıdır.

Öncelikle Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları kitabı için teşekkür ederim. Cildinden çevirisine, edisyonuna kadar her şeyi muazzam iyi olmuş. Okurken aşırı keyif aldığım, bir çırpıda okuduğum bir kitap oldu. Hatta ellerimin arasında tutmak bile keyifliydi. Umarım devamını da en kısa sürede dilimize kazandırırsınız.

Üç Cisim Problemi ile ilgili de tam tersini söyleyeceğim. Kitap başından sonuna kadar imla hatalarıyla dolu. Devrik cümleler, yanlış yazılmış kelimeler ve hatta bazı yerlerde çeviri problemleri bile var. Birbirini takip eden iki cümlenin bir şey ifade etmediği paragraflar var. Çantamda aşınan bir cildi var.
Çok çok iyi bir romanı okurken defalarca rahatsızlık hissettim. Rica ediyorum devam kitaplarına daha fazla özen gösterin. Kimse daha kaliteli bir baskı okumak için 10 gün fazladan beklemeye ses çıkarmaz emin olun. Birazcık özen.

İyi çalışmalar.

9
Kraliyet Meydanı / Zaman Çarkı
« : 15 Aralık 2015, 11:52:22 »
Elimde Zaman Çarkı'nın 12 ve 14. kitapları kaldı. İkisini 50 TL'ye satıyorum, ilgilenen varsa özel mesajla iletişime geçebilir.

İstanbul Kadıköy'de yaşıyorum. Mümkünse elden vermek isterim kitapları, kargo maliyeti olmasın diye.
Detayları özel mesajla konuşabiliriz.

10
Kara Kule'nin ikinci kitabı "Üç'ün Çekilişi" an itibariyle bitti. Tek kelimeyle mükemmel.
Bu seriyi okumayı sürekli ertelemiştim. Geçtiğimiz ay ilk kitabı bitirdikten sonra hemen ikinci kitabı sipariş ettim. Birinci kitap biraz girizgah olduğundan ötürü kafada pek çok soru işaretiyle başlayıp, bir o kadar daha soru işaretiyle bitmişti.

İkinci kitap o soruların bir bölümünü güzelce çözüyor. Tam Stephen King'e yakışan bir kurgu. Başka galaksilerdeymiş gibi görünen gezegenleri bir araya toplayıp bir güneş sistemi kurmak tam da onun yapabileceği bir şey zaten.

Şimdi Şampiyonların Kahvaltısı'nı okuyorum. Biraz bu Kayıp Rıhtım'ın olayının dışında ama müthiş gidiyor. Akıp gidiyor hatta =)

11
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 03 Aralık 2015, 10:58:40 »
Bu sene iyi indirim yaptı. Hele bu sanal fuar müthiş olmuş. Silo, Üç Cisim Problemi, Ann Lackie'nin Adalet'i, Karin Tidbeck'in Zeplin'i, Kara Kule kitaplarının bi bölümü ve okumaya niyetli olduğum epey bir kitabı bir çırpıda aldım. Küçük bir servete mal oldu ama büyük bir servete mal olmasından iyidir bence :D

12
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 02 Temmuz 2015, 16:09:00 »
Benim bildiğim idefix Babil'in altında daha fazla kalmaz yaz indirimiyle bombayı patlatır.

13
Belki genç ve girişken bir yayınevi serinin haklarını satın alıp basmaya devam edebilir. Umudu kaybetmemek lazım =) En olmadı serinin orijinaline hali hazırda pek çok siteden ulaşılabiliyor. İngilizcelere kuvvet =)

14
Liman Kütüphanesi / Ynt: Vikitap - Online Kütüphane
« : 05 Haziran 2015, 16:57:30 »
Ben aslında yeni kitaplar eklenmiyor derken yöneticiler eklemiyor demek istemedim. Yani bu abiler daha önce çok girişkendiler, epey uğraşıyorlardı site için, kullanıcılar aktifti vs... Şimdi aktiflik az, güncellenmiyor pek çok şey, bir boşlanmışlık havası var. Güzel site, kapanıp gitsin istemem =)

15
Liman Kütüphanesi / Ynt: Vikitap - Online Kütüphane
« : 05 Haziran 2015, 11:53:40 »
Siteyle artık pek ilgilenilmiyor gibi geldi bana. Son 5-6 ayda çıkan çoğu kitap eklenmemiş oluyor. Ayrıca epey ağırlaştı site. Açması, sekmeler arasında dolaşması falan çok sürüyor.

Sayfa: [1] 2 3 ... 16