Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - zug zwang

Sayfa: [1]
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 02 Eylül 2013, 18:50:22 »
Arkadaşlar zaman çarkında bildiğiniz gibi gerçekleşen kehanetler var. Bu kehanetlerden birisini yazayım.

"Gölge'nin yüzüne, daha önce yeniden doğmuş olan ve sonsuza dek defalarca doğacak olan biri
doğacak. Ejder yeniden doğacak ve yeniden doğuşunda haykırışlar ve diş gıcırtıları duyulacak. Ejder insanları kefen ve küllerle giydirecek ve tüm bağları kopartarak dünyayı yeniden kuracak.Hepimizi şafak gibi körleştirip doğuracak ve Yenidendoğan Ejder, Son Savaş'ta Gölge ile yüzleşecek ve kanı bize hayat verecek. Bırakın aksın gözyaşları, ey dünyanın halkları, Kurtuluşunuz için ağlayın. Karaethon Döngüsünden /Ejder Kehanetleri"


"Kırılış sırasında, Shai’tan hapsedilmesine rağmen bir gün yeniden serbest kalacağı ve son bir savaş verileceği kehanet edilir. Kehanete göre Ejder bu son savaştan önce yeniden doğacak ve Son Savaş’ta insanlık için Işık’ın tarafında savaşacaktır. Ejder’in kanı dünyayı karanlıktan kurtaracak ama Ejder bir kere daha dünyayı kıracaktır. Bu nedenle Ejder en çok korkulan, en çok nefret edilen kişi olmasına rağmen yine de insanlığın tek kurtuluş ümididir."

Yani son savaşta ışık ile karanlık varlığın savaşında ışık galip gelecek. Rand dünyayı kurtaracak. Bunun bir bedeli olacak ama kurtaracak.

Şimdi benim sorum şu Rand'ın dünyayı kurtaracağı aşikarken insanlar neden son savaş geliyor diye tedirgin olup korkuyorlar. Neden son savaşta ne yapacağız acaba galip gelecek miyiz,acaba karanlık varlık dünyayı ele geçirecek mi, acaba Rand son savaşa kadar yaşayacak mı, acaba Rand son savaşa kadar hazır hale gelecek mi gibi kehanetle çelişen kafalarında oluşan sorulara ve düşüncelere kapılıyorlar. Neden karanlık varlığın yenileceği aşikar iken insanlar, aes sedailer karanlık varlığın tarafına geçiyorlar. Neden Rand son savaşta galip gelmem lazım diye kendini kasım kasım kasıyor? Galip geleceğin yazılmış zaten boşver gitsin niye kafana takıyorsun? Kehanetlerin gerçekleşmeme ihtimali var mı? Varsa bu nasıl kehanet oluyor? Şimdiye kadar yazılan bütün kehanetler nasıl gerçekleşti ya? Kehanetlerin gerçekleşmesi bazı şartlara bağlı mı? Varsa bu şartlar nedir?

Bunlar kafama takılan sorular. Cevaplamak zahmetinde bulunacak arkadaşlardan ricam ben seriyi hala bitirmedim, lütfen spoiler yada ispiyon vermeden sorumu cevaplasınlar. Eğer sorduğum soruyu spoiler yada ispiyon olmadan cevaplamak mümkün değilse lütfen cevaplamayın. Sonuçta sorumun cevabı kitaptan alacağım zevki köreltecekse cevaplanmasını istemem. Şimdiden teşekkürler.



Sayfa: [1]